icon

Schudnúť alebo si riešiť vyskočenú platničku?

9. máj 2026

Prosím vás o radu som zúfalá trebalo by mi schudnúť lenže mám vyskočené platničky a treba mi na nich cvičiť už to mám od svojich 18 rokov teraz mám 21 a proste 2 roky sa neviem k tomu dokopar ani nevladzem pretože mám 137 kg mám aj kolena operované..neviem čo mám robiť musím schudnut ale riešiť aj chrbát ach ...

Strana
z2
anonym_c44b58
10. máj 2026
@simsalabim

@anonym_980e07 ona zrejme bojuje so zavislostou od jedla… v tomto pripade by jej mozno pomohlo aj Mounjaro ci Ozempic + kaloricke tabulky, aby sa naucila normalne jest. Lebo je na najlepsej ceste sa prezrat do hrobu… bohuzial. Ako som jej pisala vyssie, stiahnut KT, spravne nastavit a zacat este dnes. A oslovit lekara.

@simsalabim kamarátka morbídne obézna brala Mounjaro za pol roka schudla 20 kg týždeň ho neberie a doslovne žerie.Stale má chuť na jedlo to má presvedčilo len o tom, že je to oblb.Obalamuti ti to mozgu, že si sýta a ľahko schudnes a potom len problém.Zije v zahraničí dávka 5 mg tam je drahá a povedala, že bude si ho platiť ďalej.Zda sa mi to ako pasca, keď chcete chudnúť pichaj si.

panonia
10. máj 2026
@anonym_c44b58

@simsalabim kamarátka morbídne obézna brala Mounjaro za pol roka schudla 20 kg týždeň ho neberie a doslovne žerie.Stale má chuť na jedlo to má presvedčilo len o tom, že je to oblb.Obalamuti ti to mozgu, že si sýta a ľahko schudnes a potom len problém.Zije v zahraničí dávka 5 mg tam je drahá a povedala, že bude si ho platiť ďalej.Zda sa mi to ako pasca, keď chcete chudnúť pichaj si.

Je to svinstvo a zase len marketing...

simsalabim
10. máj 2026
@anonym_c44b58

@anonym_c44b58 ano, ved preto hovorim, ze spolu s KT. Lebo to jej otvori oci, co moze zjest.

anonym_b7a7fd
10. máj 2026
@anonym_80a213

@anonym_b7a7fd Len pacientov ...porazenych poznám a teda vyzeraju vseliako len nie zdravo...Ako mne je jedno ja by som si to nedala a ak je dotyčna zaočkovana na kovid tak to je v pasé.

@anonym_c44b58 a co jej brani nezrat? Ked to onak nezvlada, tak nech si picha. Ty by si jej co poradila?
@anonym_80a213 tak to tazko. Ja ich poznam niekolko a nic im nie je. Pohybujem sa v zdravotnictve. Tvoja poznamka o ockovani vsetko vysvetluje.😉

andreatytler
10. máj 2026

Nedokazes sa hybat, nemusis. Ale potrebujes jes menej, no zda sa ze to bude prilis tazke bez pomoci. Prva vec ktoru musis poriesit je dovod preco si pribrala a stale priberas. Nedavas vsetky informacie, ale spomenula si ze to moze mat psychicky problem. Asi jedlom riesis nejaky problem. Platnicky operacne nema zmysel riesit, lebo to co ti opravia operaciou si znicis za par mesiacov vlastnou vahou.
Tu fakt potrebujes odbornika, co to bude riesit komplexne.

anonym_80a213
10. máj 2026
@anonym_b7a7fd

@anonym_c44b58 a co jej brani nezrat? Ked to onak nezvlada, tak nech si picha. Ty by si jej co poradila?
@anonym_80a213 tak to tazko. Ja ich poznam niekolko a nic im nie je. Pohybujem sa v zdravotnictve. Tvoja poznamka o ockovani vsetko vysvetluje.😉

@anonym_b7a7fd Tak ja sa tiež denne pohybujem na centrálnej JIS 😄...

anonym_b7a7fd
11. máj 2026
@anonym_80a213

@anonym_b7a7fd Tak ja sa tiež denne pohybujem na centrálnej JIS 😄...

@anonym_80a213 tak aj ja poznám veľa zdravotníkov, co sú plochozenci a antivax. Presne majú takéto názory.😉

anonym_80a213
11. máj 2026
@anonym_b7a7fd

@anonym_80a213 tak aj ja poznám veľa zdravotníkov, co sú plochozenci a antivax. Presne majú takéto názory.😉

@anonym_b7a7fd No veru a aj tak si v praci rozumieme a neurazame sa....vola sa to rešpekt.

simsalabim
11. máj 2026
@anonym_b7a7fd

@anonym_b7a7fd predpokladam, ze zavislost 🤷‍♀️ Potrebuje pomoct. Vyhladat odbornikov.

extempore
11. máj 2026
@anonym_980e07

@extempore Aj ty si morbídne obézna, však? Pretože človek s normálnou hmotnosťou toto nepochopí. Ako sa môže mladá baba vyžrať na doslova jaočnú váhu? A ešte sa aj ľutuje a skladáme sa jej na operácie a liečbu? Načo, keď ona nechce prestať žrať ako prasa?

