Som chudokrvná
Som trochsu chudokrvenjsia. Citim ked mam nedostatok zeleza a to prrjavmi akoby ma stipalaa krv, malatnost, atd... ked dlhsie ooberiem lieky je to ok a potom sa to zase spusti ked neberiem. Co vy berietr na zelexo a pomaha to naozaj dlho aj po vysadeni?
@dominikatomas ja beriem sorbifer a kyselinu listovú a to som mala anémiu tazeho stupňa,výsledky sa mi zlepšili inak mi navrhovali jednorazovú dávku infúziie železa a nie za lacny peniaz.
Treba jedávať mäso ( hlavne červené - hovädzie), zeleninu,strukoviny, potraviny bohaté na železo ( na internete si vyhľadaj)
@zildo no zekeninu jrm a aj strukoviny a aj maso.... podla mna je k zelezu ptrebne brat asi aj vitamin b12 a estr nejake doplnky..
Ja odporucam sirup Floradix, nezapeka, prijemna chut a obsahuje aj vsetky B* vitaminy. Dalsia vec, ze ked sa berie zelezo, tak 2 hodiny predtym a potom ziadny vapnik a tusim ani magnezko
@dominikatomas z potravin obsahuju najviac zeleza morske musle vsetkeho druhu, ak ich mas rada, zarad ich castejsie do jedalnicka, na Sk urcite kupis zmrazene, alebo v konzerve
@dominikatomas,na chudokrvnost B12,formou injekcie,ihned predpisat moze hematolog..

neviem,ale mam asi podobny problem... chodila som aj na hematologiu, kde mi davali Fe priamo do krvi, dostali ma tym na spodnu hranicu normy a potom mi kazali jest obdeň sorbifer, ale mam pocit, ze mi to zase kleslo. v pondelok idem na kontrolu po 3 mesiacoch.