Skúsenosti s magnesium sprejom na svaly. Pomáha pri kŕčoch?
Skúšali ste niekto magnesium sprej na svaly?
Začala som viac chodiť a občas ma večer bolia lýtka. Všade na mňa vyskakuje magnesium sprej, že sa nastrieka priamo na svaly a má to pomôcť pri napätí alebo kŕčoch. Len neviem, či je to reálne cítiť.
Skúšal ho už niekto? Pomohlo vám to nejako?
@anonym_autor Mam v kombinacii s levandulou, mavam problem s nervoznymi nohami. Ked sa v noci zobudim, nastriekam si sprej na nohy a vzdy mi pomoze.
treba pocitat s tym, ze moze trosku palit, ale to vraj robi vtedy, ak telu chyba horcik.
Ľahni si na 15min s nohami vylozenymi na stene. Mne zvyknú nohy opuchat po dlhom státí a chôdzi (veľa veľa hodin na nohách) a mávala som kedysi kŕče. Teraz beriem magnezium v tabletach, pravidelne silovo cvicim a vždy večer keď viem že sú ťažké dám si na ne studenú sprchu (cele aj so stehnami) a vyložím na 10-15min pred spánkom. Kŕče som nemala už 10 rokov - a to som mala také že ma budili zo spánku.
Ja si masirujem nohy horčíkovým olejom a účinok je super, takže myslím, že aj sprej môže pomôcť.
Zamysli sa : ako by preslo magnezium cez kozu do svalu ?
@patrike horčík je kúpeľom absorbovaný 5x rýchlejšie a 6x účinnejšie ako v prípade vnútorného použitia. Volá sa to transdermálna absorbcia.
@anonym_autor Ja ho používam, na nepokojné nohy, pomáha. Štípe to, ale dá sa vydržať. Na kŕče ale nemám odskúšané. Určite odporúčam magnéziovu živú soľ do kúpeľa, efekt je úžasný, to sa aj odporúča na kŕče.
@patrike horčík je kúpeľom absorbovaný 5x rýchlejšie a 6x účinnejšie ako v prípade vnútorného použitia. Volá sa to transdermálna absorbcia.
@olivierko229 Súhlasím. Ja som toto isté čítala aj o bylinkách. Využívala som to hlavne vtedy, keď bylinky boli trochu staršie, takže neboli vhodné na pitie, ale na kúpeľ áno.

Zamysli sa : ako by preslo magnezium cez kozu do svalu ?