Skúsenosti so súčasným užívaním HAK a liečením hypertenzie
Máte prosím niekto osobnú skúsenosť s užívaním hak (ultranizkodavkovej) a zároveň sa liečite na vysoký tlak? Mne lekári povedali,že ak tolerujem,tak môžem, tlak je na liekoch ok,nič iné mi nie je,bola som kompletné vyšetrená.
@blondiee83 tak mne gyn. Povedala,že pokiaľ mi to internista vyslovene neodporúča,tak že môžem pokračovať,že nevidí problém a to iste mi povedal aj internista...nežijeme v roku 1970 kedy to boli "smrteľne" dávky a že dnešná hak je ďaleko šetrná...len zatiaľ uvažujem a píšem názor lekárov
Ahoj, ja sa tiež liečim na hypertenziu a antikoncepciu som užívala dlhodobo, dokonca Diane 35, ktorá je už zakázaná. Užívala som ju kvôli hormonálnemu akné. Potom som užívala Belaru a žiadne problémy som nemala.
@littlefiona a užívala si aj v čase keď si si liečila už vysoký tlak? Lekári ti čo na to povedali? Internista a zrejme kožná dr.
Áno, užívala som ju už v čase, keď som sa liečila na vysoký tlak. Doktorka aj gynekológ ma upozorňovali, aby som upravila životný štýl, žiaden alkohol, cigarety, menej mastného, viac pohybu a užívať magnézium. Užívam Telmisartan 80mg a k tomu magnerot dvakrát denne. Ja trpím metabolickým syndrómom, mám zvýšený cholesterol, cukor, je to zvláštne, lebo som štíhla a stravujem sa zdravo. Mne povedala doktorka, že je to zo stresu, mám naročnú prácu. Začala som viac cvičiť a vyradila úplne alkohol, bohužiaľ cigariet sa neviem vzdať🙂.

Liecim sa na vysoky tlak, napriek tomu, ze mam len "slabe" lieky,mi gynekologicka antikoncepciu vobec neodporuca. A ja jej verim. Antikoncepcia je najvacsi bordel pre telo zeny, nebrala by som ju ani uplne zdrava, no s vysokym tlakom uz vonkoncom nie. Ale kazdy je zodpovedny sam za seba a svoje zdravie. ja s nim hazardovat urcite nemienim.