Silné olupovanie kože na rukách: Má niekto skúsenosť?
Imunológ a kožný toto videli ?
kožný lekár povedal čo?
@anonym_14c7be este som nebol u dochtora zrejme mam exem
Smer doktor...mozno aj nejaké autoimunitne ochorenie, psoriáza, histaminova intolerancia...to môže byť čokoľvek, nevyzerá to dobre
Dlho cakas ked mas taketo problemy, tiez predpokladam autoimunny problem, zacat koznym, potom imunolog, alergolog. Moze byt aj kontaktna alergia na nieco, moja mama ma alergiu na skoro vsetky kovy, robil jej to aj pribor 🙄
Objednaj sa k lekárovi. Naozaj je to najlepšie riešenie, môžeš nám veriť.
@anonym_14c7be este som nebol u dochtora zrejme mam exem
@lubomir1156489 čo si čakal,že ťa tu niekto vylieči? Pred rokom si to už mal riešiť
Vyskúšal si už prakticky všetko? Čo všetko? Preboha, CHOĎ K LEKÁROVI! Na čo čakáš? Keby som mala také ruky, okamžite mažem ku kožnému.
Vyzera to ako dishydroza… treba ist na kozne, pouzivat neparfumovany krem ( kupis v lekarni) a treba na to kortikoidy- tie ti predpise kozny lekar, je to tiez vo forme kremu. Vyhybat sa vode, neumyvat riad, neprat v rukach, nepouzivat vobec cistiace prostriedky, ziadne.
V tomto stave ake to mas ti pomozu uz len tie kortikoidy, takze co najskor chod k lekarovi.
Vyzera to ako dishydroza… treba ist na kozne, pouzivat neparfumovany krem ( kupis v lekarni) a treba na to kortikoidy- tie ti predpise kozny lekar, je to tiez vo forme kremu. Vyhybat sa vode, neumyvat riad, neprat v rukach, nepouzivat vobec cistiace prostriedky, ziadne.
V tomto stave ake to mas ti pomozu uz len tie kortikoidy, takze co najskor chod k lekarovi.
@dorizzz mas pravdu rapidne zhorsenie pri pobite pri mori ,nasadil som tu mast kortikoidmu mam zlepsenie ,nevies povod choroby?
@dorizzz mas pravdu rapidne zhorsenie pri pobite pri mori ,nasadil som tu mast kortikoidmu mam zlepsenie ,nevies povod choroby?
@lubomir1156489 kortikoidmi sa liečia silné chronické zápaly.
@lubomir1156489 a ako si sa tak rychlo dostal ku kortikoidnej masti? Povod je v alergii, vacsinou na nikel, obsahuju vo vsetky cistiace prostriedky, vratane praskov na pranie. Ja to mam uz tak, ze mne vadi aj voda, lebo ta koza je uz tak opotrebovana, ze jej uz vadi vsetko. Ale nemam to v takomto stave, ako je na fotke. Aku kortikoidnu mast si si na ti natrel?
Ja to mam taketo- momentalne bez kortikoidov, snazim sa tu mast pouzivat minimalne, iba ked sa mi to velmi zhorsi, tak vtedy pouzijem 3-4 dni mast na vecer. Potom zase par mesiacov nepouzivam. Aj ta to svrbi?
@lubomir1156489
asi tak podobne som to mal ked este trocha lapsie ked to neprezeniem s jakou tazkou pracou ,postiepal som kopu dreva a tak sa mi to zhorsilo a potom som siel k moru a uplne zhorsenie

kožný lekár povedal čo?