Skúsenosti s covidom - príznaky, trvanie a návšteva lekára
Koceny, co ste mali teraz covid, ako dlho trval a ake priznaky ste mali? A co lekar? Napise nieco, ci sa ani neoplati tam ist?
@anonym_autor 5 dni, 1.den teplota 38.5°C - vzala som paralen, potom acylpirin. Teplota presla do rana. Dalsie dni uz len bolest hrdla, usi a dutiny, naparovala som sa, brala Dorithricin a ušný sprej. Do 5 dni som bola ok. Normalne som aj pracovala z domu, okrem 1.dna. Huhnala som este tyzden, ale naparovanim a nosenim ciapky aj v noci to preslo. Kasel nebol. Lekara som nepotrebovala. (Ockovana nie som)
@anonym_autor my sme v rodine boli chorí od začiatku septembra všetci, ale nikto sa netestoval uz.Ani lekár to od mňa nežiadal a brala som Atb.
@anonym_613b26
Krava sprosta, moja mama zomrela na Kramaroch na covid
@anonym_613b26
@anonym_ce7397 zato, že Tvoja mama zomrela na covid ešte autorka toho príspevku nemusí byť krava. Tiež mám rovnaký názor, že je to obyčajná chrípka, ktorú treba vyležať, pridať vitamíny a pod.
@anonym_613b26
@anonym_ce7397 tvoje vyjadrovanie je predpokladám po ockovani take prízemné. Liec sa
@anonym_613b26
@anonym_ce7397 No a?Ako keby ľudia bežne neumierali na chrípku
@anonym_613b26 áno bežná chrípka a zubata brala rad radom aj mladých ľudí. Nehovorím že chrípka nezabija. Zabíja a veľmi. Ale covid bol a môžte sa aj na hlavičku postaviť. A nie žiadnym očkovaním nás nikto nečipoval.
Alebo kde by sme boli keby nevynasli očkovanie ? Určite nie tu na koniku. Možno by sme vôbec neboli. Pohnite prosím selskym rozumom úplne obyčajným a pozrite sa na fakty. Nie dezinformácie a fámy 999x prekrútené. Mier.
@anonym_613b26 očkovanie ako každé iné nie je 100% ochrana a má zmierniť hlavne príznaky. To nie je ochranný plášť neviditeľný.... Opäť píšem do témy: Bože odpusť im, nevedia čo činia
@anonym_ce7397 No a?Ako keby ľudia bežne neumierali na chrípku
@anonym_d41f31 V takom velkom pocte sa nikdy neumieralo na chripku. Len z mojho okolia zomrelo velmi vela ludi,starsi,mladsi. Ano,terqz je uz coclvid ako chripka,virus zmutoval a je slabsi,verim,ze aj vdaka ockovaniu. Ale pre pana nespochybnujme vysoke umrtia,uz len z ucty k mrtvym a pozostalym.
@anonym_613b26 fakt, bežná chrípka? No bud rada, že to u teba prebehlo ako bežná chrípla, lebo u každého vôbec nie. Dokonca ani u mladých, nikdy na nič neliečených.
@anonym_autor .
@anonym_autor zimnica,velka bolest hlavy,nemala som chut,čuch ...všetko ma bolelo ....teplotu som nemala...Veľa vitaminov, a striedala som paralen,brufen , .....A veľa piť a odpocívať mna to polozilo na štyri dni ,ešte že mám manžela ktory sa staral....A keď by bolo moc zle treba volať lekárovi dá ty antibiotika....Ja som mala tri krat covid prvy bol v pohode potom tie ďalšie horšie....Sestra doteraz zle dycha .....Kazdý má inú skúsenosť....
Neviem, preco sa tu zlahcuje aj chripka. Pozor, chripka nie je obycajne nachladenie. Chripka je nieco, co dokaze cloveka polozit na dlhsi cas a ano, aj na nasledky chripky sa moze zomriet. Rovnako ako aj na covid.
To, ze vy ste mali lahke priebehy a ze vas to nepolozi, neznamena, ze neexistuju ludia, ktorych obycajna blba chripka alebo covid uplne odpalia.
