icon

Skúsenosti s nežiaducimi účinkami Brintellixu

17. júl 2025

Ahojte, aké mate skúsenosti s Brintellixom, napr. ci ste nemali na začiatku liečby nevoľnosť alebo iné nežiaduce účinky? (Prechádzam zo sertralinu)
Ďakujem.

ivett311
•
17. júl 2025

Ahoj, mala som cca 2tyzdne ale dalo sa to vydržať.

autor
•
17. júl 2025
@ivett311

Ahoj, mala som cca 2tyzdne ale dalo sa to vydržať.

@ivett311 a berieš už dlho ? Lebo ja som brala okolo roka a pol sertralin a teraz idem menit

ivett311
•
17. júl 2025
@anonym_autor

@ivett311 a berieš už dlho ? Lebo ja som brala okolo roka a pol sertralin a teraz idem menit

@anonym_autor áno už 6.rok minimálnu davku

janakravitz
•
18. júl 2025

@anonym_autor ahoj, môžem sa opýtať, prečo meníš sertralin, koľko mg si brala?

autor
•
18. júl 2025
@janakravitz

@janakravitz ahoj, brala som ho na uzkosti a prestal účinkovať, o 6 som zobrala tabletku a 9 som už bola nervózna a mala som uzkostne stavy, brala som ráno 1 a večer polku (koľko mg neviem, pozriem, keď budem doma)

iwesska
•
18. júl 2025

Mne po vyse mesiaci uzivania sposoboval chvenie svalov v tele. On je vyvinuty na depresiu,takze ma povzbudivy ucinok,co u uzkostlivych pacientov moze vyvolat opak. Je to aj v letaku.

autor
•
18. júl 2025
@janakravitz

@janakravitz bolo to 50 mg

autor
•
18. júl 2025
@iwesska

Mne po vyse mesiaci uzivania sposoboval chvenie svalov v tele. On je vyvinuty na depresiu,takze ma povzbudivy ucinok,co u uzkostlivych pacientov moze vyvolat opak. Je to aj v letaku.

@iwesska letak som nečítala este, mám ich začať brat o týždeň...tak dúfam, že doktor vie co robi, keď mi ich dal...

janakravitz
•
18. júl 2025
@anonym_autor

@janakravitz bolo to 50 mg

@anonym_autor a nechcela si iba navýšiť sertralin? Dá sa ísť až na 200mg. Ale už keď si sa takto rozhodla, budem držať palce, aby Ti nový liek pomohol co najskôr 🙂

autor
•
18. júl 2025
@janakravitz

@anonym_autor a nechcela si iba navýšiť sertralin? Dá sa ísť až na 200mg. Ale už keď si sa takto rozhodla, budem držať palce, aby Ti nový liek pomohol co najskôr 🙂

@janakravitz ja sa do toho nevyznám...keď som povedala, ze sa mi vrátili uzkosti, tak lekár navrhol iný liek...ďakujem🙂

janakravitz
•
18. júl 2025
@anonym_autor

@janakravitz ja sa do toho nevyznám...keď som povedala, ze sa mi vrátili uzkosti, tak lekár navrhol iný liek...ďakujem🙂

@anonym_autor väčšinou lekári skúšajú navýšiť dávku, pokiaľ ti doteraz bolo na sertraline dobre. Je to škoda, lebo navýšenie vie pekne pomôcť a zase zvykanie si na nový liek, ktorý ti ani nemusí sadnúť.....príde mi to zbytočné

autor
•
18. júl 2025
@janakravitz

@anonym_autor väčšinou lekári skúšajú navýšiť dávku, pokiaľ ti doteraz bolo na sertraline dobre. Je to škoda, lebo navýšenie vie pekne pomôcť a zase zvykanie si na nový liek, ktorý ti ani nemusí sadnúť.....príde mi to zbytočné

@janakravitz neviem prečo zvolil taky postup...sertralin boli prvé AD

knmmch
•
19. júl 2025

@anonym_autor ja beriem 1-1-0, asi najmodernejšie AD, bez vedľajších účinkov účinkov mňa..