icon

Skúsenosti s vypaľovaním bradavíc dusíkom: Je to účinné?

31. máj 2026

Dala som si to robiť prvý krát. A som zúfalá. Myslela som, že mala bodka, stačí raz. Urobila sa mi okolo toho veľká rána a na stred je pľuzgier. Vraj to malo odpadnúť...nič nedopadlo. Je to otrasné. Zajtra mám ísť druhý krát a neviem si predstaviť, že to bude lepšie. Už len horšie asi? Z malej bodky je veľká rana.ysela som, že odstránia všetky a nejak šetrne. Rozširuje sa mi to a tie malé nejako neriešila. Vraj tie netreba. To vážne tak funguje, či mám zlú kožnú lekárku? Vaše skúsenosti?

anonym_d73fd3
31. máj 2026

Mala bodka môže mat hlboký koreň, bola sim 3x

anonym_9150f3
31. máj 2026

No čo ja viem, môže byt aj ten koreň
Ja si odstranujem doma drobné a nikdy nebol problém ani to, že by som nevypalila koreň

lukbe
31. máj 2026

Niektoré mi stačilo raz, niektoré viackrát. Z tohto byť zúfalá? Ved to je nič.

doriiis
31. máj 2026

Lenže asi ti nikto nepovedal, že jednu odstránis a môžu sa objaviť ďalšie. Za bradavice je zodpovedný vírus a kým nezničis samotný vírus, tak vypaľovanie ho môže akurát tak viac prebudiť a bude sa ,, brániť" viac.
Miesto neustáleho vypaľovania u kožnej ries alergologa alebo imunológa.
Dcere pomohol až bravčový lecitin

anonym_cdf53d
31. máj 2026

Mám trošku iný prípad, mala som bradavicu na nohe, asi 1x2 CM čiže väčšiu, na odporúčanie lekára som dávala niekoľko týždňov duofilm. Nič. Dali mi na to nejakú kyselinu. Nič. Bola som na odstránenie laserom. Zákrok svinsky bolel, hojenie bolelo, trvalo to celé týždne kým sa mi to zacelilo.. a po pár týždňoch mám bradavicu znova. A ešte viac sa rozšírila.. úžasné. A ak si predstavím že zase mi to budú tým laserom odstraňovať tak ďakujem pekne..

doriiis
31. máj 2026
@anonym_cdf53d

Mám trošku iný prípad, mala som bradavicu na nohe, asi 1x2 CM čiže väčšiu, na odporúčanie lekára som dávala niekoľko týždňov duofilm. Nič. Dali mi na to nejakú kyselinu. Nič. Bola som na odstránenie laserom. Zákrok svinsky bolel, hojenie bolelo, trvalo to celé týždne kým sa mi to zacelilo.. a po pár týždňoch mám bradavicu znova. A ešte viac sa rozšírila.. úžasné. A ak si predstavím že zase mi to budú tým laserom odstraňovať tak ďakujem pekne..

@anonym_cdf53d .. .. presne o tom píšem. Kým nezničis vírus, tak sa toho nezbavis

anonym_b5d50b
31. máj 2026

@anonym_autor áno je to normálne. Mala som takú istú skúsenosť s dusíkom. Raz som vyskúšala elektrokauter/laser a od vtedy si už ináč ani nedávam bradavice odstraňovať. Neporovnateľný efekt vo všetkom oproti dusíku.

anonym_b5d50b
31. máj 2026
@anonym_cdf53d

@anonym_cdf53d zvláštne, že ti to neumŕtvili.
Buď krémom, alebo väčšie zvyknú opichnúť.

anonym_9745ab
31. máj 2026

Ten dusik je nadlho, moja zena uz chodi skoro pol roka kazdy mesiac a nevypada ze by sa to nejak zlepsovalo a vzdy potom par dni nevie chodit kvoli tomu pluzgieru.

anonym_ebd662
31. máj 2026
@anonym_cdf53d

@anonym_cdf53d mne pomohla az imuno-alergologicka, brala som isoprinosine niekolko mesiacov

anonym_cdf53d
31. máj 2026
@anonym_b5d50b

@anonym_cdf53d zvláštne, že ti to neumŕtvili.
Buď krémom, alebo väčšie zvyknú opichnúť.

@anonym_b5d50b mne to opichali.. a ajtak som to cítila.. hovorím doktorke že bolí ma to.. opýtala sa ma či sa to dá zvládnuť a ja že veď áno ale keď som bola vyberať znamienko tam mi povedali že ak zacítim akúkoľvek bolesť mám to hneď povedať. A doktorka na to že no ale tu vás to bude bolieť. 🥲🤷🏼‍♀️

anonym_cdf53d
31. máj 2026
@anonym_ebd662

@anonym_cdf53d mne pomohla az imuno-alergologicka, brala som isoprinosine niekolko mesiacov

@anonym_ebd662 teraz si znova na to duofilm, uvidím po pár týždňoch.. pôjdem znova na tú kliniku a keď mi znova nič rozumné nepovedia tak ozaj budem hľadať iné možnosti ako to aj zvnútra poriešiť

autor
31. máj 2026
@lukbe

Niektoré mi stačilo raz, niektoré viackrát. Z tohto byť zúfalá? Ved to je nič.

