icon

Skúsenosti s infúziami železa. Čo očakávať?

skakamaratka
4. máj 2026

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti ohľadom infúzii železa. Musím ísť na infúziu, dr. mi nič nevysvetlila, iba mi volali z nemocnice kde dávajú infúzie kedy mám prísť. Pozerala som si o tom na nete a som mega vydesená 🙉

anonym_a78291
4. máj 2026

Dostala sim 3 po pôrode. Mega mi to pomohlo

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@anonym_a78291

Dostala sim 3 po pôrode. Mega mi to pomohlo

@anonym_a78291 Vďaka, že ste sa ozvali. A nemali ste nežiadúce účinky? Ja som taká vyplašená, že už som raz prekladala termín a teraz to mám v pláne tiež

anonym_a78291
4. máj 2026
@skakamaratka

@anonym_a78291 Vďaka, že ste sa ozvali. A nemali ste nežiadúce účinky? Ja som taká vyplašená, že už som raz prekladala termín a teraz to mám v pláne tiež

@skakamaratka nie, nemala. Pomohlo mi to. Ja som nevládala žiť. Lieky mi nepomohli vôbec, až infúzie
Nwtreba citat vyjadrenia hocikoho, ale keď sa bojím (nechápem dôvod) tak si to prwdebatujem s lekárom

anonym_01cc44
4. máj 2026
@skakamaratka

@skakamaratka no keby potrebujem infúzie železa tak som tam ešte v ten deň a pýtam aj jednu navyše.... Akože to naozaj sa bojíte železa ? Keby máte rakovinu a potrebujete podstúpiť chemoterapiu čo by ste robili ? Infúzia železa je banalita.

anonym_45d4b5
4. máj 2026

Ja som anemička,a bola som na x infúziách železa. Čoho sa bojíš ? Veď je to železo, nie chemoterapia.

barborkabar
4. máj 2026

Však to je železo nie nejaká dávka škodlivých látok.

anonym_135d8c
4. máj 2026

@skakamaratka Mám s tým skúsenosť, je to dosť invazívna metóda, ale dá sa prežiť. Avšak môžu nastať komplikácie, ale to tam sú lekári a vedia hneď zareagovať a podať pomoc. Na tretí deň prišlo tak na odpadnutie. Človek sa najedol, napil a bolo dobre. Pomohlo ale iba na tri mesiace, potom zasa bol deficit železa. Riešilo sa to cez hematologiu a alergologiu a gastro. Upravila sa strava a dali sa vhodné doplnky železa a je všetko OK.

fednaja
4. máj 2026

Ja som na takom dávnejšie bola a je to úplne v pohode, nemusíš sa báť 😉

janulka155
4. máj 2026

Ahoj ja som bola 4 krat a velmi pomohlo. Po prvej som bola cely den unavena ale po ostatnych mi nic nebolo.

dooscoby
4. máj 2026

Ja som si neziaduce ucinky našťastie prečítala az po. Ano treba byt pod dozorom a musi sa to spravne pichnúť. Tečie to velmi pomaly, neviem ci som tam nesedela aj 3 hodiny. Ak treba tak treba. Mne potom známa vravela, ze jej známa prvý krat super a druhy krat ju museli ratovať. Oni vedia a ked hocičo by bolo tak hned reagujú. Mne to pomohlo na úpravu zeleza.

zuzana76
4. máj 2026
@skakamaratka

@skakamaratka dostavam kazdy polrok, uz od roku 2012, zatial vzdy ok

skakamaratka
autor
4. máj 2026

Vďaka za vaše skúsenosti. No toto práve, že ono to nie je iba "železo", reakcie môžu byť rôzne.

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@zuzana76

@skakamaratka dostavam kazdy polrok, uz od roku 2012, zatial vzdy ok

@zuzana76 a akú značku dostávate?

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@dooscoby

Ja som si neziaduce ucinky našťastie prečítala az po. Ano treba byt pod dozorom a musi sa to spravne pichnúť. Tečie to velmi pomaly, neviem ci som tam nesedela aj 3 hodiny. Ak treba tak treba. Mne potom známa vravela, ze jej známa prvý krat super a druhy krat ju museli ratovať. Oni vedia a ked hocičo by bolo tak hned reagujú. Mne to pomohlo na úpravu zeleza.

@dooscoby nemala som to radšej ani ja pozerať. Ale super, že ste to mali bez problémov

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@anonym_45d4b5

Ja som anemička,a bola som na x infúziách železa. Čoho sa bojíš ? Veď je to železo, nie chemoterapia.

