Skúsenosti s operáciou prínosových dutín
Ahojte, mám 29 rokov a dlho som mala zápal dutín ..teda aspoň si to mysĺeli, antibiotika nepomohli tak som išla na CT. A mám tam nejaký obsah s tým že mi to vtlaca očnicu dovnútra..doktorka mi odporučila operáciu buď Nove Zámky alebo Piešťany.. pýtala som sa či by to mohol byt nádor povedala že na 100% to dopredu povedať nevie až po operácii ale že je to veľmi nezvyčajne že by to bol nádor..že vraj je veľmi vzácny atd..jedna sa len o jednu dutinu..chcem sa spýtať máte niekto s týmto skúsenosti? Mám obrovský strach..trochu som sa zložila..v tej rýchlosti som mala nejaké otázky zodpovedané id lekára ale teraz keď som sa trochu upokojila mi napadli ďalšie.. ďakujem ❤️
@dominika1277 ja som mala cysty v dutine najskôr že je to polyp ale potom druhý dr že to je cysta odstránili povedali že sa môže vrátiť ale nestalo sa" klop,klop" tak možno máte podobné čosi
@dominika1277 mne operovali prínosovú dutinu, takmer rok som mala opakovaný zápal v tele, z nosa mi šiel zapáchajúci sekrét, mala som ho zároveň ale ako keby upchatý. Každý mesiac horúčky, točili mi atb. Poslali ma aj na alergológiu. Riešili následky, nie príčinu. Na tú prišla až doktorka ORL v BB, ktorú som si sama našla a ktorá ma riadne vyšetrila, hneď poslala na CT. Celů dutinu som mala zarastenú polypmi. Spôsobila to cysta na koreni mŕtveho zuba, prosímpekne. Takže potom mi zubár odstránil aj koreň s cystou. Operácia inak dopadla dobre, asi nič náročné, odvtedy nemám problém. Bolo to 10 rokov dozadu, keď som mala 21.
Ďakujem dámy za skúsenosti, no že vraj mám “miznucu dutinu” a zväčšila sa mi ocnicu z toho už..skôr sa bojím tej operácie a celkovo..keby nestretnem túto doktorku tak by som na to neprišla..ostatní lekary úplne mimo..
Nemal som az taky zly nalez, len som si stazoval na zle dychanie nosom. Na CT nasli dutiny niecim vyplnene. Hodinova operacia cez nos to vyriesila, obsah siel na rozbor, nic zaujimave. Nulove bolesti po operacii, len tampony den - dva a dychanie ustami su neprijemne. Neboj sa toho, bezna operacia.
@dominika1277 syna v zime dlho bolela hlava a oci, vsetko bolo ok, az sme sli na orl a tam nasli cystu v celustnej dutine. Zaberala uz 2/3 miesta, takze sla von, 10min.operacia pred mesiacom, vsetko ok, syna konecne prestala boliet hlava 🙏

Aj polypy su nezhubne nadory a v dutinach pomerne častý nalez. Treba zobrať CT a ist na jedno z navrhnutych pracovisk sa poradit a obj.na operaciu. Ak je tlak na očnicu tak niet o com spekulovat,samo bez operacie to nezmizne.