@lukbe zúfalá z prístupu lekárky. Tiež miyslim. že jedna bradavice vypalena Ti nemôže pomôcť. A bolo to malé nič a urobili mi z toho ranu s pľuzgierom ako hovado. A keď nerieši príčinu a malé ďalšie okolo tak načo je dobré jednu rozdrbať? Aby dostali peniaze od poisťovne za výkon a človeku nepomôžu? To už je aké liečenie? Niekto sa ešte aj k zvieratám správa lepšie. Zasa sa človek musí liečiť sám a lekár zobral len peniaze a v podstate Ti ešte urobil velku ranu a vôbec nepomohol.

michaela329
31. máj 2026

Joj dusík je fakt na dlho. Skús radšej laser - s tým som ja mala najlepšie skúsenosti, aj keď je to drahšie. A tiež Ti dobre radia s tou imunitou, hoci u mňa to malo len kratší efekt.

catherin4
31. máj 2026

Ja som mala pred rokmi hned 9 bradavic na nohe, kozna mi to na 2x vypalovala dusikom. Bolelo to jak slak, krivala som potom a trvalo par mesiacov, kym tie bradavice zmizli. O niekolko rokov som dostala zase bradavicu, tentokrat som si kupila prostriedok z lekarne, neviem uz ako sa to volalo, ale tiez to vypaluje. A pomohlo, bradavica sa vyliecila.

anonym_48690f
31. máj 2026

Ja som mala jedno obdobie problem s bradavicami. 3 som vyliecila naplastami z lekarne, jednej sa ani za svet zbavit. Doktorka mi dala nejake kremy, pomohlo az vypalenie. Hned na prvykrat, ale jazva je dost velka. Aj bradavica bola. Inak ja som sa kvoli bradaviciam nemohla pol roka holit. Roznasala som si to prave tym.

kp7333
31. máj 2026

Nemam dobre skusenosti s vypalovanim dusikom. 3x bolest, pluzgier s priemerom 3cm a bradavica prezila. Nakoniec som ju zlikvidovala prirodnymi pripravkami. Najviac sa mi osvedcil cesnak vyluhovany v octe - tenky platok prilozit vecer na bradavicu, prelepit naplastou. Rano odlepit. Ak nevypadne hned, vecer zopakovat. Treba posilnovat aj imunitu - vitaminy, imuniglukan...

autor
31. máj 2026
@anonym_48690f

Ja som mala jedno obdobie problem s bradavicami. 3 som vyliecila naplastami z lekarne, jednej sa ani za svet zbavit. Doktorka mi dala nejake kremy, pomohlo az vypalenie. Hned na prvykrat, ale jazva je dost velka. Aj bradavica bola. Inak ja som sa kvoli bradaviciam nemohla pol roka holit. Roznasala som si to prave tym.

@anonym_48690f jazva? To myslíš vážne že po tom ostane jazva??? To som mohla naozaj ísť na laser. Asi už teraz nemôžem, keď tam nám ranu s pluzgier, však? 🫣

anonym_6d006a
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_48690f jazva? To myslíš vážne že po tom ostane jazva??? To som mohla naozaj ísť na laser. Asi už teraz nemôžem, keď tam nám ranu s pluzgier, však? 🫣

@anonym_autor nerob tu kovbojku, ked sa pluzgier zahoji, uvidis co sa stalo s bradavicou. A vypalit treba aj tie male.

autor
1. jún 2026
@michaela329

Joj dusík je fakt na dlho. Skús radšej laser - s tým som ja mala najlepšie skúsenosti, aj keď je to drahšie. A tiež Ti dobre radia s tou imunitou, hoci u mňa to malo len kratší efekt.

@michaela329 a po lasere nie je pľuzgier a veľká rana? Ako sa to dlho hojí?

michaela329
1. jún 2026
@anonym_autor

@michaela329 a po lasere nie je pľuzgier a veľká rana? Ako sa to dlho hojí?

@anonym_autor po lasere je to ako keby "škrabnute" a hojí sa to veľmi rýchlo. Tri dni sa to nesmie akurát namočiť a inak v pohode. Dusikom mi robili kedysi davno a to bolo horšie, navyše mi to museli robiť viackrát. Laserom raz a bol pokoj.

livi
1. jún 2026

@anonym_autor mám s tým skúsenosti u syna, najprv nám to pomáhalo a začali miznúť, no takmer ku koncu liečby sa mu začali húfne vracať a už sme boli zúfalí...až sme s mužom na nete našli, že pomáha propolis na tieto veci...tak sme poctivo natierali každý večer a miesto s bradavicou sme na noc obviazali..tie bradavice normálne všetky zmizli behom pár týždňov a prešli roky a syn nemá nič...