icon

Kŕčové žily v tehotenstve: Ako postupovať?

jardia
Včera o 18:19

Ahojte, som v 22tt , a mám takúto nohu, len pravú. Lava je oka už asi od 15tt mi začali kŕčové žily tvoriť, Ťahá sa to od slabín. Bola som na cievnom , robila mi sono žil, tam v tých slabinách mám 2cm zapálene povrchovo , picham si fraxiparin forte 1x denne, kázala mi detralex , kompresne pančúchy , ale mne sa to každým dnom zhoršuje. A to som pribrala 2kg. Bojím sa čo bude ďalej; ako bude pôrod . Či nebudem ohrozená keď mám takúto nohu. Mali ste niektorá ? Ďakujem

anonym_951d49
Včera o 19:59

Mala som. Pichala som si Fraxiparine a chodila na pravidelné kontroly na cievne a hematológiu.

jardia
autor
Včera o 20:05
@anonym_951d49

Mala som. Pichala som si Fraxiparine a chodila na pravidelné kontroly na cievne a hematológiu.

@anonym_951d49 ja som bola v juli na sono
A teraz až v septembri mám prísť

jardia
autor
Včera o 20:10
@anonym_951d49

@anonym_951d49 rodila si normálne ? Bol nejaký problém ?

anonym_951d49
Včera o 20:18
@jardia

@anonym_951d49 rodila si normálne ? Bol nejaký problém ?

@jardia Rodila som sekciou ale z iného dôvodu. Problém nebol žiadny, pichala som si aj šestonedelie.

lylyjana
Včera o 20:25

@jardia ist za angiologom a brat detralex. Mne vyrazne pomohol

jardia
autor
Včera o 20:35
@lylyjana

@jardia ist za angiologom a brat detralex. Mne vyrazne pomohol

@lylyjana na sone žil som bola, detralex užívam ale nevidím zlepšenie

anonym_a32b41
Včera o 20:43

mala som, nebrala som nič, u lekárky som nebola, pôrod prirodzený, detralex som nebrala, punčošky mi veľmi pomohli. Kupovala som si kompr. podkolienky. Po pôrode som už podk. nepotrebovala.
Bude sa ti to vekom zhoršovať, ak budeš tehu ešte raz, problémy budú ešte väčšie.

jardia
autor
Včera o 20:50
@anonym_a32b41

mala som, nebrala som nič, u lekárky som nebola, pôrod prirodzený, detralex som nebrala, punčošky mi veľmi pomohli. Kupovala som si kompr. podkolienky. Po pôrode som už podk. nepotrebovala.
Bude sa ti to vekom zhoršovať, ak budeš tehu ešte raz, problémy budú ešte väčšie.

@anonym_a32b41 toto je moje druhé tehotenstvo . Pri prvom som to nemala vôbec a teraz hneď od začiatku. A takéto mám aktuálne nohy a ešte som len v polovici