icon

Som nevyliečiteľná?

yollanda
26. apr 2020

Ahojte! Prosím vás o radu. 17 rokov sa liečim na depresie. 7 rokov som bola pekne nastavená a stabilizovaná. Minuly rok vo februári som chcela nejaké novšie lieky, z ktorých sa nepribera. A to bol kameň úrazu. V septembri som mala hrozný relaps. Vrátila som sa k pôvodným antidepresivam v októbri, no po dnešný deň nie som stabilizovaná. Stále mi to skáče čím ďalej tym viac. Už mi min týždeň dr pridala ďalšie AD. Dnes som cely deň preplakala.. bojím sa že už nedokážem byt stabilná, že už si moje telo povedalo “dosť” a žiadne iné AD mi už nezaberú. Beriem Alventu 375, kventiax 950 a elontril 1x denne. Po nasadení toho elontrilu sa mi pohoršilo. Som zúfalá, bola som 5 týždňov qj na liečení. Nepomohlo nič. Je možné že som imúnna? 7 rokov som bola super a teraz to nejde a nejde. Ďakujem za každú radu a povzbudenie.

Strana
z2
deti95060810
26. apr 2020

a priberá sa z tých liekov? možno treba vymeniť lekára....počula si o lieku Cipralex? prečítaj niečo - sú to novšie lieky veľmi vydarené. Nepriberá sa z nich.

sunny8
26. apr 2020

Kľudne napíš ak chces 🙂 dostala som sa z depresii bez ad .. si liečiteľná neboj sa 🙂

yollanda
autor
26. apr 2020

@deti95060810 mám dr najlepšiu na Slovensku. Ta ma dostala už raz z depresie.

yollanda
autor
26. apr 2020

@sunny8 a to sa ti ako podarilo?

juliet86
26. apr 2020

neboj. relapsy sa stavaju. chemia v mozgu rozhadzana. to spravne kombo sa najde! drzim ti palce

sunny8
26. apr 2020

@yollanda je toho veľmi vela na jednu správu 🙂

luccija
26. apr 2020

@yollanda 17 r nemôže byť niekto v depresii jedine, že by si z toho mala výhody a vyhovuje Ti tento stav.Aky máš život si spokojná?Deti, muž, plány, hobby, stresy?Z praxe Ti poviem, že čím viac liekov, tým horsie a väčší zmätok a tých liekov bude pribúdať, lebo lekár bude len pridávať, keď nevie čo s tebou.Chodis k terapeutke?Každá depresia je liečiteľná a veľmi dobre od septembra je už dlhý čas.Nie doktorka Ta dostala z depresie, ale ty!Tak si ver a začni na tom pracovať iba ty sama si môžeš pomôcť nikto Ti myslienky, túžby z hlavy nevyberie.Lieky sú len malá pomocka.Alventu neberies veľkú dávku a Kventiax by som nedala z toho sa veľmi priberá.Nie si imúnna sama vidíš, že po Elontrile sa ešte pohoršilo.Chod do Pezinka na liecenie, ak tam je este MUDr.Lassakova

tripetta
Autor odpoveď zmazal
yollanda
autor
26. apr 2020

@luccija depresiu som si teda z nudy nevybrala. 17 rokov ju mám a z toho sa 13 r liečim. 2x som mala recidívu. Neprajem to nikomu. Čo sa týka môjho života, mám super muža, dve zdravé deti, super rodinu a super psa.

