Skúsenosti s dlhodobým užívaním Helcidu na pálenie záhy
Dobry den. Prosim vas,kedze sa neviem dovolat na gastro,chcela by som sa popytat ci mate skusenost s dlhodobym uzivanim helcidu na palenie zahy. Uzivam ho uz vyse roka 1 tabletku rano(20). Asi tyzden je co sa mi zhorsil stav asi zo stresu. Mate skusenost s tym,ze vam lekar dovolil si dat 1rano a 1 vecer kratkodobo. Dietu som si nasadila a uzivam aj sesativ pc 1-2 denne. Dakujem velmi pekne za radu.
@anonym_autor magnézium pomáha pri strese, úzkostiach... zároveň neutralizuje kyselinu v žalúdku.
Veľmi rada by som ti odpovedala, lebo so záhou mám skúsenosť už roky a vybrala som všetky druhy liekov, teda aj Helicid. Ale najlepšie bude, ak ti na to odpovie osoba najpovolanejšia.
@anonym_25f6c3 mozem sa popytat,co vam najviac zabralo? Mne sa trasne zhrorsilo po porode
@anonym_autor magnézium pomáha pri strese, úzkostiach... zároveň neutralizuje kyselinu v žalúdku.
@anonym_148826 dakujem,to som nevedela,ze aj magnezium zabera. Dakujem za radu
@anonym_25f6c3 píšem z vlastnej skúsenosti. Magnézium jej pomôže pri strese, priveľa IPP jej poškodí črevnú mikroflóru a spôsobí nadúvanie a plynatosť.
@anonym_autor užívala som helicid cele tehotenstvo aj nejaký cas po porode a rozvinulo sa mi SIBO. Neviem ci naisto z toho, no citala som, ze ked dlho potlacujes kyselinu v žalúdku, tak ta vlastne nezabije baktérie a tie sa ti premnožia v tenkom creve. Tak pozor aj na to. Inak ja mam dlhe roky problémy a neviem nájsť normálneho lekára co by aj nieco vyriešil
@anonym_autor brala som nolpazu nieco podobne a ano sestricka mi povedala ze mozem rano aj vecer na kratky cas. Na tvojom mieste by som skusila najskor fatru alebo essox one, gsviscon na kratky cas
@anonym_148826 dakujem,to som nevedela,ze aj magnezium zabera. Dakujem za radu
@anonym_autor ešte doplním, že časté užívanie IPP znižuje vstrebávanie minerálov a vitamínov do tela, tým sa zhoršuje psychika, nervozita, úzkosti, tetania...
@anonym_autor brala som nolpazu nieco podobne a ano sestricka mi povedala ze mozem rano aj vecer na kratky cas. Na tvojom mieste by som skusila najskor fatru alebo essox one, gsviscon na kratky cas
@zabka79 dakujem,mam este esox doma. Skusim
@zabka79 dakujem,mam este esox doma. Skusim
@anonym_autor essox je super, ja som brala aj gastrotuss. Mne veľmi pomáha gaviscon.

Veľmi rada by som ti odpovedala, lebo so záhou mám skúsenosť už roky a vybrala som všetky druhy liekov, teda aj Helicid. Ale najlepšie bude, ak ti na to odpovie osoba najpovolanejšia.