Skúsenosti s infúziami železa. Čo očakávať?
Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti ohľadom infúzii železa. Musím ísť na infúziu, dr. mi nič nevysvetlila, iba mi volali z nemocnice kde dávajú infúzie kedy mám prísť. Pozerala som si o tom na nete a som mega vydesená 🙉
Dostala sim 3 po pôrode. Mega mi to pomohlo
@anonym_a78291 Vďaka, že ste sa ozvali. A nemali ste nežiadúce účinky? Ja som taká vyplašená, že už som raz prekladala termín a teraz to mám v pláne tiež
@anonym_a78291 Vďaka, že ste sa ozvali. A nemali ste nežiadúce účinky? Ja som taká vyplašená, že už som raz prekladala termín a teraz to mám v pláne tiež
@skakamaratka nie, nemala. Pomohlo mi to. Ja som nevládala žiť. Lieky mi nepomohli vôbec, až infúzie
Nwtreba citat vyjadrenia hocikoho, ale keď sa bojím (nechápem dôvod) tak si to prwdebatujem s lekárom
@skakamaratka no keby potrebujem infúzie železa tak som tam ešte v ten deň a pýtam aj jednu navyše.... Akože to naozaj sa bojíte železa ? Keby máte rakovinu a potrebujete podstúpiť chemoterapiu čo by ste robili ? Infúzia železa je banalita.
Ja som anemička,a bola som na x infúziách železa. Čoho sa bojíš ? Veď je to železo, nie chemoterapia.
@skakamaratka Mám s tým skúsenosť, je to dosť invazívna metóda, ale dá sa prežiť. Avšak môžu nastať komplikácie, ale to tam sú lekári a vedia hneď zareagovať a podať pomoc. Na tretí deň prišlo tak na odpadnutie. Človek sa najedol, napil a bolo dobre. Pomohlo ale iba na tri mesiace, potom zasa bol deficit železa. Riešilo sa to cez hematologiu a alergologiu a gastro. Upravila sa strava a dali sa vhodné doplnky železa a je všetko OK.
Ahoj ja som bola 4 krat a velmi pomohlo. Po prvej som bola cely den unavena ale po ostatnych mi nic nebolo.
Ja som si neziaduce ucinky našťastie prečítala az po. Ano treba byt pod dozorom a musi sa to spravne pichnúť. Tečie to velmi pomaly, neviem ci som tam nesedela aj 3 hodiny. Ak treba tak treba. Mne potom známa vravela, ze jej známa prvý krat super a druhy krat ju museli ratovať. Oni vedia a ked hocičo by bolo tak hned reagujú. Mne to pomohlo na úpravu zeleza.
@skakamaratka dostavam kazdy polrok, uz od roku 2012, zatial vzdy ok

Dostala sim 3 po pôrode. Mega mi to pomohlo