icon

Schudnúť alebo si riešiť vyskočenú platničku?

Včera o 20:06

Prosím vás o radu som zúfalá trebalo by mi schudnúť lenže mám vyskočené platničky a treba mi na nich cvičiť už to mám od svojich 18 rokov teraz mám 21 a proste 2 roky sa neviem k tomu dokopar ani nevladzem pretože mám 137 kg mám aj kolena operované..neviem čo mám robiť musím schudnut ale riešiť aj chrbát ach ...

anonym_46e733
Včera o 20:10

Jedno s druhým, nerozumiem prečo jedno alebo druhé, práve naopak to ide ruka v ruke...cvičiť na chrbticu s fyzio a chudnutie riešiť stravou... zbaviť sa prebytočnej váhy pomôže aj chrbtu a vlastne všetkým tvojim kĺbom a celkovému zdraviu

anonym_aee183
Včera o 20:16

@anonym_autor veď drž deficit a lieč sa

martinka13
Včera o 20:16

Schudni a aj chrbát sa zlepší. Samozrejme cvičenie dokáže platničkám naozaj pomôcť. PS: zo vzduchu sa nepriberá.....

anonym_306514
Včera o 20:19

schudni a daj si dokopy platnicku .. jedno ide s druhym ,,,137 v tvojom veku je nozaj dost

anonym_80a213
Včera o 20:27

@anonym_autor Fuha no asi nejest..
to je zataž na cele telo...Daj All nech ti napiše jedalnicek...ja by som Ti dala jest len zeleninovu polievku a varene vajce.

oslo1
Včera o 20:32

V UK by ta s tvojou vahou ani neoperovali. Toto teraz riesi synova ucitelka. Uz schudla cez 30 kg, momentalne ju caka bariatric surgery a ked schudne, tak operacia platnicky.

anonym_7b8a3c
Včera o 20:35

Chudnúť a riešiť aj platničky..je to veľká záťaž naozaj

anonym_200ba7
Včera o 20:45

@anonym_autor nič také ako vyskočené platničky neexistuje.

https://www.youtube.com/watch?v=0Uf4WtUGOCk
andreatytler
Včera o 21:10

Mozes zacat chudnut aj teraz s bolavym chrbtom. Na to aby si schudla nemusis cvicit. Staci upravit jedalnicek. Ani plavanie nemozes?

anonym_3b2c4b
Včera o 21:13
@andreatytler

Mozes zacat chudnut aj teraz s bolavym chrbtom. Na to aby si schudla nemusis cvicit. Staci upravit jedalnicek. Ani plavanie nemozes?

@andreatytler presne. Z takejto vahy bude autorka chudnut kalorickym deficitom aj ked cvicit nebude vobec

anonym_6133c6
Včera o 22:28

Odporucam vyzivoveho poradcu 🙂 akonahle si nastavis presny prijem zivin, naucis sa jest vyvazene a zdravo, zapojis pohyb á´- stacia prechadzky, tak to pojde dole. Nebude taka zataz a bolesti povolia. Alebo skus nejaku kliniku obezitóogie, mozno by som skusila v tvojom pripade mounjaro.

katkaseiner
Dnes o 05:52

fu no nechapem ze v tom veku mas tolko kil. Mam tiez problem s platnickou a vlani som z 92 kg schudla 11, teraz mam cca 82. A aj to verim ze este 10 by som mala dat dole, lebo kila sú záťaž aj na chrbticu, aj na kolena, klby

autor
Dnes o 05:56
@andreatytler

@andreatytler no práveže som veľmi odmedzena v pohybe pretože si nemôžem ľahnúť na chrbát bez toho aby mi musel chlap podať ruku aby som vstala a sú tu nesmierne bolesti ....nemôžem sa poriadne zohnúť sedieť aj chôdza mi robí problemy ...už ju mám vysunutú 14 mm....a nie to ešte cvičiť ale potrebujem schudnúť každý mi to radi na chrbticu

autor
Dnes o 05:58
@anonym_46e733

Jedno s druhým, nerozumiem prečo jedno alebo druhé, práve naopak to ide ruka v ruke...cvičiť na chrbticu s fyzio a chudnutie riešiť stravou... zbaviť sa prebytočnej váhy pomôže aj chrbtu a vlastne všetkým tvojim kĺbom a celkovému zdraviu

