icon

Silno opuchnuté nohy a dýchavičnosť: Ako ďalej?

silvina21
3. sep 2026

Zdravim, prosím o pomoc. Ide to, že mám silno opuchnuté nohy hlavne nad členkami, mám problém sa nadýchnuť, doslova lapam po dychu, bola som na pohotovosti, EKG údajne v poriadku, D- dimery vraj v poriadku, angiolog ma vyšetril tak, že mi nechal obuté tenisky, čiže nohu v topánke nepozrel. Vraj sú žily v poriadku a vyzuvat sa nemusím. Prišla som o tretej ráno, lebo v noci som kvôli dýchavičnosti nemohla spať. Do toho mám ischias. O ochote a arogancii lekárov radšej pomlcim. Extrém. Odchádzala som okolo po deviatej ráno v stave v akom som prišla. Akurát som dostala dve infúzie, tlak som mala 160/105 a teraz mám mierne závraty a ostatné spomínané príznaky. Mala som ísť na pľúcne, no bolo mi zle kvôli menštruácii,tak som odišla domov. Vie mi niekto poradiť čo mám teraz robiť ? Ďakujem pekne za pomoc. Vložila by som sem aj fotky no neviem ako

Strana
z2
anonym_91f741
3. sep 2026
@silvina21

@anonym_91f741 no toto bol po dlhšej dobe extrem. Myslela som, že umieram

@silvina21 si si istá? Lebo napr keď som si myslela ja, že umieram, tak som ležala v čakárni na stoličkách aj so 40tkou horúčkou, zápalom obličiek a na to vyšetrenie som si proste počkala. Takže ma moc nepresvedčíš, že ti bolo zle a odišla si spred ambulancie 🤣.

sss777
3. sep 2026

@silvina21
Tak podľa mňa je dýchavičnosť úplne opravnený dôvod na návštevu pohotovosti. Čo ti urobili okrem EKG a odberov? Ako dlho to máš? Vieš v noci ležať tak, že ležíš na úplne rovnom povrchu alebo ti je lepšie v sede? Zhoršuje sa to pri námahe? Tlak máš zvýšený dlhodobo?

anonym_f15d96
3. sep 2026

@silvina21 uz si mala byt na plucnom. Pises ze si lapala po dychu, no asi to az tak hrozne nebolo. Menstruacne bolesti si mala poriesit tabletkou...

anonym_c0cc60
3. sep 2026

@silvina21 extrem je to ze si to ides riesit na pohotovost
Nechala by som ti preplatit kazde jedno vysetrenie na pohotovosti v hotovosti !
Mas vseobecneho lekara? Ries si to!
Mas termin na plucne a pojdes si domov asi ti az tak zle nebolo ked si dokazala ist domov mala si si zobrat ibalgin a cakat
Laskavo chod za vseobecnym lebo tvoje spravanie je extrem

anonym_196b0f
3. sep 2026

@silvina21 tento stav dýchavičnosť, závrate.. ti môže spôsobovať silná menštruácia, strata krvi, anémia... spomenula si to lekárovi?

anonym_898be7
3. sep 2026
@silvina21

@mimaapeto a kam teraz ísť keď lekári vysmiati, že mi nič nie je. Akurát na tom plucnom som nebola

@silvina21 chod na to pľúcne. co tak embolia pľúc

anonym_898be7
3. sep 2026
@anonym_c0cc60

Mas termin na plucne a pojdes si domov asi ti az tak zle nebolo ked si dokazala ist domov mala si si zobrat ibalgin a cakat

@anonym_c0cc60 to co je za koment? cez obvodného ma riesit toto? ved to moze byt akútne.

anonym_6ae8fc
3. sep 2026

Ja neviem, ale toto je stav, za ktorý si môže sama. Podľa mňa jej nebolo súdené takto dopadnúť, či? Ale zase, ona má problém, ktorý si privodila životným štýlom, nie my tu na Koníku... Predpokladám, že je ešte mladá, keď si lakuje nechty, a ešte k tomu vie či nie je fajčiarka.

damiana2222
3. sep 2026

@silvina21 echo srdca treba urobiť

anonym_c0cc60
3. sep 2026
@anonym_898be7

@anonym_c0cc60 to co je za koment? cez obvodného ma riesit toto? ved to moze byt akútne.

@anonym_898be7 akutne je do 24hod! Pohotovost nezastupuje lekara na ambulancii!
Akitne? Hlavne ze si plucne nechala tak a utekala si domov asi az take akutne to nieje
Jasne he cez obvodaka! Ten ta posle kde treba!
Taky ludia nemaju mat narok na poistenie kokos otras

anonym_898be7
3. sep 2026
@anonym_6ae8fc

Ja neviem, ale toto je stav, za ktorý si môže sama. Podľa mňa jej nebolo súdené takto dopadnúť, či? Ale zase, ona má problém, ktorý si privodila životným štýlom, nie my tu na Koníku... Predpokladám, že je ešte mladá, keď si lakuje nechty, a ešte k tomu vie či nie je fajčiarka.