@anonym_980e07 sklamem ťa - nie som morbídne obézna a ani sa k tomu nepribližujem. Ale na rozdiel od teba mám vedomosti a empatiu a viem, že na tú tvoju "jatočnú váhu" sa absolútne nemusíš vyžrať. A naozaj som nikdy neželala nikomu nič zlé, ale tebe by som teda dopriala nejakú diagnózu, pri ktorej v dôsledku hormonálnych zmien alebo medikácie priberieš. A ver, že také sú a nie je ich vôbec málo. Aj moja kamarátka sa takto vysmievala z pribratých ľudí a potom schytala kortikoidy a v priebehu roka pribrala 40 kg. A dosmiala sa.

extempore
11. máj 2026
@anonym_80a213

@simsalabim Hej ku štastiu jej chyba už len gastropareza a pankreatitida čo sú vedlajšie učinky Ozempiku a Mounjaro.

@anonym_80a213 aspoň netrep.. tieto vedľajšieho účinky GLP1 liekov sú zriedkavé..

anonym_c44b58
11. máj 2026
@simsalabim

@anonym_c44b58 ano, ved preto hovorim, ze spolu s KT. Lebo to jej otvori oci, co moze zjest.

@simsalabim niektorým ľuďom to nevysvetlis zistila, že to ide ľahko a nic nerobila.Ona už prišla o veľa má 42 r nemá dieťa, lebo je obézna a ivf jej odporučili, keď schudne veľa kg.Toto mala ako poslednú barlicku a je na ID kvôli autoimuntnemu ochoreniu a nemá dostatok financií, tak chcela vysadiť, že lepšie 20 kg ako nič a teraz má akurát depresiu, že nemá peniaze a musí si pichať, aby zase nepribrala.Berie vela liekov kortikoidy a z toho vraj pribera a má veľkú chuť na jedlo.Ja som si ho tiež chcela dať predpísať, ale aspoň to vidím a bojím sa, že dopadnem rovnako.

autor
11. máj 2026
@extempore

@anonym_80a213 aspoň netrep.. tieto vedľajšieho účinky GLP1 liekov sú zriedkavé..

@extempore a teda myslíš že mi ho lekár predpíše ? Lebo je to asi posledná moja možnosť ....len sa bojím tých vedľajších efektov

simsalabim
11. máj 2026
@anonym_c44b58

@simsalabim niektorým ľuďom to nevysvetlis zistila, že to ide ľahko a nic nerobila.Ona už prišla o veľa má 42 r nemá dieťa, lebo je obézna a ivf jej odporučili, keď schudne veľa kg.Toto mala ako poslednú barlicku a je na ID kvôli autoimuntnemu ochoreniu a nemá dostatok financií, tak chcela vysadiť, že lepšie 20 kg ako nič a teraz má akurát depresiu, že nemá peniaze a musí si pichať, aby zase nepribrala.Berie vela liekov kortikoidy a z toho vraj pribera a má veľkú chuť na jedlo.Ja som si ho tiež chcela dať predpísať, ale aspoň to vidím a bojím sa, že dopadnem rovnako.

@anonym_c44b58 nepoznam jej situaciu, len sa snazim s kazdym jednat empaticky, kym sa da. Je fakt, ze kortikoidy naozaj mozu velmi ovplyvnit hmotnost, ale ci az na 130kg, neviem, takze urcite ma svoj podiel viny. V kazdom pripade, laxnym pristupom tretsa samu seba.

autor
11. máj 2026
@anonym_b7a7fd

@anonym_b7a7fd a teda sú tí ľudia spokojní s mounjarom ? Nič sa im nestalo ?

anonym_3b2c4b
11. máj 2026
@anonym_autor

@extempore a teda myslíš že mi ho lekár predpíše ? Lebo je to asi posledná moja možnosť ....len sa bojím tých vedľajších efektov

@anonym_autor ty by si sa mala primarne obavat vedlajsieho efektu neschudnutia z takejto vahy. Nerypem; proste je to strasne vysoka vaha a obrovska zataz

autor
11. máj 2026
@anonym_3b2c4b

@anonym_autor ty by si sa mala primarne obavat vedlajsieho efektu neschudnutia z takejto vahy. Nerypem; proste je to strasne vysoka vaha a obrovska zataz

@anonym_3b2c4b a máš s tým liekom skúsenosti ?

anonym_3b2c4b
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3b2c4b a máš s tým liekom skúsenosti ?

