Skorý prechod
Ahojte dievcata , neviem ci je takato tema uz vytvorena ale predsa len skusim prosim napiste mi svoje skusenosti ak mate...
Mame v rodine skory prechod mama mala 40, jej mama 35 a moja sestra 33 ja budem mat o dva mesiace 35 a teraz cca od maja mi blbne menzes mala som len raz , aj ten mi meskal skoro dva mesiace teraz som cakala na dalsi a nic uz mesiac nic, len kazdy druhy treti den take akoby docistovanie, najskor tyzden pred menzesom hnedasty vytok ale len jeden den potom nic a teraz take ruzove vytoky, tehu test som si robila niesom ...mam prist na krv k lekarovi ale jednoznacne ma vysmial ze to prechod nemoze byt v mojom veku..mate niekto podobnu skusenost? dakujem za kazdu odpoved 🙂
@engie35
Ja osobne nepohodlie pri sexe,za 3 mesiace mi zacali nahle suchoty,najprv take rezanie a potom uz uplne suchoty a nechut na sex.Ani gel nepomaha,nebavi ma to,gel sa rychlo vysusi a potrebujem ho kilo.samozrejme fsh stuplo z 9 na 73,vysoke LH,nizky progesteron a estrogen.To je sprievodny znak,ked nemas estrogen,susia sa sliznice v tele.
@engie35 kazda sme ina a kazda ma tie priznaky ine, mne v prvom rade zacali navaly a slabsi menzes, horucava az studeny pot mi na celo vyliezol. Menzes sa pomaly rokmi vytracal teraz uz mam z krvi potvrdene ze som v prechode takze neriesim , ak skonci skonci na navrd.dr do seba nebudem pchat hormony takze budu podchytavat a sledovat ci nebudem mat problem s kostami. Zatial mam prbolemy s krckom kedze ako dr povedala tym ze nastupil prechod uz nemam tolko zenskych hormonov a teda aj ochrana vnutornych zenskych pohl.organov klesa...
Ahojte pozeram ze nas je vela ,ja mam 30rokov a tiez mam prechod ,vsetko sa to rychlo zbehlo ms som mala od 10rokov ,20rocna som mala dveru o 1 rok nato syna a potom to slo uz dole vodou nepravidelny slaby menzes potom uz iba 3x rocne a posledny rok uz vobec,menzes mi nechyba ,ale tie navaly ma ubijaju mam vyskusane gynex,lr woman atd hak mi dr nechce dat lebo by som priberala a uz mam nadvahu az az ,strasne som pribrala ako mi nepracuju hormony 😢
Ja mám potvrdenú menopauzu v 36tke (pred rokom), po rok a pol fungovania bez menzesu. Začala som naberať na váhe, dá sa aspoň nejako si váhu udržať, alebo ako dlho môže priberanie pokračovať?. Snažím sa hýbať, chôdza, bicykel, bežné aktivity s deťmi ako plávanie, korčule..no postupne mám o číslo viac.
Chcem sa opytat....asi tri mesiace mavam nocne potenie;neviem spat vkuse sa budim,naladovost....uz fak neviem co si o tom mysliet,menstruacia zatial ide nirmal ako hodinky mam,35 ale telo si nespoznavam....
A zrazu som zacala naberat na vahe
Navali tepla a studena ani nehovorim

@alexiss27 Môžem sa opýtať, aké ste mali príznaky? Ďakujem.