@anonym_6ae8fc to nie je stav, za ktory si moze sama. nijak viac ako ostatni ľudia, ty si nejaka odborníčka lekarka? co ty vieš, ako vznikol jej stav?

2691
3. sep 2026

@silvina21 vyšetrili ti aj moč? obličky?
Predpokladám, že na pohotovosti áno...

2691
3. sep 2026
@anonym_c0cc60

@anonym_c0cc60 myslím si, že keby autorke nebolo tak zle, asi by na pohotovosť o tretej ráno nebezala. Nikto sa nevie vžiť do pocitu toho druhého, pokiaľ sám nezažil ten stav.
Ja nie som zástancom toho, že treba chodiť na urgent s hovadinami, alebo s dlhodobými problémami, anginami, ročnými bolesťami hlavy. Takýmto "pacientom by som jasne ukázala dvere , alebo im to dala preplatiť!
Ale keď má človek akútny náhly stav, ktorý mu nedá dýchať , či už je to na fyzickej, alebo psychickej úrovni, treba to riešiť urgentnom.
A že sú lekári nevludni a nervózni? Prečo by neboli, keď si na urgent príde 80% pacientov
riešiť dlhodobé zdravotne problémy.

eternity24
3. sep 2026

a mňa tiež na prvý pohľad srdcové zlyhávanie, voda, mas zavodnenie dolné končatiny a v plucach mas tiež vodu - dýchavičnosť. V nemocke ta naliali dvomi infúziám čo ešte viac závodili tvoje telo. Potrebuješ brat Furon, na odvodnenie. Na začiatok snáď aj 2 tbl denne, ked voda odíde, dávku znížiť.

2691
3. sep 2026
@anonym_c0cc60

@anonym_c0cc60 myslím, že tvoje výroky sú extrem.Dufam, že nepracuješ ako zdravotník.
Asi si ešte urgent nepotrebovala

2691
4. sep 2026
@anonym_6ae8fc

@anonym_6ae8fc a tí, ktorí prídu na urgent s infarktom, pretože sú preťažení v práci, tam tiež nemajú čo robiť? .... veď sa nemali pretazovať, alebo rozčuľovať! Podľa teba mali iba zmeniť životný štýl !?
Kto tam teda má chodiť?

2691
4. sep 2026

@silvina21 ahoj, vidím, že na nohách máš drobné žilky. Znamená to, že máš postihnuté vnútorné žily. Obvodný lekár by ťa mal poslať ca komplexné cievne vyšetrenie.
A áno, môžeš trpieť podvýživou na niektoré vitamíny a minerály aj keď máš nadváhu. Už dnes začni kvalitnými raňajkami a prechádzkami.
Neboj, zvládneš to.
Ak to bol panický atak, tak neváhaj navštíviť psychológa, psychiatra.
Máj sa krásne a hlavu hore!

anonym_6ae8fc
4. sep 2026
@2691

@anonym_6ae8fc a tí, ktorí prídu na urgent s infarktom, pretože sú preťažení v práci, tam tiež nemajú čo robiť? .... veď sa nemali pretazovať, alebo rozčuľovať! Podľa teba mali iba zmeniť životný štýl !?
Kto tam teda má chodiť?

@2691 „Mladý človek nemôže byť takto chorý – tým myslím do 40-45 rokov, ak nemá genetickú predispozíciu, ktorú nemôže ovplyvniť.“ všetko ostatne je jeho volba ....

anonym_c0cc60
4. sep 2026
@2691

@anonym_c0cc60 myslím, že tvoje výroky sú extrem.Dufam, že nepracuješ ako zdravotník.
Asi si ešte urgent nepotrebovala

@2691 viem co je urgent a co nie
Toto nevzniklo z hodiny na hodinu!

eva7780
Včera o 09:56

Podľa mňa pľúcne a kardiológia, nestačí len EKG ( môj názor) netreba na nič čakať, lieky na tlak si uz dávno mala brať, zjavne ten tlak nie je taký prvý raz. Tiež beriem lieky na tlak stále som si myslela,že ked sa mi točí hlava,že mávam nízky ale veru nie

2691
Včera o 20:19
@anonym_6ae8fc

@2691 „Mladý človek nemôže byť takto chorý – tým myslím do 40-45 rokov, ak nemá genetickú predispozíciu, ktorú nemôže ovplyvniť.“ všetko ostatne je jeho volba ....

@anonym_6ae8fc ako vieš, že nemá genetickú predispozíciu? A za druhé, aj mladší ľudia chodia na urgent s nečakanými stavmi a nemajú genetickú predispozíciu.
Ti si zdravá, ale žiaľ, nie empatická.

Strana
z2