icon

Skúsenosti s liečbou drogových závislostí: Má to význam?

nnnnnnnn1234
13. jún 2024

Ahojte, máte nejaké skúsenosti s liečením drogových závislostí? Ak áno tak sa chcem opýtať či to má nejaký význam alebo kam sa oplatí zájsť? Ďakujem.

thirstymonk
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 Na prednú horu. Bez hanby. Vždy lepšie ako sa predrogovať k smrti.

lucyluska
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 https://www.cenacolo.sk/o-nas/
Možnosť začať s domom na Slovensku, potom vyjazd do komunity Čenakolo v Medjugori.

nnnnnnnn1234
autor
13. jún 2024

Vďaka. A aj máte skúsenosti či to potom človeka zmení v tom že už nezačne zase? Viem že to je individuálne, ale poznáte alebo boli ste tam a je tam dobrá odborná pomoc?

lucyluska
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 v čenakolo je svetovo známe. Tam sa ti venuje komunita. Terapeuti sú tam. Motto je práca a modlidba. Všetko si robia sami co sa týka stravy. Ľudia sa tam naučia po Taliansky. Zo začiatku sa nestretava človek s rodinou, aby ich to nerozrusilo. Viem, že ľudia kt sa uzdravili tam ostali pracovať v službe. Oni stavili na terapiu s vierou v Boha, preštuduj si o tom niečo.
Ja by som išla tam... lebo to ideš do Medju potom, slnko, teplo, tam je kľud, dedina...dole je more. Čistá hlava.
Držím palce s rozhodovaním. Ešte pošlem nejaké videjka.

20tatianas
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 záleží aká droga... Mne pomohlo v rámci trávy mat dôvod prečo skončiť s odstupom času môžem povedať ze ma to zachránilo od silnejších drog

nnnnnnnn1234
autor
13. jún 2024

@lucyluska Vďaka, ale známy, ktorý sa pôjde dať liečiť nie je veriaci, tak sa obávam, že to bude trochu problém

lucyluska
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234

https://www.youtube.com/watch?v=nWYGVAEZi1g

toto je znamy príbeh
Úplne v poriadku. Veľa ľudí nebolo veriacich a topiaci sa slamky chytá... keď sa tam bude mať dostať, dostane sa ak nie, pomoc mu príde odniekiaľ inam.

nnnnnnnn1234
autor
13. jún 2024

@lucyluska Pravda, ďakujem za ochotu. Isto to zvážime.

evickuska
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 podla toho ako vazne to je

nnnnnnnn1234
autor
13. jún 2024

@evickuska Tá závislosť je veľmi silná.

lucyluska
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234

https://www.youtube.com/watch?v=lsCuwRcXB4M

chalanisko bol na pervitíne, tu hovorí pribeh, bol v Čenakolo

kvetkaxxx
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 ale komunita Cenacolo nie je iba pre veriacich, tam moze ist hocikto,aj ateista,aj moslim. Podmienkou je prist dobrovolne.

alickapusinka
13. jún 2024

Otázne je že či vydrží ten režim a ak je tam dobrovoľne kedykoľvek môže podpísať papiere a odisť. Skončiť liečenie.

kiki68
13. jún 2024

@lucyluska o tomto som pocula, znamym sa tam tri deti vyliecili, zial vsetci chlapci im spadli do zavislosti jeden po druhom. Je tam aj velka spolupraca s rodicmi, nielen s detmi. A to uz boli velkaci, od 15 rokov vyssie. Jeden tam zostal posobit, dalsi maju rodiny.

kiki68
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 nas znamy isiel ako tvrdy ateista, vratil sa s tym, ze Boh ho zachranil. Tazky alkoholik, ale tak, ze svokra myslela, ze umre na cirhozu. Ti chalani tiez neboli veriaci, ako ich rodicia ano, ale tie decka neboli. Proste sa utrhli a najstarsi dotiahol domov pervitin a uz to islo.

lucyluska
13. jún 2024

@kiki68 to je trapenie, keď deti padnú do drog.
Videla som dokumenty, a to zničí celú rodinu...a keď sa predrogujú, to čisté nešťastie.
Teší ma že sa dali chlapci do poriadku, aj ten byv.alkoholik.
Obdivujem každého človeka, kt.to dá sám...na liečení, terapiou a pevnou vôľou. Život niekedy prinesie trpké obdobie, a kto nemá mechanizmus na riešenie ťažkosti, padne naspäť...

kiki68
13. jún 2024

@lucyluska tak boli chlapci 4 roky prec. Nebolo to lahke, ale urcite su vsetci radi. Jedine najmladsie dievcatko do toho nespadlo. Bola prilis mala

jamimo
13. jún 2024

@nnnnnnnn1234 áno mám. Vždy záleží od jednotlivca, či to bude mať význam. Dôležité je, aby sa chcel liečiť on sám. A je úplne jedno či bude na pobyte v Prednej hore, komunite, väznici, alebo top klinike 💰💰💰 v Hollywoode 🤔
Poznám ľudí, ktorí absolvovali aj 5 a viac liečení od 90-tych rokov, boli aj vo väznici a stále sú pod vplyvom omamných látok (chodiace zombie) Šľahli si pervitín alebo heroín prvý večer po prepustení, Tešili sa len na to 🤷‍♀️
Poznám chalanov, kt. sa zaťali, abstinovali ambulantne podporou medikáciou, potom tvrdá realita, práca, platenie dlžoby... neskôr normálny život bežného občana 👌 Chceli, postavili sa svojmu démonovi a vytrvali. Viac ako 20 rokov spokojne žijú.
Držím palce.

kvetkaxxx
14. jún 2024

@alickapusinka vsak to je prvy krok liecenia sa v akomkolvek zariadeni/komunite. Zalozene na dobrovolnosti, rozhodnut sa musi clovek sam ako som pisala

nnnnnnnn1234
autor
14. jún 2024

@alickapusinka Môže odísť aj ak je neplnoletý ?

evickuska
14. jún 2024

@nnnnnnnn1234 no ale na com, je ine alkohol, je ine heroin, je ine benzodiazepami 🙈

nnnnnnnn1234
autor
15. jún 2024

@evickuska Marihuana.

ericekkk
24. júl 2024

1 Musíš chcieť!
2 Je potreba si uvedomiť, že chceš byť čistá kvôli sebe.
3 Musíš byť ochotná zájsť akokoľvek ďaleko. A prejsť cez bolesť, ktorá je súčasťou uzdravovania.
4. Tvoja bolesť z drog, musí byť silnejšia, ako strach z abstinencie a bolesť zo zmeny, ktorá je nevyhnutná kvôli dlhodobej abstinencii
Ja som vďaka Ježišovi a podporím skupinám čistý a vyrovnaný viac ako 9 rokov.
Ak chces viac info. Kľudne mi napíš
Erik závislý.