Rýchla pomoc pri herpese
Ahojte baby. Prosim Vas zo dna na den sa mi vyhodil nie jeden ale dva herpesy a potierala som si ich aj kremom, no ten mi nezabral a tak sa mi zvacsili, ze ledva usta otvorim. Co vam pomaha na herpes? Jedna vec je ze to nevyzera dobre no druha, ze je to velmi bolestive a rada by som sa toho cim skor zbavila. :(
Ahoj B-komplex forte. dve tabletky ráno večer na obed vždy zabral. A dezinfikujem detolom to neštípe a super hojí.
Imunologicke a nasadit isoprinosine. Herpesy mam roky, vzdy ako prvu pomoc pouzivam compeed naplasti, je to s nimi ovela lepsie a rychlejsie. Ked sa mi ale vyhadzuje opakovane, hned nasadim isoprinosine, preliecim a potom mam zas rok-dva pokoj,
@margaretka012 Ja som pred nedávnom objavila Canadent a neviem si ho vynachváliť.
Mastička z lekárne, mne pomohol aj klasický baby Aviril, co sa dáva deťom na zadok. Hojilo to a zároveň sušilo. Niekedy som si kvapla aj šťavu z aloe vera. Niekto tu spomínal hojivý zázrak z Oriflame, je to zafarbená vazelína sa tak len volá, nemá to absolútne s hojenim nič spoločné. Je to obyčajná vazelína.
Mne kozna predpisala tabletky antivirotika, dam si jednu rano a jednu vecer plus zovirax duo. Velmi to pomaha za par dni je po herpese, ak ho vsak mavas castejsie ako 2x do roka je dobre vyhladat imunologa.
@margaretka012 ja som mavala roky kazdy mesiac.. sla som z herpesu do herpesu.. imunologicka ma 5 r napchavala Isoprinosine a ked nepomahal tak nic nove mi neodporucila.. nakoniec mi pomohla homeopaticka.. vtedy som ani netusila, co je to homeo a ani som tomu nedavala nadej.. ale tiez si nemyslim, ze pomoze kazdemu.. to bol mozno len moj pripad.. teraz, ked sa mi obcas vyhodi, uz nie v takych ozrutnych a nechutnych rozmeroch a nie odrazu, ze by som sa rano zobudila rovno s karfiolom na hube.... hned ako zacitim na pere, ze daco ide, hned kadzu chvilu dezinfikujem alpou.. na mna nikdy neucinkoval ziadny zovirax, compeed a pod.
@margaretka012 mne pomáha potierať tea tree, ale často, doslova každú chvíĺu a ešte na to občas potrieť aj tým zázrakom z oriflame, keďže tea tree veľmi vysušuje. Mne to takto pomáha a herpesy mávam fakt často.
V začiatkoch si prikladám cesnak, vysušujem propolisom, slivovicou a používam aj Canadent. Mávala som tiež veľké herpesy na vrchnej pere, nejedenkrát som bola akoby napichaná botoxom 😉 Každý deň si dávam B-komplex forte a Lyzín, ten veľmi odporúčam. Odkedy ho beriem, tak herpes síce mávam, ale nerozrastie sa mi ako predtým 👍
https://etabletka.sk/obchod/jamieson-lyzin-1000...
@margaretka012 ja som prikladala na plátky nakrájaný cesnak. Tiež mi mi pomáha canadent a propolis.
Vyskúšaj aj potrieť si ho antibakteriálnym tekutým mydlom. Neviem či to zaberie, aj keď ho už máš v takomto štádiu,ale ja to robím, keď len začínam cítiť svrbenie a pálenie a ani sa mi nevytvorí pľuzgier.
@margaretka012 nech si dáš čokoľvek do 7 dní ti neprejde. Žiadny zázrak neexistuje
@akbara77 to je samozrejme, no presiel len 3 den a uz skoro nie je ani jeden z 2 herpesov, takze aspon sa to zmensilo. o to mi hlavne islo aby som nemala tyzden usta ako kacica 😄
@akbara77 vies co ale v takom stave som to mala, ze by sa asi nedoplatili 😂😂😂

@margaretka012 hojivy zázrak ten ružový z Oriflame a sprej prvej pomoci aloe 🙂