icon

Sestralin na úzkosť: znížiť dávku alebo vydržať?

puli9
11. júl 2026

Ahojte chcem sa spýtať, tento liek mi dal obvodný lekár ešte štvrtok na úzkosti. Začala som jednou tabletkou a však zhoršili sa mi úzkosti, pociťujem aj vnútorný tras tela teda je ni ešte horšie ako predtým. Mám znížiť na polovicu alebo vysadiť alebo vydržať ? Keďže je víkend vôbec neviem.

zmrzlinka2021
11. júl 2026

@puli9 zavolaj na tu doktorsku linku

anonym_71eae4
11. júl 2026

Jedna 50mg tableta je veľa, ja som začínala 1/4 tbl, po 5 dňoch som dala na polovicu, po ďalších 5 dňoch na 3/4 tbl a potom na celú. Aktuálne beriem 125 mg, ale teda navýšovanie bolo vždy po 1/4 tbl z 50 mg.

marianarem
11. júl 2026

@puli9 Ako sa pise vyssie, nasadza sa postupne. U vacsiny ludi si musi telo na taketo lieky zvyknut, nie je to ako Paralen, ze hned cielene zaberie. V mozgu sa musi vytvorit novy rovnovazny stav a to nejaky cas trva. Su ale aj ludia, co tento liek netoleruju, ale treba chvilu vydrzat.

anonym_77e21c
11. júl 2026

Násadza sa postupne, ako píšu vyššie, ale aj u liekov tohto typu, dokiaľ si mozog a organizmus na liek zvykne môže prechodne sa stav zhoršiť. Ale na to všetko ta mal lekár upozorniť

anonym_a16ef3
11. júl 2026

Ja som si v uvode davala polku dva tyzdne

puli9
autor
11. júl 2026

Áno vraj neni dobre ani vysadiť tak som si dnes dala len polku skúsim teda vydržať a snáď to bude lepsie, v utorok mám kontorlu tak uvidime.

ruzasipova
11. júl 2026

Ja som tiez zacinala s 1/2 a po tyzdni zvysila.

anonym_037520
11. júl 2026

Toto by si mala riešiť so psychiatrom obvodný ťa tam mal poslať na vyšetrenie nie ti dávať lieky.

anonym_97780f
11. júl 2026

znížiť dávku o polovicu - tu užívať aj dva týždne a potom zas dávku navýšiť.
A hlavne VYDRŽAŤ.
Nedal ti aj oblbovák? Neurol a pod? predpisuje sa aby sa zmiernili blbé príznaky ako tras žalúdka napr. a pod.
Ak nie , tak mu zavolaj v pondelok, alebo si ešte rýchlo kúp magnézium - magnerot napr. a dávaj si ráno, večer tabl. Malo by to čosi pomôcť.

anonym_97780f
11. júl 2026
@anonym_037520

Toto by si mala riešiť so psychiatrom obvodný ťa tam mal poslať na vyšetrenie nie ti dávať lieky.

@anonym_037520 vraj aj obvodný môžu predpisovať tieto lieky. Je to už dávno známe len ja som sa s tým ešte nikdy nestretla. Vždy psychiater čo som počula.

anonym_037520
11. júl 2026
@anonym_97780f

@anonym_037520 vraj aj obvodný môžu predpisovať tieto lieky. Je to už dávno známe len ja som sa s tým ešte nikdy nestretla. Vždy psychiater čo som počula.

@anonym_97780f môže. Ale ja by som s úzkosťou určite išla radšej k odborníkovi

2691
15. júl 2026

ahoj, tak ako pisu ostatní vyššie - zacni štvrťkou tablety a postupne navyšuj davku.
Vedľajších účinkov sa neboj,tie sa ti tvoria z tvojho presvedčenia , že "urcite prídu".
Ja som nemala žiadne n.ú. okrem potlacenej chute na sex.
Naopak, už po troch dňoch som dostala taký nával energie, ze za jeden deň som urobila tolko roboty , čo za mesiac pred tým.
Myslim si, ze hlavnou pricinou nasich stavov je všadeprítomný STRACH. Čím som staršia, tým viac som o tom presvedčená.
Pozoruj svoje okolie, ako reaguje v roznych situaciach, ako sa dokaze bavit...veľa sa naučíš.
A hlavne sa sa drž a vedz, že nie si v tom sama!🌤️svitá na lepšie časy!