@anonym_autor nemam ale som zdravotnicka a na vlastne oci vidim zdravotne nasledky takejto vahy.
Mimochodim ja som vobec nespomenula mounjaro

autor
11. máj 2026
@anonym_3b2c4b

@anonym_autor nemam ale som zdravotnicka a na vlastne oci vidim zdravotne nasledky takejto vahy.
Mimochodim ja som vobec nespomenula mounjaro

@anonym_3b2c4b cize myslíš že lepšie je si nasadiť to mounjaro ? A keď si zdravotníčka aký máš teda na to názor ?? Je to fakt také nebezpečné zlozenie ?

anonym_3b2c4b
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3b2c4b cize myslíš že lepšie je si nasadiť to mounjaro ? A keď si zdravotníčka aký máš teda na to názor ?? Je to fakt také nebezpečné zlozenie ?

@anonym_autor mounjaro a jemu podobne lieky nie su moj odbor takze nie je v mojej kompetencii sa o nich akokolvek vyjadrit. Najlepsie by bolo schudnut kalorickym deficitom

anonym_b7a7fd
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b7a7fd a teda sú tí ľudia spokojní s mounjarom ? Nič sa im nestalo ?

@anonym_autor Ja poznám ludi, ktorí schudli 12 kg a viac za pol roka a ktori schudli 4 kg za štyri mesiace napríklad, čo je pre mňa nič. Zaklad je nastaviť si to v hlave a začať chudnúť pohybom a jedlom. Ak sa inak nedá, tak skús tie injekcie, potlačajú chuť do jedla. Ale nechápem, že si niekto nevie dať rady so stravou. Kým to nemáš zrovnané v hlave, tak podľa mňa neschudnes nikdy. To musia byť kvanta jedla, ktoré ťa doviedli do takejto váhy.

autor
11. máj 2026
@anonym_b7a7fd

@anonym_autor Ja poznám ludi, ktorí schudli 12 kg a viac za pol roka a ktori schudli 4 kg za štyri mesiace napríklad, čo je pre mňa nič. Zaklad je nastaviť si to v hlave a začať chudnúť pohybom a jedlom. Ak sa inak nedá, tak skús tie injekcie, potlačajú chuť do jedla. Ale nechápem, že si niekto nevie dať rady so stravou. Kým to nemáš zrovnané v hlave, tak podľa mňa neschudnes nikdy. To musia byť kvanta jedla, ktoré ťa doviedli do takejto váhy.

@anonym_b7a7fd vieš čo vôbec nie, mám lieky z ktorých priberám (psychické diagnózy) ja veľa nejem slaneho skôr sladké furt vyjedam ale niekedy vobec, proste ja dva krát priberiem z jedla ..

simca06022011
11. máj 2026

@anonym_autor obe veci naraz... najst si fyzioteraputa dobreho, cvicit a chudnut zaroven. To sa vobec nevylucuje a prave je to potrebne pre teba.
A oducit sa od vyjedania sladkeho.

anonym_b7a7fd
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b7a7fd vieš čo vôbec nie, mám lieky z ktorých priberám (psychické diagnózy) ja veľa nejem slaneho skôr sladké furt vyjedam ale niekedy vobec, proste ja dva krát priberiem z jedla ..

@anonym_autor to je bežná výhovorka. Lieky môžu povzbudzovať chuť do jedla, ale nepribera sa z nich. Priberá sa zjedla. Sama pusez, ze vyjedas sladke, urcite rada vysmazas, jes kaloricke jedla. Casto a velke porcie. Takuto vahu nemas z 1 sladkej tycinky.

autor
11. máj 2026
@simca06022011

@anonym_autor obe veci naraz... najst si fyzioteraputa dobreho, cvicit a chudnut zaroven. To sa vobec nevylucuje a prave je to potrebne pre teba.
A oducit sa od vyjedania sladkeho.

@simca06022011 lenže ja mám obrovské bolesti z chrbtice nemôžem proste cvičiť skoro nič

autor
11. máj 2026
@anonym_b7a7fd

@anonym_autor to je bežná výhovorka. Lieky môžu povzbudzovať chuť do jedla, ale nepribera sa z nich. Priberá sa zjedla. Sama pusez, ze vyjedas sladke, urcite rada vysmazas, jes kaloricke jedla. Casto a velke porcie. Takuto vahu nemas z 1 sladkej tycinky.

@anonym_b7a7fd nejem vyprážané skoro vôbec normálne toasty a veeela zeleniny sa snažím

simca06022011
11. máj 2026
@anonym_autor

@simca06022011 lenže ja mám obrovské bolesti z chrbtice nemôžem proste cvičiť skoro nič

@anonym_autor fyzioterapeut ti da co mozes cvicit, bez cvicenia ti problemy s chrbtom neprejdu

extempore
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vysvetli lekárovi situáciu a ak nebude chcieť predpísať tak choď k inému.. môže to predpísať obvoďák, gynekolog, internista.. vedľajších účinkov sa neboj, tie má aj Ibalgin a ľudia to žerú ako lentilky.

Strana
z2