icon

Sklerotizácia žíl: Skúsenosti a následky liečby

eval
Dnes o 07:17

Ahojte, pred 3 týždňami som bola na sklerotizácii, ale mne ss to akodi nepozdáva, prvý týždeň bol OK, pančuchu som mala nosiť len 1 týždeň, po 1,5 týždni ma to začalo bolieť, volala som, tak vraj to tak má byť, noha vyzerá horšie ako pred sklerotizáciou, sama modrina. Viete mi z vlastnej skúsenosti povedať, kedy tie zmodrete žili budú ako tak vyzerať, kedy ustupia tie bolesti na dotyk, a či vôbec niekto nosil pančuchu tak krátko, lebo čo som čitala, tak by sz mala nosiť dlhšie. Ďakujem

jeiny
Dnes o 07:22

@eval mne kazali nosit pancuchu 6 tyzdnov, prve dni vkuse aj v noci...a ze kludne aj dlhsie, ze cim dlhsie sa nosi tym lepsi efekt zo zakroku

sara07
Dnes o 08:05

však tie modriny sa začinaju stracat tak po 2-3 tyždnov a uplne bez niekto má až po 6 tyždnoch
teda neviem ako velke ti robili , kolegyna mala také hnedaste ešte aj po dvoch mesiacoch ale potom sa to pekne vyrovnalo, ale ona si davala také väčšie už
pančuchy nosila určite zo mesiac , kupila si také farebne kompresne

eval
autor
Dnes o 08:15

Veď to sa mi nezda, že mi kazala nosiť len 1 týždeň, po týždni som jej volala, či to určite stačí, a že ano, že už ich nemám nosiť, nemala som tie žily až také zlé, ale vadili mi z estetického hľadiska, no a teraz to vyzerá ešte horšie. Robili mi to v Imea v Košiciach, a chcela som vedieť, či to ešte niekto tak krátko nosil pančuchu. Lebo kým som.nosila pančuchu, tak to vyzeralo dobre, ani modriny neboli, ani nebolelo. Beriem tabletky proti pigmentacii a tiež detralex a mastim to gastanovym gelom.

anonym_a1fa5e
Dnes o 09:36

Ahoj, prvé dni som musela mať pančuchy 24h denne, potom som v noci bola bez nich, no ráno (pred vstávaním z postele) som ich musela natiahnuť. Lekár mi kázal 6 týždňov ich nosiť, ja som potiahla 8. Bolo to v januári. Najprv som cítila tvrdé, ako keby dážďovky, no časom to zmäklo a žily neboli viditeľné.

kiki68
Dnes o 10:11

@eval ja som zial takto dopadla, mala som len 19 rokov a zial cele zle. Napriek kompresnej pancuche to vyzera o dost horsie ako predtym. Do sklerotizacie by som uz nikdy nesla z dovodu ako moje telo reagovalo. Uz po tyzdni bolo jasne, ze to nevyslo ta liecba u mna

anonym_754a7a
Dnes o 10:26

Ja som bola pred necelými 3 týždňami na sklerotizáciu a laser. Jedna noha po sklerotizácii vyzerá už skoro dobre, ale natierala som 3x denne liotonom. Na dotyk to stále trochu bolí. Druhá noha je na tom horšie. Ale obe lýtka ma posledné dni začali viac bolieť.

sara07
Dnes o 10:46
@anonym_754a7a

Ja som bola pred necelými 3 týždňami na sklerotizáciu a laser. Jedna noha po sklerotizácii vyzerá už skoro dobre, ale natierala som 3x denne liotonom. Na dotyk to stále trochu bolí. Druhá noha je na tom horšie. Ale obe lýtka ma posledné dni začali viac bolieť.

@anonym_754a7a ten laser robili ako v celkovej anesteze alebo lokalna, ja nad tym rozmyšlam a na nete je tak aj tak pisane

anonym_ccc2b7
Dnes o 11:26

@eval ale keď je sklerotizacia oni ti pustia do žily nejakú penu na umrtvenie žily a je to akoby liečba žily. Čo sa týka ako žila vyzerá po zákroku, tak sa môže stať, že zostane po nej taká nepekná "jazva, ale pruh hnedý, čo farebný a nikdy sa to nevstreba, ale to si podpisovala pred zákrokom, že to takto môže skončiť, takže neviem, čo si si to plne uvedomila, že to nebol estetický zákrok, ale liečebný.

anonym_754a7a
Dnes o 11:40
@sara07

@anonym_754a7a ten laser robili ako v celkovej anesteze alebo lokalna, ja nad tym rozmyšlam a na nete je tak aj tak pisane

@sara07 v lokálnej

jeiny
Dnes o 12:18

@eval podla mna je este prilis kratka doba na hodnotenie vysledku....ja som bola v novembri ...v stehne laser, v lytku sklerotizacia ...na lytku som mala uz obrovsku zilisko vyraznu... na dotyk akoby tvrdu hrcku som mala este v januári aj take tmavsie pasy.....aj teraz to neni uplne ze bezchybna noha ....ale teda rozdiel je obrovsky si myslim.....

jeiny
Dnes o 12:24

@eval ja byt tebou, zacnem nosit znovu tu pancuchu este

rusalkablack
Dnes o 12:32

Ja som bola na sklerotizácii pred 8 rokmi, a to som mala nad kolenom hrču ako slepačie vajce. Noha zostala krásna, žiadne fľaky. Drží to ako - tak doteraz, jednu žilu už začínam mať viditeľnú, ale nebolí a nie je to nijaká hrôza. Pred sklerotizáciou som bola na laseri, bolelo to ako sviňa, neumŕtvili mi to pred zákrokom a žily boli do roka naspäť.