yollanda
autor
26. apr 2020

@sunny8 tak píš postupne 💖

yollanda
autor
26. apr 2020

@luccija alventu beriem max davku

sunny8
27. apr 2020

@tripetta tak toto vôbec nie je pravda. Áno depresia je chemická nerovnováha v mozgu. Lenže človek nemá pretože má túto nerovnováhu ale ale táto nerovnováha vznikne z toho že človek sám seba uisťuje v Tom že má depresiu a človek len uverí tomu že je to naozaj tak a a choroba naozaj vznikne. Veď skús si vkuse mesiac dva nahovárať že máš žalúdočné vredy a choď na prehliadku a uvidíš sama. Ide o to čo si do toho mozgu kladieme keďže mozog verí všetkému bez ohľadu na to či je to realita či nie je. Keď si budeš hovoriť že si milionárka tak tomu po čase naozaj uveris aj keď zatiaľ reálne vidíš že to tak nie je.
Počula som veľakrát (aj mne to hovorili) že je depresia z nudy že človek si ma nájsť koníčka a priateľov čo je riadna hlúposť hovoriť to človeku v takom stave. Ako sa druhý opovazuju súdiť človeka či má či nemá depresiu. A že v nej musí byť celý život ? To záleží výlučne od nej ! Nemusí ! Môže to byť jej poslednych pár dní v depresii keď to začne už dnes riešiť .. tiež som mala depresie od piateho ročníka na základnej škôlke až do 25 roku života po dvoch pôrodoch. Pomohlo mi veľmi veľa veci ale bol to ťažký boj. Brala som aj antidepresíva ale bolo to ešte horšie tak som si ich vysadila a skratka som viac k psychiatrovi nešla. Naozaj človek potrebuje pocit že už to nikdy nebude lepšie len budeme do konca života potláčať príznaky nejakým svinstvom ? A naozaj tomu uveríme ? Starodávne myslenie. Je vela kníh ktoré vysvetľujú pôvod chorôb resp to že žiadna neexistuje. Čítaj napr miluj svoj život... Alebo pros a dostaneš... Život bez hraníc... Zo dna ku hviezdam ... To je len zlomok toho čo mi pomohlo a som pochopila že za svoju depresiu si môžem sama lebo som druhým dovolila aby mi ublížili .. vždy som mala nulové sebavedomie a otca ktorý ma v tomto smere vždy podkopaval. Robila som chybu za chybou chcela som upútať pozornosť mala som veľa problémov vždy som bola porovnavana odsudzovana ohovarana zhadzovana. Uverila som že nemám žiadnu hodnotu. Toto by dieťa nikdy nemalo počuť (v 10r to je dieťa však ?) .. tak to šlo ďalej. Nakoniec som ledva dokončila SS (žiačka som vždy bola nadpriemerná) prijímačky na VŠ som neurobila .. na druhú som bola prijatá bez skúšok - nenastúpila som. Odišla som za chlapom. Vydala som sa zle. Teror od svokrovcov q celej jeho rodiny (pokračovanie otca) plus vyhrážky osočovanie v robote teror doma teror. Dve deti. Pokus o samovraždu .. toto bol posledný krok v depresii. Vrátila som sa k mame aj s deťmi a ona mi otvorila oči. Vyhodila moje antidepresíva. Odvtedy som ich už nepotrebovala aj keď pár dní mi ešte riadne hrabalo. Chodila som do cirkvi kde by človek očakával podporu a pochopenie resp spoločne modlitby ako bolo zvykom. Práve tam ľudia hovorili že je to z nudy. Toto urobilo krásny obraz o tejto cirkvi. Potrebuje človek "božie" spoločenstvo kde sa cíti ešte horšie ? Zanechala som. Skúmala som náboženstva ďalej. Rozhodla som sa že to skúsim inde aj keď som nekonvertovala oficiálne a skôr je to taký mix všetkého ale toto mi dosť pomohlo. Vidieť svet a seba z inej strany. Uvedomiť si že som vďačná za všetko čo mám aj sa všetko čo mi bolo odmietnuté - rozvod úmrtie v rodine hádky v rodine plus otcove problémy - sú to skúšky ale ja som za ne vďačná. Vďačná som aj za tento "korona čas" .. prázdniny kde mi sem tam tečú nervy ale som rada že situácia nie je vážna hoci je všetko zavreté a nemám kam s deťmi ísť. Som vďačná aj za každý peniaz ktorý mám aj keď je to niečo nad 400eur mesačne. Aj to vidím ako požehnanie. Viem že to bude aj lepšie. Naučila som sa odolávať urážkam od ľudí a presmerovať svoju myseľ aj srdce inde. (Už ma ľudia nevyhľadávajú za účelom hadky ) .. už neútočia. Neurazaju. Nevyčítajú. Zrazu je kľud. Budujem si trpezlivosť. Zmizli mi aj iné choroby (napr zubný kaz na prednom zube čo bola záhada aj zubárovi .. aj vaginálne vytoky ktoré boli nepríjemného zápachu aj konzistencie ale podľa gyn som bola v poriadku) .. miznú mi alergie. Mení sa môj spôsob stravy ("sám od seba") .. praktizovala som walking meditation keď sa dalo (teraz sa nedá keď sú deti doma) nemám ich kde nechať a ísť. Afirmacie na dennom poriadku dakovanie za všetkých a všetko. Je toho veľa. Nebudem sa rozpisovať úplne do detailov. Veď to sa ani nedá. Ale dá sa to a keď človek uverí tomu že sa to dá tak sa to dá ! Aj keď na papieri stojí -tazka forma depresie. 💚💚💚🍀
@yollanda

