icon

Rozumiete výsledkom krvného rozboru?

Dnes o 11:20

Ahojte prosím pekne rozumie sa niekto do krvných výsledkov? Je na týchto niečo " zle" ? Samozrejme opýtam sa to aj dr osobne 😊

anonym_58c14c
Dnes o 11:22

Vloz do chatgpt, vysvetli ti kazdu hodnotu

pink_lady
Dnes o 11:26

ziadne si nepridala 🙂

januska12323
Dnes o 11:28

Hodnoty mimo normy bývajú zvýraznené ak ti to pomôže.

krasneleto
Dnes o 11:46

@anonym_autor v kazdom udaji mas referencne rozmedzie = to v akych cislach by sa normalne hodnoty mali pohybovat.... podla toho vidis, ci si v norme, pod alebo nad normou

anonym_484837
Dnes o 11:54

Ved si pozri hodnoty, ak je nieco zvyraznene tucnym pismom, je hodnota mimo normu a to ci je vyssia alebo nizsia, indikuje znamienko + alebo -. Referencne hodnoty su zobrazene vacsinou v zatvorke ako nejaky interval od-do pripadne hranicnou hodnotou. Comu na tom nerozumies?

billy_jean
Dnes o 12:10

Vacsinou ano, lebo je tam aj ref. interval, kde by sa hodnoty mali nachadzat. Vacsinu parametrov uz poznam, cize si davame v rodine robit aj odbery ako samoplatcovia a nasledne ak je nejaka anomalia, tak to riesime.

anonym_615f92
Dnes o 12:47
@billy_jean

Vacsinou ano, lebo je tam aj ref. interval, kde by sa hodnoty mali nachadzat. Vacsinu parametrov uz poznam, cize si davame v rodine robit aj odbery ako samoplatcovia a nasledne ak je nejaka anomalia, tak to riesime.

@januska12323
@krasneleto
@anonym_484837
@billy_jean
k čomu ti je interval,keď nerozumieš tej konkrétnej skratke,nevieš aký je to údaj a o čom vypovedá

januska12323
Dnes o 13:17
@anonym_615f92

@januska12323
@krasneleto
@anonym_484837
@billy_jean
k čomu ti je interval,keď nerozumieš tej konkrétnej skratke,nevieš aký je to údaj a o čom vypovedá

@anonym_615f92 Google alebo AI? Zvyšok vysvetlí lekár keď tam pôjde.

anonym_1c738e
Dnes o 13:20

@anonym_autor krve vysledky bez suvislosti, kontextu celkoveho zdravotneho stavu a aspon zakladnych mediciniskych znalosti nikomu nic konkretne nepovie. a AI by som vsetky tieto info rozhodne neposielal 🙂

anonym_615f92
Dnes o 13:23
@januska12323

@anonym_615f92 Google alebo AI? Zvyšok vysvetlí lekár keď tam pôjde.

@januska12323 tak sa potom absolútne nemusí nikoho a nikde nič pýtať,veď lekár jej to vysvetlí.
Nevie ani vložiť tie výsledky,takže jej radiť google nebodaj AI je úplne mimo.

billy_jean
Dnes o 13:42
@anonym_615f92

@januska12323
@krasneleto
@anonym_484837
@billy_jean

@anonym_615f92 ja rozumiem všetkým parametrom, a poznám aj ref. rámce, potrebujem iba aktuálnu hodnotu. Prípade si to skontrolujem, lebo labáky niektoré majú iné ref. rámce, tak pre istotu skontrolujem rozsah.

autor
Dnes o 16:45

Nepridalo mi to ? 🤦🤦

taktotedanie
Dnes o 16:51
@anonym_1c738e

@anonym_autor krve vysledky bez suvislosti, kontextu celkoveho zdravotneho stavu a aspon zakladnych mediciniskych znalosti nikomu nic konkretne nepovie. a AI by som vsetky tieto info rozhodne neposielal 🙂

@anonym_1c738e skvele!
Skoda, ze autorka to nepochopila tu a ani v skupine zdravotnici na mk

anonym_615f92
Dnes o 17:34
@billy_jean

@anonym_615f92 ja rozumiem všetkým parametrom, a poznám aj ref. rámce, potrebujem iba aktuálnu hodnotu. Prípade si to skontrolujem, lebo labáky niektoré majú iné ref. rámce, tak pre istotu skontrolujem rozsah.

@billy_jean ty rozumieš.Ale ty nie si autorka otázky

autor
Dnes o 17:51
@anonym_615f92

@billy_jean ty rozumieš.Ale ty nie si autorka otázky

@anonym_615f92 áno asi som nerozumela. Sú to hodnoty kôli gastrovysetreniu keďže boli problémy s trávením

anonym_615f92
Dnes o 18:34
@anonym_autor

@anonym_615f92 áno asi som nerozumela. Sú to hodnoty kôli gastrovysetreniu keďže boli problémy s trávením

@anonym_autor daj to do chatuGPT,ako tu už bolo spomenuté,všetko ti vysvetlí

billy_jean
Dnes o 18:38

Máš iba mierne znížený hemoglobín a teda veľmi ľahká chudokrvnosť. Trošku máš zvýšený zápalový marker CRP, ale toto nenasvedčuje nejakej vážnej infekcii. Markery na celiakiu más negatívne, pečeňové testy, obličky, pankreatické enzýmy, cukor/glukóza, cholesterol, štítna žľaza sú tiež v norme.

autor
Dnes o 18:41
@billy_jean

Máš iba mierne znížený hemoglobín a teda veľmi ľahká chudokrvnosť. Trošku máš zvýšený zápalový marker CRP, ale toto nenasvedčuje nejakej vážnej infekcii. Markery na celiakiu más negatívne, pečeňové testy, obličky, pankreatické enzýmy, cukor/glukóza, cholesterol, štítna žľaza sú tiež v norme.

@billy_jean veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie 🙏🙏🫶 ešte sa opýtam ak môžem glukóza 3,20 je nejako veľmi nízka? Samozrejme všetko sa opýtam lekára keď tam pôjdem

billy_jean
Dnes o 18:50
@anonym_autor

@billy_jean veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie 🙏🙏🫶 ešte sa opýtam ak môžem glukóza 3,20 je nejako veľmi nízka? Samozrejme všetko sa opýtam lekára keď tam pôjdem

@anonym_autor trošku nižšia, nič dramatické. Norma je od 3.3 – 5.5 nalačno, ty máš 3.23, čiže si na spodnej norme.

autor
Dnes o 18:54
@billy_jean

@anonym_autor trošku nižšia, nič dramatické. Norma je od 3.3 – 5.5 nalačno, ty máš 3.23, čiže si na spodnej norme.

@billy_jean veľká vďaka 🙏🙏🙏 všetko dobré želám ❤️