icon

Som chudokrvná

dominikatomas
25. nov 2022

Som trochsu chudokrvenjsia. Citim ked mam nedostatok zeleza a to prrjavmi akoby ma stipalaa krv, malatnost, atd... ked dlhsie ooberiem lieky je to ok a potom sa to zase spusti ked neberiem. Co vy berietr na zelexo a pomaha to naozaj dlho aj po vysadeni?

salome123
25. nov 2022

neviem,ale mam asi podobny problem... chodila som aj na hematologiu, kde mi davali Fe priamo do krvi, dostali ma tym na spodnu hranicu normy a potom mi kazali jest obdeň sorbifer, ale mam pocit, ze mi to zase kleslo. v pondelok idem na kontrolu po 3 mesiacoch.

zildo
25. nov 2022

@dominikatomas ja beriem sorbifer a kyselinu listovú a to som mala anémiu tazeho stupňa,výsledky sa mi zlepšili inak mi navrhovali jednorazovú dávku infúziie železa a nie za lacny peniaz.
Treba jedávať mäso ( hlavne červené - hovädzie), zeleninu,strukoviny, potraviny bohaté na železo ( na internete si vyhľadaj)

salome123
25. nov 2022

@zildo "inak mi navrhovali jednorazovú dávku infúziie železa a nie za lacny peniaz." to fakt? mne davali Fe priamo do zily, bola som tam asi 8x a nikdy som nic neplatila. za 10min som bola vybavena.

dominikatomas
autor
25. nov 2022

@zildo no zekeninu jrm a aj strukoviny a aj maso.... podla mna je k zelezu ptrebne brat asi aj vitamin b12 a estr nejake doplnky..

lucia851
25. nov 2022

@dominikatomas ja užívam globifer

zildo
25. nov 2022

@salome123 fakt,nepamätám si už presne koľko to bolo,nechcem trepnut nejaký blud,ale pamätám si,že som bola šoknutá.( Ale isto to bolo v stovkách).

basska_b
25. nov 2022

Ja odporucam sirup Floradix, nezapeka, prijemna chut a obsahuje aj vsetky B* vitaminy. Dalsia vec, ze ked sa berie zelezo, tak 2 hodiny predtym a potom ziadny vapnik a tusim ani magnezko

tenerifka
25. nov 2022

@dominikatomas z potravin obsahuju najviac zeleza morske musle vsetkeho druhu, ak ich mas rada, zarad ich castejsie do jedalnicka, na Sk urcite kupis zmrazene, alebo v konzerve

laurikalalinka
27. nov 2022

@dominikatomas,na chudokrvnost B12,formou injekcie,ihned predpisat moze hematolog..