@anonym_613b26 nikdy som nemala potrebu pretlacat svoj nazor druhym, kludne, nech si kazdy mysli, co si chce mysliet, je to jeho slobodny nazor. Ale faktom je, ze objektivne veci kadejakym subjektivnym dojmom nikdy nezmenime!
Covid bohuzial nie je bezna chripka, uz ci sa to niekomu paci, alebo nie, nakolko chripku sposobuju virusy zo skupiny ortomyxovírusov, zatial co covid sposobuju virusy zo skupiny koronavirusov, plus su tam dalsie odlisnosti, treba si uvedomit, ze virusov mame vela, napriklad znama skupina herpesvirusov (cytomegalovírus, Epstein-Barr virus-sposobuje infekcnu mononukleozu, varicella-zoster virus - tento sposobuje ovcie kiahne, a pod....).... Inymi slovami, kazdy typ virusu sposobuje ine ochorenie, preto je covid covidom, chripka chripkou, kiahne kiahnami, lebo ich sposobuje iny typ virusu.
...Nech ludia veria, comu chcu verit, pre mna za mna aj ze sme lietadla, 😃, ale realitu to nezmeni...vzdy mame moznost si vybrat.
A len tak mimochodom, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze ked mam chripku (naposledy B), tu v pohode mam pod kontrolou, aj teplotu, a celkovy zdr.stav smeruje k ustupujucim priznakom, vylezim a je dobre. Kdezto ked mam covid, neviem mnohokrat udrzat chorobu pod kontrolou, neviem vtedy zrazat teplotu, akoby nefungovali lieky, mam tazsi priebeh, raz som skoncila aj v nemocnici. Chripku som mala za zivot sotva 3x, bez problemov, covid uz niekolko krat a zakazdym je pre moje telo narocny a pred 2 r mi dokonca spustil aj chron.ochorenie. Chripka je u mna z hladiska priebehu vzdy bez obav.
@anonym_613b26 moja milá, covid nepovažujem za chrípocku. 3videntne si s tým nemala osobnú skúsenosť ani ty ani tvoji blízky. Nebavime sa tu o sopli a nejakému kasliku. Ma to omnoho väčší dosah, pokiaľ liečba nie je včasná dôsledky sú a nie len také. Takúto osobnú skúsenosť mam a býv. P. Mudr, nekompetengna je už chvalabohu lekárkou minulou. Je smutné ak nemáte s kusenost s ťažkým priebehom zlahcujete to. Gratulujem ak máte deti a takto sa pred nimi vyjadrujete o zlahcovani ochorenia. Moja zlata verte mi tie Vaše spomínané nabalenie sa peňazí,každí kto ochorel a nesie si dôsledky covidu by tie peniažky rad vymenil za to zdravie pred covidom. Zamyslite sa keď prosím ešte predtým ako tu niečo napíšete!
@anonym_613b26 nikdy som nemala potrebu pretlacat svoj nazor druhym, kludne, nech si kazdy mysli, co si chce mysliet, je to jeho slobodny nazor. Ale faktom je, ze objektivne veci kadejakym subjektivnym dojmom nikdy nezmenime!
Covid bohuzial nie je bezna chripka, uz ci sa to niekomu paci, alebo nie, nakolko chripku sposobuju virusy zo skupiny ortomyxovírusov, zatial co covid sposobuju virusy zo skupiny koronavirusov, plus su tam dalsie odlisnosti, treba si uvedomit, ze virusov mame vela, napriklad znama skupina herpesvirusov (cytomegalovírus, Epstein-Barr virus-sposobuje infekcnu mononukleozu, varicella-zoster virus - tento sposobuje ovcie kiahne, a pod....).... Inymi slovami, kazdy typ virusu sposobuje ine ochorenie, preto je covid covidom, chripka chripkou, kiahne kiahnami, lebo ich sposobuje iny typ virusu.
...Nech ludia veria, comu chcu verit, pre mna za mna aj ze sme lietadla, 😃, ale realitu to nezmeni...vzdy mame moznost si vybrat.