yollanda
autor
27. apr 2020

@sunny8 ja nechápem prečo mi to stále recidivuje. Cely november bol super. Potom to zasa začalo skákať hore dole. Bojím sa že už nikdy dobre nebude

sunny8
27. apr 2020

@yollanda bude dobre 🙂 prvým krokom je práve verit že každá búrka skončí a vyjde slnko .. ak by bolo stále slnečno všetko by vyprahlo a ostala by púšť 🙂 veľmi pomáha aj písať si denník. Dať do neho všetky emócie napísať to poprípade akoby nejakej osobe .. stiahni si denník so zámkom a môžeš ho mať po ruke v mobile stále. Ja si ho takto vediem aj keď v poslednom čase tam mám skôr nejaké články ako moje emócie 🙂 ver lebo nikto iný za teba veriť nemôže 🙂 čo ti najviac spôsobuje depresie ? Po akých situáciách sa cítiš horšie ?

yollanda
autor
27. apr 2020

@sunny8 to príde len tak. Aj keď mám dobrý deň. Situácie mi to nespôsobujú, skôr je to konštantne zle

yollanda
autor
27. apr 2020

@sunny8 pomáha mi keď si čítam 10 rokov staré správy, že som toto už raz prežila. Ale teraz tu je strach, že sa to už nikdy nedá do normalu

sunny8
27. apr 2020

@yollanda životná situácia doma je dobrá ? Nežijem v prostredí plnom hádok poprípade alkoholizmu ?

sunny8
27. apr 2020

@yollanda minulosť nechaj minulosťou 🙂 ži prítomnosťou .. každý deň vstan s vďakou že si sa dožila ďalšieho dňa a ži ho tak akoby bol tvoj posledný. Rob to čo ťa robí šťastnou choď von maj pohyb myseľ upriam do nejakej knizky. Mňa takto pohltilo 40 pravidiel lásky 💚 myseľ som mala úplne iba v tom a predstavovala som si to akoby som žila v tých časoch. Zmenilo to môj pohľad na svet 🙂 dakuj za všetko. Opakovaná vďačnosť robí veľa 🙂 medituj a precit každý okamih naplno. Nevzdávaj sa a hneď vyhoď myšlienky že už nikdy nebude dobre

yollanda
autor
27. apr 2020

@sunny8 nie, mám super manžela aj deti. SituCia v celej rodine je super

luccija
27. apr 2020

@yollanda
@tripetta mám a preto to píšem.Ake sú tvoje myšlienky?negatívne, prečo nie som zdravá ako ostatní?čo, keď to nikdy neskončí, to budem stále takáto?Som menejcenna, lebo mám úzkosti, depresiu, všetci ostatní viac zvladaju...Iste môže prísť depresia v zime menej slnka, aktivít, po ťažkej situácii, ale bola si na liečení, máš fajn lieky a neberies max dávku my máme pacientov, ktori berú 2x denne takú dávku ako ty.Opis svoj stav nevládzes, nespíš, places?Pracuješ?Možno Ti niečo berie energiu, chces byť dokonalá, všetkým vyhovieť, myslíš na seba?
Kľudne Ti tento stav môžu navodzovat práve lieky, ale určite som za lieky len nájsť tie správne a davkovanie..Ale väčšinou je to negatívnym myslením som unavená, je toho na mňa veľa, všetci sa majú lepsie.

luccija
27. apr 2020

@yollanda strach Ti k ničomu nepomôže.Mas v poriadku štítnu žľazu, nie si v prechode?Na liečení Ti ako bolo?

yollanda
autor
27. apr 2020

@luccija mám 37, je pravda že trochu ma série tato korona, sestru som nevidela od decembra. Liečenie mi nepomohlo. Žijem v zahraničí, bola som síce ubytovaná v super hoteli. Moja dr mi to neodporúčala, no išla som tam. Nič som sa tam nedozvedela. Žiadne cvičenie, žiadna psychoterapia. Bolo tam dobre, no stále som mala úzkosti.

