icon

Silný kašeľ a vykašlanie krvi

7. nov 2025

Pekny vecer, uz par dni ma trapi suchy, drazdivy kasel a dnes vecer som zase vykaslala hlien a v nom trochu jasno cervenej krvi. V pondelok pojdem k lekarke. Stalo sa vam to niektorej a nebolo to vazne? Ked zakaslem, boli ma na hrudi.

janinah
•
7. nov 2025

Lieky maš?

autor
•
7. nov 2025
@janinah

Lieky maš?

@janinah Beriem volno predajne lieky z lekarne.

anonym_e7e918
•
7. nov 2025

Test na covid si si urobila ?

autor
•
7. nov 2025
@anonym_e7e918

Test na covid si si urobila ?

@anonym_e7e918 nie, nemam teplotu, citim sa dobre az na ten dusivy kasel

anonym_e7e918
•
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e7e918 nie, nemam teplotu, citim sa dobre az na ten dusivy kasel

@anonym_autor tak si ho urob.A možno už bude aj neskoro a nezachytí už.

anonym_982fc9
•
7. nov 2025

@anonym_autor Máte aj iné ťažkosti?V mojom okolí sa za posledné dni vyskytli prípady, kde chorý mal prv suchý dráždivý kašeľ,prv bez teploty,potom už s teplotou, nechutenstvom, vysoké crp, kašeľ za pomoci liekov sa zmenil na produktívny,zachvatovity.Pri takomto silnom záchvatovitom kašli sa v spute objaví aj krv, nakoľko vďaka silenemu kašľu môžu popraskat tenucke žilky

autor
•
7. nov 2025
@anonym_982fc9

@anonym_autor Máte aj iné ťažkosti?V mojom okolí sa za posledné dni vyskytli prípady, kde chorý mal prv suchý dráždivý kašeľ,prv bez teploty,potom už s teplotou, nechutenstvom, vysoké crp, kašeľ za pomoci liekov sa zmenil na produktívny,zachvatovity.Pri takomto silnom záchvatovitom kašli sa v spute objaví aj krv, nakoľko vďaka silenemu kašľu môžu popraskat tenucke žilky

@anonym_982fc9 okrem zachvatov kasla mi nic nie je

anonym_982fc9
•
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_982fc9 okrem zachvatov kasla mi nic nie je

@anonym_autor Nechcem strašiť, ale prípady, ktoré opisujem,tiez začali "len,, kašľom -silnym, nepríjemným.Vo všetkých troch prípadoch spôsobili problém pľúcne chlamýdie

autor
•
7. nov 2025
@anonym_982fc9

@anonym_autor Nechcem strašiť, ale prípady, ktoré opisujem,tiez začali "len,, kašľom -silnym, nepríjemným.Vo všetkých troch prípadoch spôsobili problém pľúcne chlamýdie

@anonym_982fc9 plucne chlamydie sa daju liecit?

autor
•
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor myslim ci je obtiazna liecba

simsalabim
•
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, mne sa to stalo nedavno pri zapale pluc. 2-3x, z toho silneho kasla rozdrazdene duchacie cesty, preto trolinku krvi. Plucne chlamydie.

anonym_982fc9
•
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Dajú sa liečiť antibiotikami, ktoré je potrebné užívať aspoň 2 týždne, ale ak je infekcia rozsiahla alebo dlhotrvajúca,tak aj 2 mesiace

mawisch
•
7. nov 2025

@anonym_autor dobry den, ja som to takto mala pri plucnych chlamydiach. Ako to bolo uz tu spominane. Daju sa zistit odberom krvi. Lieci sa dlhsie antibiotikami.

alickapusinka
•
7. nov 2025

môže to byť začinajuci zapaľ pľúc ja som mala take priznaky minuleho roku o takom čase. A potom ked sa to rozpuklo to bola jizda čista katastrofa.

autor
•
7. nov 2025
@alickapusinka

môže to byť začinajuci zapaľ pľúc ja som mala take priznaky minuleho roku o takom čase. A potom ked sa to rozpuklo to bola jizda čista katastrofa.

@alickapusinka Nemam dokonca ani nadchu. Len kasel. Ale mrzi ma ze som dnes nebola u lekarky. Az vecer som vyplula krv. Tak snad do pondelka vydrzim.

alickapusinka
•
7. nov 2025
@anonym_autor

@alickapusinka Nemam dokonca ani nadchu. Len kasel. Ale mrzi ma ze som dnes nebola u lekarky. Az vecer som vyplula krv. Tak snad do pondelka vydrzim.

@anonym_autor snad hej mne to začalo divným takým čudnim kašľom o dva dni ma normalne pri kašľani zaťahovalo a potom hlieny s krvou a za 4 dni horúčka ako fras vysoka brala som 14 dni antibiotika silne.Bola som aj 3 krát na rtg pľúč naštastie mi do necelých troch týždňov prešlo ale bola to nočna mora všetko ma bolelo ledva som prešla na wc a umyť sa zimnica že až pradlo som žmykala čo take prepotene.