A len tak mimochodom, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze ked mam chripku (naposledy B), tu v pohode mam pod kontrolou, aj teplotu, a celkovy zdr.stav smeruje k ustupujucim priznakom, vylezim a je dobre. Kdezto ked mam covid, neviem mnohokrat udrzat chorobu pod kontrolou, neviem vtedy zrazat teplotu, akoby nefungovali lieky, mam tazsi priebeh, raz som skoncila aj v nemocnici. Chripku som mala za zivot sotva 3x, bez problemov, covid uz niekolko krat a zakazdym je pre moje telo narocny a pred 2 r mi dokonca spustil aj chron.ochorenie. Chripka je u mna z hladiska priebehu vzdy bez obav.
@anonym_a9ed22 jednoduchším ľuďom, alebo tým, čo prešli covidom ľahko, nevysvetlíš
@anonym_613b26 moja milá, covid nepovažujem za chrípocku. 3videntne si s tým nemala osobnú skúsenosť ani ty ani tvoji blízky. Nebavime sa tu o sopli a nejakému kasliku. Ma to omnoho väčší dosah, pokiaľ liečba nie je včasná dôsledky sú a nie len také. Takúto osobnú skúsenosť mam a býv. P. Mudr, nekompetengna je už chvalabohu lekárkou minulou. Je smutné ak nemáte s kusenost s ťažkým priebehom zlahcujete to. Gratulujem ak máte deti a takto sa pred nimi vyjadrujete o zlahcovani ochorenia. Moja zlata verte mi tie Vaše spomínané nabalenie sa peňazí,každí kto ochorel a nesie si dôsledky covidu by tie peniažky rad vymenil za to zdravie pred covidom. Zamyslite sa keď prosím ešte predtým ako tu niečo napíšete!
je to asi zbytočné písať, inteligentnejší chápu aj bez toho, aj Banáš prehodnotil svoj postoj žiaľ až na základe osobnej skúsenosti. Mama mojej kolegyne tiež, až keď jej zomrela sestra. Do sanitky išla po svojich a okrem problémov z chrbticou nemala žiadne zdravotné problémy.
@anonym_613b26 úžasná odpoveď. Nám v roku 2021 takmer zomrelo 2,5 ročné dieťa. 3x ho oživovali behom 24 hodín. Máme vážne trvalé následky. Covid istotne nebola len bežná chrípka. Milujem takýchto DEZOLÁTOV.
@anonym_613b26 áno bežná chrípka a zubata brala rad radom aj mladých ľudí. Nehovorím že chrípka nezabija. Zabíja a veľmi. Ale covid bol a môžte sa aj na hlavičku postaviť. A nie žiadnym očkovaním nás nikto nečipoval.
Alebo kde by sme boli keby nevynasli očkovanie ? Určite nie tu na koniku. Možno by sme vôbec neboli. Pohnite prosím selskym rozumom úplne obyčajným a pozrite sa na fakty. Nie dezinformácie a fámy 999x prekrútené. Mier.
@anonym_ab40d9 mier? Veď ide z teba okrem zla aj strašný strach 🤪 normálny človek sa nebojí ;)
@anonym_850d31 VŠETCI V OKOLI SME NEOČKOVANÍ. A každý z nás mal lahky priebeh. Prečo? Lebo sme sa nedali zaočkovať. Telo si dokázalo poradiť samé. Kdezto ockovani keď dostali covid, tak boli aj z vakciny odpáleni. Lebo dana vakcína vôbec nie je “liek” je to sprostosť s veľkým -. Keď zaockovany človek dostal covid tak mal okrem ťažkého priebehu aj trvale psychické problémy. A darmo sa tu budete hadat, predbehovat jedna pred druhou. Chcete sa len a len obhájiť, že to tak nie je. Ale je to tak. Už aj lekári to začali tvrdiť. Len už to nechcete vidieť počuť, že ste boli oklamané.
@anonym_613b26 úžasná odpoveď. Nám v roku 2021 takmer zomrelo 2,5 ročné dieťa. 3x ho oživovali behom 24 hodín. Máme vážne trvalé následky. Covid istotne nebola len bežná chrípka. Milujem takýchto DEZOLÁTOV.
