icon

Skúsenosti s užívaním Escitalopramu na panickú poruchu

27. okt 2024

Ahojte, ako ste prosim znasali tento liek? Sposobil niekomu naozaj zavazne vedlajsie ucinky? Citam letak a teda som este vystresovanejsia, nez som bola. Mozu AD spustit nejaku vaznejsiu dusevnu poruchu? Sposobit halusky, alebo agresivitu? Alebo je to skor o chraneni sa firiem a tak uvedu do letaku vsetko (toto povedala psychiatricka).
Dakujem.

Strana
z3
bielasovicka
12. sep 2025
@anonym_79fc0c

Ahojte.. Diagnostikovali mi úzkosť a panicku poruchu. Lekár mi predpísal escitaloprám 10 mg. Beriem ich cca 10 dní (6 dní som brala polovičku a od 7. dňa beriem celú). Už pár dní pociťujem točenie hlavy a také "výkyvy" do strán. Dosť ma to desí. Môže to byť vedľajší účinok toho lieku?

@anonym_79fc0c tiež som takto začala užívať escitalopram ako ty. Tie výkyvy a točenie hlavy som mala len chvíľu, potom to prešlo. Už ich beriem rok, a všetko je v pohode. Vydrž, bude to dobré. 😊

slovakboy
12. sep 2025
@vikca22

@slovakboy ďakujem za odpoveď. Veľmi si ma ukludnil. 😇

@vikca22 kľudne sa ozvi keby niečo

evickuska
19. sep 2025

@anonym_autor necitaj letaky

habinity
28. feb 2026

Dobrý deň, posledný trištvrte rok odkedy sme zistili ze cakame dieta so ženou tak mam od leta 2025 stavy búšenie srdca strach opakovane urgent volanie sanitky, vyssi tep tlak ,,,, ale casom po ukludneneni sameho seba bez lieku alebo lexaurinu to padlo same dole ...raz som mal stavy tlak 180 na 120 tep 140 a kecali sme 20 min zo záchranárom a potom tlak 130 80 tep 70 ....vtedy som asi 1x zistil ze to moze byt psychické......bol som aj hospitalizovaný, liečim sa na tlak, trištvrte roka dozadu bol podla mna spúšťač bolo večerné meranie tlaku .....odvtedy si uz nemeriam ...robilo mi to zle ...presiel som asi 20 vysetreniami od obličky nadoblicky adrenalín komplet srdce cievy krčné, sono holter ekg holter tlakový pľúca, atd podnikam niekedy mam toho v hlave vela ....riesim co ako kedy dieta na ceste a potom sa citim prázdny v strese....psychiatrická mi nasadila cipralex escipalopram co tu vsetci o tom píšete....mam ho doma zebraj polka 1 týždeň potom cela 2 týždeň....bojím sa toho bojím sa ze mi bude ešte viac drbkat 🙂 hrávam futbal, niektoré dni fajn futbal zábava vinko sem tam 🙂 a tak inokedy strese panika ....mávam niekedy aj strese pri futbale hyperventilacia ale to súvisí z rokom 2009 kedy mi prišlo na futbale zle odvtedy som na 15 rokov prestal hrat futbal, vrátil som sa az posledne 3 roky k tomu a dalo sa to zvládať bol som vyrovnaný sam xo sebou prekonal som stavy z mladosti...úzkosti poruchy vsetko som zvládol bez liekov ....teraz to nejako nezvládam, co si o tom myslite? Je cas na liečbu? Alebo mam bojovať sam? Moc sa sledujem hned vsetko riesim som precitliveny,,, bojím sa z liekov vedľajší účinok a uz asi konc skončím na psycho niekde zavretý:(

vikca22
1. mar 2026
@habinity

Dobrý deň, posledný trištvrte rok odkedy sme zistili ze cakame dieta so ženou tak mam od leta 2025 stavy búšenie srdca strach opakovane urgent volanie sanitky, vyssi tep tlak ,,,, ale casom po ukludneneni sameho seba bez lieku alebo lexaurinu to padlo same dole ...raz som mal stavy tlak 180 na 120 tep 140 a kecali sme 20 min zo záchranárom a potom tlak 130 80 tep 70 ....vtedy som asi 1x zistil ze to moze byt psychické......bol som aj hospitalizovaný, liečim sa na tlak, trištvrte roka dozadu bol podla mna spúšťač bolo večerné meranie tlaku .....odvtedy si uz nemeriam ...robilo mi to zle ...presiel som asi 20 vysetreniami od obličky nadoblicky adrenalín komplet srdce cievy krčné, sono holter ekg holter tlakový pľúca, atd podnikam niekedy mam toho v hlave vela ....riesim co ako kedy dieta na ceste a potom sa citim prázdny v strese....psychiatrická mi nasadila cipralex escipalopram co tu vsetci o tom píšete....mam ho doma zebraj polka 1 týždeň potom cela 2 týždeň....bojím sa toho bojím sa ze mi bude ešte viac drbkat 🙂 hrávam futbal, niektoré dni fajn futbal zábava vinko sem tam 🙂 a tak inokedy strese panika ....mávam niekedy aj strese pri futbale hyperventilacia ale to súvisí z rokom 2009 kedy mi prišlo na futbale zle odvtedy som na 15 rokov prestal hrat futbal, vrátil som sa az posledne 3 roky k tomu a dalo sa to zvládať bol som vyrovnaný sam xo sebou prekonal som stavy z mladosti...úzkosti poruchy vsetko som zvládol bez liekov ....teraz to nejako nezvládam, co si o tom myslite? Je cas na liečbu? Alebo mam bojovať sam? Moc sa sledujem hned vsetko riesim som precitliveny,,, bojím sa z liekov vedľajší účinok a uz asi konc skončím na psycho niekde zavretý:(

@habinity Ahoj. U mňa to začalo minulý rok v auguste. Tiež som mala hrozné stavy. Tiež som sa bála že skončím niekde zavretá na psychiatrii a práve preto som zašla ku psychiatrovi. Ten mi povedal že mám úzkosti a panickú poruchu. Nasadil mi escitaloprám. Budem úprimná. Prvý mesiac brania liekov vôbec nebol ľahký pre mňa. Nebolo mi hneď dobre psychicky. Občas som si hovorila že kašlem na to veď mi to nepomáha. Zmena nastala až po skoro 2 mesiacoch. Odvtedy mi je dobre. Nemávam už také stavy. Žijem život ako pred augustom 2025. Našťastie ☺️

Strana
z3