luccija
27. apr 2020

@yollanda čo sa stalo pred 17 r?prečo si upadla do depresie čo sa zmenilo s čím si si nevedela rady?Do depresie padne väčšinou človek, keď niečo nejde ako on by chcel, je s niečím nespokojný nevie sa s tým zmieri rozvod, smrť, zlá fin.situacia.Lekarka asi mala dôvod prečo to neodporúčala😀Pracujes?vidíš nejaký výsledok svojej snahy či žiješ zo dňa na deň.Nieco zmeň...chcela si lieky, aby si nepribrala začni športovať, dobre stravovať.Daj si cieľ schudnúť 5 kg.Je logické, že sa bojíš, že Ti nikdy nebude dobre, keď máš uzkosti.Je veľký rozdiel úzkosti a depresie popis svoje myšlienky, deň, čo Ťa hnevá, poteší.Kedy si sa naposledy cítila šťastná?
Ty musíš svoj mozog, myslenie preprogramovat, že Ti je dobre.Prisla úzkosť predycham, idem sa najesť, niečo robiť nemyslím na úzkosť.Predstavuj si peknú chvíľu výlet, dovolenku.Bojis sa budúcnosti?Veríš si máš sebavedomie?Začni chodiť na terapie!Z čoho máš taký veľký strach??

luccija
27. apr 2020

@yollanda to, že si sestru nevidela je nepríjemné, ale ty sa liecis roky musí to mať iný dôvod.Si skôr pesimista či optimista?

yollanda
autor
27. apr 2020

@luccija ono ta uzkost vyvoláva nekontrolovateľný strach, že sa zabijem, že ma zavrú do ústavu a tak. Nedá sa to ovládať. Nie momentálne nepracujem a ani sa na to necítim.

luccija
27. apr 2020

@yollanda prečo by si to robila?To je taká obsedantna myšlienka, neutoricka ty robíš sama sebe zle svojou myšlienkou.Co ked.....Takto sa odkedy cítiš?ale toto nie je depresia nájdi si psychoterapeutku.Nahrad myslienku druhou príjemnou človek má denne tisíce myšlienok aj zle....Ak sa niečoho bojíš a snažíš sa to potlačiť aj tak Ti to príde na rozum čím viac nechceš, tým viac príde.Neda sa mi to takto dobre opísať.Pride myšlienka a povedz si viem, že sa nič nestane, beriem lieky, mám dobrý život nie je dôvod sa zblázniť.Ked nájdem niečo Ti pošlem.Na úzkosť si daj ukludnovak.Toto lieky nespravia, ale terapie.A môže byť, že AD, alebo iný liek Ti práve túto uzkostnost zvyšuje.Musis si veriť, že sa nič nestane!

yollanda
autor
27. apr 2020

@luccija keď to lieky nespravia, tak na co ich beriem? Mne psychoterapia nikdy nepomáhala. Chodila som rok a pol a k ničomu to neviedlo. Len sa mi úzkosti prehlbovali. Moja dr mi vyslovene povedala, že ja sa potrebujem len o lieky oprieť. Pozná ma už 10 rokov. A sama viem veľmi dobre, že nič iné ako lieky mi nepomôže. Pi 17. rokoch viem veľmi dobre

luccija
27. apr 2020

@yollanda ako myslíš😀vyzerá to, že ty ani nechceš nič zmenit.V prvom rade to máš svojim myslením a to, keď nezmenis a budeš sa báť obludných myšlienok môžeš jesť akýkoľvek liek a nebude lepšie.Ja neodsudzujem AD, ale vieš si dopomôcť k liekom aj svojou vedomou aktivitou.
Pre začiatok skús porozmýšľať prečo si stále v strese, vypni myseľ.Co si čakala od nemocnice?Iba ty si vieš dať priority a myslieť pozitívne.Ked budem myslieť na to, že sa zblaznim a skončím na psychiatrii či nebodaj si ublizim nič dobré do svojej mysle nevlozim iba strach a obavy
Začni behať, okopavat, hraj sa s deťmi a všetko zle z hlavy vyzen.Vela vieš spraviť sama nefixuj sa iba na lieky

luccija
27. apr 2020

Teda, keď vieš, že iba lieky Ti pomôžu prečo teda nepomáhajú????

yollanda
autor
27. apr 2020

@luccija to sa pýtam aj ja

Strana
z2