@anonym_916b7a len psychicky narušená osoba môže napísať na človeka dezolat. Gratulujem ti k poruche. Si vhodná kandidátka na liečbu ;) snáď pomôže
Vždy si robím test či je to chrípka alebo covid, keď volám lekárovi aby som vedela povedať čo mám. Beriem to tak, že každý máme svoj priebeh covidu aj chrípky a myslím si že covid je nákazlivejší. Priebeh covidu dva dni teplota, bolelo celé telo, nechutenstvo. Na tretí deň fajn a na piaty deň mi už nič nebolo. Som neočkovaná.
@anonym_850d31 VŠETCI V OKOLI SME NEOČKOVANÍ. A každý z nás mal lahky priebeh. Prečo? Lebo sme sa nedali zaočkovať. Telo si dokázalo poradiť samé. Kdezto ockovani keď dostali covid, tak boli aj z vakciny odpáleni. Lebo dana vakcína vôbec nie je “liek” je to sprostosť s veľkým -. Keď zaockovany človek dostal covid tak mal okrem ťažkého priebehu aj trvale psychické problémy. A darmo sa tu budete hadat, predbehovat jedna pred druhou. Chcete sa len a len obhájiť, že to tak nie je. Ale je to tak. Už aj lekári to začali tvrdiť. Len už to nechcete vidieť počuť, že ste boli oklamané.
@anonym_613b26 fakt sa snažíš uveriť tomu, čo si napísala? Fakt? Lekári z mojej rodiny, ktorí sa v časoch najväčšieho náporu na nemocnice takmer nezastavili, majú úplne opačné skúsenosti. S ťažkým priebehom končili na ich oddelení neočkovaní pacienti. Bavím sa na tebe, ako sa snažíš presvedčiť iných, ale najmä sama seba
@anonym_autor asi 10 dní a k dr. som nešla, nemáme ťažký priebeh, len silná viróza a bolesti hlavy., občas teplotka. Robím ako pri virózach, vitamíny, čaje, keď je bolesť alebo teplota, dávam niečo na zrazenie alebo bolesť (paralen/Ibalgin, atď.). Tí, čo to majú horšie alebo vysoké teploty, plus starší ľudia, prípadne tí čo potrebujú pn alebo očr jasné, že nech idú k dr. Aspoň teda môj dr. by nedal PN po telefóne. A je v tej situácii úplne jedno či sú alebo nie sú očko. Ak sa cítim že sa mám zle, tak idem k dr a nechápem tieto vax/antivax prestrelky a kto je ako zdravý. Čiže milá autorka, ak si si neistá a máš pocit, že potrebuješ nejak usmerniť od dr., alebo sa ti choroba nevyvíja dobre, alebo máš vysoké teploty, alebo to trvá už 3 týždne, alebo hocičo, pokojne choď k dr. a kašli na to, že je to pre niektorých "len" covid. Prinajhoršom ti len potvrdí, že máš pokračovať v liečbe tak ako doteraz. A možno ti pomôže zlepšiť stav, lebo zistí, že trebárs máš oslabenú imunitu, alebo sa ku covidu niečo prichomitlo, čert vie. Nikto to tu nevydedukuje z napísaného textu.
@anonym_autor mali sme teraz všetci 3.Pre mňa to bol štvrtý a najhorší žiadna teplota, ale strašne bolesti nôh, hlavy, kĺbov.6 dni som iba ležala a, keď mi už bolo dobre mala som zažívacie problémy hnačku a strašnú tazobu a horkosť na žalúdku.Nemala som kašeľ, teplotu.Dcera nádcha a za dva dni bola fit, muž bolesti hlavy, zimnica, on mal aj teplotu 3 dni veľmi mal chytene dutiny.Uzivali sme bežne lieky na bolesť, vitamíny, nikto nešiel k doktorovi.Hlavne to treba dobre vylezať.Neviem prečo majú ľudia potrebu to zľahčovať.Muzov kolega nastúpil po covide do práce a za pár dní nevládal nič a mal zápal pľúc, a išiel do nemocnice.Kazde telo a imunitný systém je iný.Ja nikdy nemám teplotu, ale také bolesti svalov, kĺbov, že ani liek nepomaha
@anonym_613b26 si múdra a my všetci idioti gratulujem
@anonym_ab40d9 mier? Veď ide z teba okrem zla aj strašný strach 🤪 normálny človek sa nebojí ;)
@anonym_613b26 wtfffff fakty sú odkedy strašidelné. Už je čas sa s tým zmieriť.
