icon

S tampónom na kúpalisko

misko772014
5. aug 2015

ahojte.chodite na kupaliska aj ked mate menstruaciu s tamponom?

certi
5. aug 2015

@moni244 a kto ti kaze byt doma? nechapem....ved chod na kupko s detmi, ale to sa musis aj ty tam vtrepat s nimi? nemozes mat iba namocene nohy?

147789laska
5. aug 2015

@certi si mudra a rada skvela 🙂 a milu Monu mozu zatial pohladmi opalovat vsetci muzi a moze sa s usmevom z tychto pohladov vytesovat 🙂 a vsetci su spokojni , deti co sa kupu, Monka ze je krasna a muzi ze mozu vidiet povab 🙂

jovanka81
5. aug 2015

v case menstruacie je zena velmi nachylna na akekolvek infekcie a kedze tampon pri kupani navlhne je logicke, ze sa tym zena zbytocne vystavuje riziku nejakej infekcie....ja by som sa kupat s tamponom nesla na kupalisko, ale kazda sme ina 🙂 kto sa na to citi, nech sa paci 🙂 ale mna ta predstava "cistoty"vody trochu desi a tak sa verejmny kupkam a termalnym kupkam oblukom vyhybam .-) a nielen pocas menstruacie 😉

chupakabra
5. aug 2015

ja by som nesla...zraloky vraj citia krv aj cez tampon..ja by som neriskovala 😀

certi
5. aug 2015

@jovanka81 konecne normalna rec........presne tak.......este more by mi nevadilo, to dezinfikuje🙂

moni244
5. aug 2015

@certi a kde pisala, ze sa trepe do bazena? Len ci moze ist na kupko, no neda si asi vlozku, ked si da olavky, no nie? Boze, si trapna ako sneh v lete

moni244
5. aug 2015

@jovanka81 ako keby kazdy, co ide na kupko, sa isiel kupat, co si pamatam moju mamu, stravila na kupku s nami cele detstvo, den co den a ani raz vo vode nebola, max.sprcha

certi
5. aug 2015

@moni244 a kto pise o nej? pozorne citaj.....odpovedala som na tvoju reakciu...ze ty chodis...trapna ako sneh v lete?🙂)))) ked myslis...

moni244
5. aug 2015

@certi ved chodim a? Nikde nepisem, ze sa aj kupem

certi
5. aug 2015

@moni244 dievca ty o com tocis? Autorka nepise o ziadnych detoch🙂)) ONA SA CHCE ist kupat, preto si chce dat tampon, ze ci MOZE....naco by niekto isiel sam na kupko a nesiel sa kupat?🙂)))))) radsej uz nepis...

certi
5. aug 2015

@moni244 tak z toho vyplyva, ZE SA NEKUPES, ked mas kramy, je tak? alebo co si tym chcela povedat? 😀 😀

moni244
5. aug 2015

@certi autorka nepise ani i detoch, ani o kupani, len sa pyta, ci chodime s tamponom na kupko, ja som sama bola na kupku, si predstav, ani som sa nekupala, no hroza, co?

moni244
5. aug 2015

@certi z toho vyplyva, ze tampon na kupku mam, nekupem sa, ale ani nesedim doma na riti ako niektore tu

andys11
5. aug 2015

Chodím s tym na kupko, teraz ma zastihli moje dni obe dovolenky. Sla som, použila som tampóny, kúpala sa, menila ich. Žijem, tu som. Robievam to, ak je to nevyhnutne, infekciu som z toho este nemala. Zjavne som jedna z miziveho percenta sliepok, ktorým tampóny nevadia a neboja sa, ze umrú presne konkretne z dôvodu ich používania. Radim urobit, ako to cítiš ty, na co sa cítiš. Co s tampónmi robíme ostatne, je zas naša vec, každej jednej zeny myslim súkromne rozhodnutie, hádam si nezapises, kolko odpovedi bolo za a kolko proti 😉 pekne kupko prajem 😉

1fifinka1
5. aug 2015

Miliony zien chodia a kupu sa. Presne tak. A tu sme !!! 😀

viera27
5. aug 2015

@certi so svojim vyzorom som maximalne spokojna po vsetkych strankach :D. Ja sa v pohode kupem s tamponom (vazelinovym) a potom hned menim. Musim povedat, ze nikdy som ho nemala nasiaknuty vodou - o tom predsa tampon na kupanie je . Rozumiem, ze sa to mozno stava, ale nie pri jednoduchom vojdem do vody - mierne poplavam - vyjdem z vody. Cez nos ti tiez voda nenatecie az do hrdla pri obycajnom ponore. A to mas na nom dierky dve a nie zuzene :D.

alaguema
5. aug 2015

@andys11 príležitostné použitie tampónu asi veľa škody nenarobí, ale na pravidelnej báze to žiadny zodpovedný gynekológ neodporučí. Takže asi to nie je celkom bez rizík.
Na pravidelne použitie odporúčajú menštruačný kalíštek. Ja som sa ešte neodhodlala, ale som v procese 😉
A na margo založenia témy: zrejme mala pochybnosti, tak sa pýta na skúsenosti. Pozitívnejšie, ako keby si hovela v sladkej nevedomosti a utešovala sa faktom, že je stále tu, tak hádam bude všetko v porádečku 😉

libka1
5. aug 2015

Na kupalisko by som sa kupat s tamponom nesla, do mora ano.

metoyou4
5. aug 2015

V živote mi v mori tampón nenasiakol vodou....

lucinocka
5. aug 2015

@metoyou4 no to isto:D a co mas medzi tamponom a morom nejaku zeleznu branu?:D jasne ze tampon nasiakne vodou

evicka547
5. aug 2015
Používateľ evicka547 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evicka547.

ja tiez bezne tak chodim a vsetko ok 🙂

lajlilinka
5. aug 2015

@alaguema už niekoľko rokov používam iba tampony, neznášam totižto ten zapareny a špinavý pocit pri vlozkach.... Dokonca nepouzivam ani intimky. A nikdy za celé tie roky som nemala žiadne problémy. Neviem čo je to výtok, svrbenie, stipanie a pod. A o tom, že nosím hlavne tanga ani nehovorím...
Ono je to hlavne o dodržiavaní hygieny, správnom vymienani a poznaní si svojho cyklu.
Môj dr o tom vie a nemá voči tomu žiadne výhrady...dokonca že pri vlozkach sa baktérie šíria rýchlejšie...