@anonym_45d4b5 bojím sa nežiadúcich účinkov, natrafila som na FB na jednu skupinu a tam sú desivé prípady

anonym_7d1399
Autor odpoveď zmazal
anonym_169e86
4. máj 2026

Po pôrode som odmietla, napravila som si to doma stravou bohatou na železo. Nebrala som ani železo v tabletkovej forme… ale to je môj prípad. Inak bola som na začiatku odpálená a dosť

nikha2809
4. máj 2026

Ja som mala alergickú reakciu na Venofer

sense
4. máj 2026

Nežiaduce účinky žiadne, prvé čo som si uvedomila bolo že nemám ľadové ruky a nohy a konečne som nezaspavala aj postojačky. Bola som dvakrát. Potom som si začala dávať nalačno lyžičku melasy so šťavou z citronu

zuzana76
4. máj 2026
@skakamaratka

@zuzana76 a akú značku dostávate?

@skakamaratka ferinject, predtym venofer

ljmmm
4. máj 2026
@anonym_135d8c

@skakamaratka Mám s tým skúsenosť, je to dosť invazívna metóda, ale dá sa prežiť. Avšak môžu nastať komplikácie, ale to tam sú lekári a vedia hneď zareagovať a podať pomoc. Na tretí deň prišlo tak na odpadnutie. Človek sa najedol, napil a bolo dobre. Pomohlo ale iba na tri mesiace, potom zasa bol deficit železa. Riešilo sa to cez hematologiu a alergologiu a gastro. Upravila sa strava a dali sa vhodné doplnky železa a je všetko OK.

@anonym_135d8c co je na tomto invazivne?

ljmmm
4. máj 2026

na ferinject chodim kazdy tri mesiace. nemam neziaduce ucinky ( nechapem ake by mali byt) ale mam ziaduce ucinky. A co si kde citala, ze si vydesena? Mne toto davaju sest rokov

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@anonym_7d1399
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_7d1399 Ferrinject mám mať, čoho sa dosť bojím kvôli zníženiu fosfátov. Ja som pozerala na nete a vyzerá to tak, že na Svk je momentálne iba Ferrinject

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@sense

Nežiaduce účinky žiadne, prvé čo som si uvedomila bolo že nemám ľadové ruky a nohy a konečne som nezaspavala aj postojačky. Bola som dvakrát. Potom som si začala dávať nalačno lyžičku melasy so šťavou z citronu

@sense melasa pomáha? Dobre vedieť, vďaka

skakamaratka
autor
4. máj 2026
@ljmmm

na ferinject chodim kazdy tri mesiace. nemam neziaduce ucinky ( nechapem ake by mali byt) ale mam ziaduce ucinky. A co si kde citala, ze si vydesena? Mne toto davaju sest rokov

@ljmmm práve Ferrinjectu, kvôli zníženiu hladiny fosfátov, potom alergia, anafylaxia, smrť a podobne 🙉 na FB je stránka Iron protocol a nikomu ju neodporúčam, tam je každý tretí príspevok o desivých nežiadúcich účinkoch, anafylaxiách a úmrtiach po infúzií, des

anonym_135d8c
4. máj 2026
@ljmmm

@anonym_135d8c co je na tomto invazivne?

@ljmmm Podanie železa do žily (intravenózna aplikácia) sa považuje za invazívnu metódu. Pri tomto zákroku dochádza k prepichnutiu ihlou alebo kanylou a zavedeniu cudzorodej látky priamo do krvného obehu. Hoci ide o bežný lekársky úkon, spĺňa základnú definíciu invazivity.

sense
5. máj 2026
@skakamaratka

@sense melasa pomáha? Dobre vedieť, vďaka

@skakamaratka mne pomohla ale treba piť s citrónom alebo Vit C kvôli vstrebatelnosti

zuzike123
5. máj 2026
@skakamaratka

@ljmmm práve Ferrinjectu, kvôli zníženiu hladiny fosfátov, potom alergia, anafylaxia, smrť a podobne 🙉 na FB je stránka Iron protocol a nikomu ju neodporúčam, tam je každý tretí príspevok o desivých nežiadúcich účinkoch, anafylaxiách a úmrtiach po infúzií, des

@skakamaratka a tabletkova forma, prip niektory zo sirupov ci teraz su take vrecka, ti nezaberaju?

skakamaratka
autor
6. máj 2026
@zuzike123

@skakamaratka a tabletkova forma, prip niektory zo sirupov ci teraz su take vrecka, ti nezaberaju?

@zuzike123 Brala som dlhé roky tbl, ale v poslednej dobe sa mi z nich začal zapaľovať žalúdok a prestali sa vstrebávať