icon

Skúsenosti s melatonínom a L-tryptofánom na zlepšenie spánku

9. apr 2026

Mam dlhsie stresove obdobie, zle spavam, casto sa budim uz sa k tomu pridali aj traviace problemy. Dr mi odporucala vecer si davat melatonin a L-tryptofan. Mate niekto s nejakymi realne skusenosti? Ktore by ste odporucali? Vdaka

kacena4
9. apr 2026

melatonin berie syn je super kedze ma problem so spankom

anonym_879ab7
9. apr 2026

beriem jedno aj druhe. a funguje ako kedy. ja nemam problem so zaspanim, zaspim do 10 minut. ale problem je budenie v noci. ak zaspim po zobudeni co najskor, je to uspech, potom uz zase spim do rana. ale niekedy uz nezaspim, resp, uz len driemem, a na to mi tato kombinacia raz funguje, inokedy nie. takze sama neviem, co to ovplyvnuje. ale beriem to kazdy vecer, k tomu este magnezium. takze musis len vyskusat, ako to zaberie na teba. znacka je jedno aka.

13uzivatelka11
9. apr 2026

Melatonín je na zaspatie, nie na to aby si sa nebudila v noci.. magnézium bisglycinat berieš? Ideálne v chelatovej forme ...To je taký základ na začiatok na lepší spánok

anonym_2a770f
9. apr 2026

Ja mam problem posledny tyzden pred ms, tuto noc som sa budila 380x ...Mam melatonin rapid, ale ten na budenie nie je, ale na zaspatie, s cim ale problem nemam.
L-tryptofan som kedysi brala ked som mala uzkosti po porode, myslim ze zabral, len po nom fajne chutilo papkat, kedze to je b-cko...Ci to na spanok pomohlo, to neviem, s tym som vtedy problem nemala...
Tuto noc si dam stilnox, mam ho pre takyto pripad....Raz za mesiac mi to urcite neuskodi a uz potrebujem sa vyspat