icon

Skúsenosti s lipedémom a diétou

18. apr 2025

Skúsim aj tu.Mam 44 r a možno máte niektorá taký istý problém.Dlhodobejsie sa mi stávalo, že mi pri dlhšom sedení, státí mi opuchali nohy.Ked som to spomenula obvodnej predpísala mi Detralex a kompresné pančuchy, ale aj tak to nebol výrazný efekt.Neliecim sa na žiadne choroby ani neberiem lieky.Pred 2 r som pribrala 7 kg a zvýraznila sa mi celulitída.Vzdy som mala väčšie stehná som taká estrogenova žena😂boky, stehná,prsia, ale nemám výraznu nadváhu.Minuly mesiac som isla k cievnej, lebo som sa zľakla tých opuchov všetko je z cievneho hľadiska v poriadku, ale šokovala ma a povedala mi, že mám lipedem a nie celulitídu.Dostala som lymfatické masáže, sťahujúce legíny, ortézu na noc, lieky.Som z toho smutná a hľadám akékoľvek info.Na IG som našla veľa príspevkov cez protizápalovu stravu, masáže, liposukciu v podstate tam je písané, že za to môžu aj hormóny menopauzu sa asi blíži, že je veľmi ťažké schudnúť čo sa aj deje, lebo strava upravená dlhodobo a nejde to.Bojim sa, že keď sa nezačnem o to starať o pár rokov budem ako Venuša.
Každý deň si robím masáže cítim pod prstami tie hrbolceky idem na maderoterapiu.Vsade píšu, že zbaviť sa toho úplne je nemožné a liposukcie sa bojim.Tento rok ani nebudem nosiť kratšie nohavice.Mali ste to niektorá?Vždy aj, keď som mala 60 kg som mala stehná pevnejšie, ale teraz po 40 tke opucham a už aj vyzorovo v pokoji to vyzerá ako celulitida.

autor
18. apr 2025

Tie legíny nosím každý deň pocitovo cítim, že rifle sú mi lepšie a voda ide preč, alebo opuch, alebo uz neviem čo to je.K cievnej idem o 3 m som ochotná skúsiť všetko.Najviac ma zaujímajú skúsenosti s maderoterapiou a lymfatickymi masazami.Dala mi žiadanku na prístrojové lymfomasaze, ale všade v nemocnici ma zamietli buď to potrebujú pre onkologických pacientov, alebo nerobia iba rucne