Neviem ktorý anonym to napísal, tak napíšem všetkým. Covid neni žiadna chrípočka. Už sa z toho zobuďte. Ja som nebola očkovaná a skončila som v nemocnici. Ležala som tam a videla, koľko ľudí bojuje s covidom. Niektorí tak strašne chceli žiť, ale nemali šancu. Dodnes mám problémy, ale som rada, že som prežila. Imunitu mám v prdeli, zdravie tiež... chrípku som mala viackrát, ale také problémy, ako pri covide, som nikdy nemala. Keď sa tak obzerám okolo seba, tak veľa ľudí covid rozobral. Prežili, ale majú doživotne problémy a rozbehli sa im po covide rôzne ochorenia, predtým to boli zdraví ľudia, čo nemali s ničím problémy. Ešte dopíšem. Nefajčím, nepijem, cvičím každý deň, stravu mám tiež pestrú.
@anonym_916b7a len psychicky narušená osoba môže napísať na človeka dezolat. Gratulujem ti k poruche. Si vhodná kandidátka na liečbu ;) snáď pomôže
@anonym_613b26 ale ale nečerti sa. Vytáčajú ma ľudia ako ty, skús napísať rodičovi, ktorého dieťa bojuje, či bojovalo s onkologickým ochorením, že kľud, veď mu dajte trocha prehnala, nedajte 6 dní jesť a do rána je fit, netreba z toho robiť vedu a už vôbec nepočúvajte tých zlých doktorov, čo len chémiu a jed páchajú ich rodičom. By ťa pohnali niekam do teplých krajín. Ja viem, čo sme zažili, neprajem to nikomu, viem, čo nám covid spôsobil, čo spôsobil malému NEOCKOVANEMU dieťaťu, mesiace strachu, či prežije a čo bude ak prežije... Takže sa ukludni, DEZOLÁT. Použijem vašu rétoriku, mozem si prezentovať svoj názor a môj názor na teba je, že si DEZOLÁT.
Neviem ktorý anonym to napísal, tak napíšem všetkým. Covid neni žiadna chrípočka. Už sa z toho zobuďte. Ja som nebola očkovaná a skončila som v nemocnici. Ležala som tam a videla, koľko ľudí bojuje s covidom. Niektorí tak strašne chceli žiť, ale nemali šancu. Dodnes mám problémy, ale som rada, že som prežila. Imunitu mám v prdeli, zdravie tiež... chrípku som mala viackrát, ale také problémy, ako pri covide, som nikdy nemala. Keď sa tak obzerám okolo seba, tak veľa ľudí covid rozobral. Prežili, ale majú doživotne problémy a rozbehli sa im po covide rôzne ochorenia, predtým to boli zdraví ľudia, čo nemali s ničím problémy. Ešte dopíšem. Nefajčím, nepijem, cvičím každý deň, stravu mám tiež pestrú.
@anonym_babb08 súhlasím, máme jedného v rodine, písala som to tu už viac krát, bohužiaľ mal smolu, že covid dostal ešte pred začiatkom očkovania. Následky žiaľ na celý život. Tiež sme sa báli, že neprežije, mladý, zdravý, neliečený. A niekto bez medicínskeho vzdelania, kto ľahko uverí akémukoľvek hoaxu sa baví v podobných témach a píše nezmysly. Veľa zdravia želám
Ja sa tu nechcem hadat, piaty den mam zimnicu striedanu s horuckou, opuchnute hrdlo, kycham, kazdy sval ma boli... Lieky na bolest a vitaminy mam... Ale proste uz nevladzem.
Test som si urobila, lebo na chripku mi tento stav prisiel dost silny. Mam covid 3 krat a cim dalej, tym silnejsi.