Ja používam aj pri kúpaní, pred vstupom dávam nový a po kúpaní tiež a čo je dôležitejšie, menín mokré plavky za suché... Lebo skôr to narobí sarapatu...

muffinka8
5. aug 2015

Zaobstarať si menštruačný pohárik (mooncup) a môžeš sa kúpať.

alaguema
5. aug 2015

@metoyou4 nemusí nasiaknuť. Stačí, ak nejaká infikovaná voda vystúpa po šnúrke. Ty nemusíš mať vôbec pocit, že je tempón nasiaknutý vodou a infikovať sa môžeš. Preto sú tie vazelínové, ale tým by som tiež na stopro neverila, kamoška dostala infekciu aj s ním. Kúpaliská v čase menzesu si proste radšej odpustím, alebo idem s deťmi ale nevleziem do vody.

bamb27
5. aug 2015

@alaguema odporucam proces odhodlanosti na kalisok urychlit,, ved za to nic nedas,, len par eur, suma vobec nie ruinujuca 😀 😀 ...ale tak ja som sa odhodlavala asi 4 roky, teraz ho uz pouzivam treti rok ,,,uplne iny standard je to pre zenu,, co do vsetkych cinnosti ...lutujem, ze som neskusila skor 😀 😀
...akurat nacvicit ten ukon a zzit sa s nim je niekedy na maslu, po mojich prvych pokusoch by to normalna zena asi vyhodila von balkonom ...ale tak som si povedala, ze vedia si to tam dat ine, dam aj ja 😀 😀

alaguema
5. aug 2015

@lajlilinka ak tvoj doktor tvrdí, že je zdravšie používať tampóny, než vložky, tak by som ho z fleku vymenila, lebo by to bol signál toho, že je nie len chabý odborník, ale ešte aj blbec k tomu. Vo vložke sa ľahšie šíria baktérie? Akože žena samu seba infikuje menštruačnou krvou z vložky??? Snáď aspoň tuší, že ženy si tie vložky pravidelne vymieňajú...ani nepokračujem, lebo taký blbec na nesprávnom mieste ma vie fakt vytočiť.
To, že nemáš žiadne gynekologické problémy, je fajn, zrejme máš šťastie a žiadnu náchylnosť k týmto problémom. To ale neznamená, že sa to dá aplikovať plošne. Si skôr výnimka v tomto smere. Neviem prečo si ľudia ako ty myslia, že ak im niečo funguje, tak sa môžu vyhlásiť za reprezentatívnu vzorku celej populácie 😎

jovanka81
5. aug 2015

@alaguema nuz, to keby naozaj platilo ze tampony su take zdrave, potom by nas vsetyk radom stuplovali po porode hned na sale a nemuseli by sa sestry na sestonedeli zozierat s pretecenymi vlozkami a spinavymi plachtami 🙂 😎 ono kazda minca ma dve strany... nic nie je len cierne a biele.... tak nech si kazdy vyberie podla svojho uvazenia 🙂

lajlilinka
5. aug 2015

@alaguema ďakujem, odkazem jednému z top odborníkov u nás v meste, renomovanemu gynekologovi, ktorý vystupuje ako odborník aj v médiách 😝

Btw. Už aj na zš sme sa učili že baktérie sa rýchlejšie šíria na vzduchu... Takže kombinácia vlozka ( čo je v podstate kus igelitu s bunicinou), vzduch, krv, teplo, vlhko.... Raj pre baktérie...

Howk

metoyou4
5. aug 2015

@lucinocka a ako je možné,ked sa ponoris,že ti do nosa voda nevojde?ked som vo vode hodinu a nemám tampón,to čo mám plnú maternicu vody či čo?tebe možno vojde aj cez zadok...ja neviem,to uz ty vies kde všade nasakuješ 😀

alaguema
5. aug 2015

@lajlilinka jasné...že pozdravujem. Top odborník, no klobúk dole nad somarinou, čo vymastil. Ale to niektorí ultra moderní odborníci zvyknú...zvlášť tí, ktorí sa radi ukážu v médiach. Chudery naše staré matere, ktoré o tampónoch ani nechyrovali 😀 Opakujem, nie som žiadna fanatička - tampón príležitostne áno. Pravidelne nie. Skús sa na to opýtať viacerých gynekológov a urob si záver. Možno aj toho aktuálneho top odborníka vymeníš.
Ale to tá príroda hlúpo vymyslela, že? Krv, teplo, vzduch a baktérie...ešte že to dokonalý človek napravil tým, že vynašiel tampóny 😎 Mimochodom, už si niekedy počula o prípade, že by sa žena infikovala používaním vložiek? Ja nie. Ale počula som už o škodlivosti používania tampónov a nie len z hľadiska možnej infekcie.
Mimochodom, existujú aj látkové vložky, kde žiadny igelit nie je. Prípadne aniónové vložky, kde tiež žiadny plast nenájdeš a nasiakavá vrstva je bavlnená, aniónový pásik bráni množeniu baktérií. O tom zrejme tvojho gynekológa ešte nikto neinformoval.