@anonym_46e733 lebo som veľmi obmedzená v pohybe mám veľké bolesti

autor
Dnes o 06:00
@katkaseiner

fu no nechapem ze v tom veku mas tolko kil. Mam tiez problem s platnickou a vlani som z 92 kg schudla 11, teraz mam cca 82. A aj to verim ze este 10 by som mala dat dole, lebo kila sú záťaž aj na chrbticu, aj na kolena, klby

@katkaseiner no mám psych.diagnozy cize beriem na nich lieky a chce sa od toho veľmi jesť ...ďalej tehotenstvo a ležala som veľmi veľa mesiacov skrz chrbát a kolená plus epi zachvaty na lôžku a samozrejme ze len ješ ...

anonym_b7a7fd
Dnes o 06:03

Ty si sem uz pisala. Budem hnusna. Ako sa moze niekto v tvojom veku vyzrat do takej zavratnej vahy? Vazis ako dvaja dospely chlapi. Hrozne. Mozte ma tu zhejtovat, zabit, ale to nie je normalne. Uz pred par mesiacmi si opisovala tento problem a odvtedy si neschudla ani kilo. Ked sa nemozes hybat, tak nezer. Uz vtedy ti pisali, ze je nezodpovedne mat v tvojom stave dieta. Obdivujem tvojho partnera.

extempore
Dnes o 06:06
@anonym_b7a7fd

Ty si sem uz pisala. Budem hnusna. Ako sa moze niekto v tvojom veku vyzrat do takej zavratnej vahy? Vazis ako dvaja dospely chlapi. Hrozne. Mozte ma tu zhejtovat, zabit, ale to nie je normalne. Uz pred par mesiacmi si opisovala tento problem a odvtedy si neschudla ani kilo. Ked sa nemozes hybat, tak nezer. Uz vtedy ti pisali, ze je nezodpovedne mat v tvojom stave dieta. Obdivujem tvojho partnera.

@anonym_b7a7fd a toto akože čomu/ komu pomohlo?? Akurát si si uľavila, ty chudera.

zuzubb007
Dnes o 06:06
@anonym_b7a7fd

@anonym_b7a7fd v tomto máš pravdu, autorka stačí prestať jesť ako blázon a na začiatok prechádzky lebo s tou váhou zrejme viac nezvládneš, týmto koľko máš kíl si tie platničky totálne zdemoluješ hlavne na to by si mala myslieť, keď sa chce všetko ide, je to v hlave

anonym_08041b
Dnes o 06:11

@anonym_autor Chudnutie začni zmenou stravy/nie hladovkou/. Značne zniz prijem uhľohydrátov,jedz dostatok bielkovín a k pocitu sýtosti ti pomôže zvýšený príjem zeleniny.Sladkosti, cipsy,sladené nápoje vynechaj zo svojho jedálnička úplne.V prípade chutí na sladké pomôže kúsok ovocia/tiež s mierou, keďže aj ovocie obsahuje cukor/. Úbytok váhy zmierni problémy s pohybovým aparátom a vďaka tomu budeš môcť k cvikom na chrbticu, pridať aj pohyb, vďaka ktorému budeš páliť viac kalórií a efektívnejšie chudnúť.Prajem ti pevnú vôľu.Si mladá, určite nechceš už odteraz navštevovať lekárov tak často,ako seniori.

katkaseiner
Dnes o 06:24
@anonym_autor

@andreatytler no práveže som veľmi odmedzena v pohybe pretože si nemôžem ľahnúť na chrbát bez toho aby mi musel chlap podať ruku aby som vstala a sú tu nesmierne bolesti ....nemôžem sa poriadne zohnúť sedieť aj chôdza mi robí problemy ...už ju mám vysunutú 14 mm....a nie to ešte cvičiť ale potrebujem schudnúť každý mi to radi na chrbticu

@anonym_autor vieš, keby si achudla, tak ti isto odporucia pichanie ozonu. Len z toho ct sa treba vediet aj zdvihnut. Mne 2x pichnutie ozonu zmensilo precnievajucu platnicku z 12,1mm na 6,5 mm ale bez pohybu to nepojde. Ja prioritne chodim, kedze sediet sedim pri práci. Mas toho nalozeneho velmi vela. Psychicke problemy, problémy s vahou, s platnickou, tehotenstvo ta uplne dorazi - ak si ešte neporodila.. Akoze porod je tiez brutal zataz...ja uz mam 45 a 2 cisarske za sebou, s platnickou mam problem cca 5 rokov aj zo mi pride ze som si ju vysedela. Jednoducho podtrebujes schudnut a posilnit core, teda svalstvo okolo chrbta, brucha, aby ťa to vobec vladalo držať. Dlhym lezanim si to neopravis, ba co viac, este zhorsis

simsalabim
Dnes o 06:43
@anonym_autor

@anonym_autor dnes si stiahni Kaloricke tabulky, spravne si ich nastav - navod najdes tu: https://www.modrykonik.sk/group/6855/ - je to druhy prispevok. A mozes zacat chudnut. S klesajucou vahou sa ti zacne lepsie hybat a mozes riesit aj platnicky. Chudnutie dlhodoby proces, takze zacni uz dnes.

anonym_46e733
Dnes o 09:51
@anonym_autor

@anonym_46e733 lebo som veľmi obmedzená v pohybe mám veľké bolesti

@anonym_autor no a práve preto treba riešiť oboje, aj chrbticu aj chudnutie, je to prepojené, pohyb samozrejme s rozumom a najlepšie s odborníkom

januska12323
Dnes o 09:57

V prvom rade vyhreš toho chlapa, ktorý ti nosí jedlo. Sama si poň zrejme nezájdeš.

anonym_980e07
Dnes o 10:00
@extempore

@anonym_b7a7fd a toto akože čomu/ komu pomohlo?? Akurát si si uľavila, ty chudera.

@extempore Aj ty si morbídne obézna, však? Pretože človek s normálnou hmotnosťou toto nepochopí. Ako sa môže mladá baba vyžrať na doslova jaočnú váhu? A ešte sa aj ľutuje a skladáme sa jej na operácie a liečbu? Načo, keď ona nechce prestať žrať ako prasa?

simsalabim
Dnes o 10:25
@anonym_980e07

@extempore Aj ty si morbídne obézna, však? Pretože človek s normálnou hmotnosťou toto nepochopí. Ako sa môže mladá baba vyžrať na doslova jaočnú váhu? A ešte sa aj ľutuje a skladáme sa jej na operácie a liečbu? Načo, keď ona nechce prestať žrať ako prasa?

@anonym_980e07 ona zrejme bojuje so zavislostou od jedla… v tomto pripade by jej mozno pomohlo aj Mounjaro ci Ozempic + kaloricke tabulky, aby sa naucila normalne jest. Lebo je na najlepsej ceste sa prezrat do hrobu… bohuzial. Ako som jej pisala vyssie, stiahnut KT, spravne nastavit a zacat este dnes. A oslovit lekara.

anonym_80a213
Dnes o 10:28
@simsalabim

@anonym_980e07 ona zrejme bojuje so zavislostou od jedla… v tomto pripade by jej mozno pomohlo aj Mounjaro ci Ozempic + kaloricke tabulky, aby sa naucila normalne jest. Lebo je na najlepsej ceste sa prezrat do hrobu… bohuzial. Ako som jej pisala vyssie, stiahnut KT, spravne nastavit a zacat este dnes. A oslovit lekara.

@simsalabim Hej ku štastiu jej chyba už len gastropareza a pankreatitida čo sú vedlajšie učinky Ozempiku a Mounjaro.

simsalabim
Dnes o 10:30
@anonym_80a213

@simsalabim Hej ku štastiu jej chyba už len gastropareza a pankreatitida čo sú vedlajšie učinky Ozempiku a Mounjaro.

@anonym_80a213 nie u kazdeho a domnievam sa, ze pri takejto hmotnosti je prinos vyssi ako mozne vedlajsie ucinky. Podobne, ako lekar zvazuje riziko pri ordinovani napr atb u tehotnej. Ale… je to v konecnom dosledku na nej.

anonym_b7a7fd
Dnes o 11:20
@anonym_80a213

@anonym_80a213 kolko takych ludi poznas? Lebo ja ani jedneho. A poznam par ludi na tych liekoch. Tato vaha nie je o nic zdravsia ako pankreatitida.

anonym_80a213
Dnes o 11:58
@anonym_b7a7fd

@anonym_80a213 kolko takych ludi poznas? Lebo ja ani jedneho. A poznam par ludi na tych liekoch. Tato vaha nie je o nic zdravsia ako pankreatitida.

@anonym_b7a7fd Len pacientov ...porazenych poznám a teda vyzeraju vseliako len nie zdravo...Ako mne je jedno ja by som si to nedala a ak je dotyčna zaočkovana na kovid tak to je v pasé.

andreatytler
Dnes o 13:19
@anonym_980e07

@anonym_980e07 Nahlasila som tvoje prispevky adminom. Zacni sa spravat slusne. Vies to? Dokazes to?