icon

Som pozitívna a potrebujem ísť s dieťaťom k lekárovi

18. feb 2021

Prosím vás co v pripade,ze som pozitivna a sme v karantene a potrebujem ist s dietatom k zubarovi,lebo ju boli zub?Cakat az po karantene?

chastity
18. feb 2021

treba dopredu kontaktovať zubára - boli aj pohotovosti pripravené na pozit. pacientov, takže myslím, že vás niekde k takému pošlú. Osobne by som sa v tom, čí ísť alebo počkať riadila podľa intenzity bolesti...

anjelicek26
18. feb 2021

No skusila by som to doma - repik, klincekovy olej spravit, natierat, lieky na bolest. Kolko dni ste uz doma od testu? Da sa vydrzat? Drviva vacsina zubarov vas odmietne, jedine zubna pohotovost a to treba dopredu jasne povedat, nech vas cakaju v ochrannych odevoch.

oli18
18. feb 2021

@anjelicek26 lekari budu sice v ochrannych odevoch, ale co ini pacienti, cakajuci na osetrenie? Na tych treba brat predsa ohlad.

anjelicek26
18. feb 2021

@oli18 vsak samozrejme bude mat dieta rusku a hned ho vezmu dnu, rovnako matka... pozitivna osoba v ruske moze ist napriklad do obchodu, chapes tu absurditu tychto opatreni?

laila22
18. feb 2021

@oli18 tak azda zubár po dohovore objedná na určitý termín a v čakárni nebude sedieť ďalších 5 pacientov.

mogaa
18. feb 2021

Určite treba volať zubárovi, ale velmi pochybujem že vás vezme.....pozitívne môže byť aj dieťa, zubár je naklonený nad tvárou toho čo ošetruje, možno nejaká Covid zubná ambulancia.......

desore
Autor odpoveď zmazal
ajko2011
18. feb 2021

Covid pozitívny pacient nesmie ísť ani do ambulancie. Kontaktujte vášho zubára. Je covid zubná ambulancia a tam vás pošle.

desore
18. feb 2021

Trosku komplikovane, pretoze covidovych ambulancii je malo. Zubar resp. VÚC da info, kde sa dana ordinacia nachadza v regione.

hela_tn
18. feb 2021

My sme boli chorí pred Vianocami,dcéra nešťastne spadla a prestala chodiť,noha opuchla,má 4 roky. Najskôr som skúšala octan a obviazat, po 24 hodinách som kontaktovala chirurgiu na pohotovosti,kde najskôr,že nás neosetria,že máme počkať kým skončí karanténa,nakoniec som ich uprosila,aby nás vzali,mali tam špeciálnu časť pre pozitívnych,kde nás aj vyšetrili,nakoniec sme sa vybavili do pol hodiny aj s rongenom..

autor
19. feb 2021

@anjelicek26 pozitivna osoba moze ist do obchodu?? Mne bolo povedane,ze nie ze niekto nam.musi nakupit

jaga18
19. feb 2021

Áno, aj ja som to včera zachytila. Keď niekto žije sám a nemá nikoho, kto sa vie oňho postarať, môže obchod plus lekáreň aj keď je pozit. Divné... Ale na druhej strane, možno aj takí sú, tak ich nemôžu nechať umrieť od hladu 🤷‍♀️ ideálne by boli centra pomoci pre takýchto ľudí, čo by im automaticky zabezpečili prísun potravín, ale asi by sme veľa chceli

adriannasvk
19. feb 2021

Pozitivny moze ist do obchodu ak nema priznaky a ma respirator ale najlepsie je sediet doma,teraz vozia potraviny,staci si objednat.
K tomu zubarovi. Urcite si to musis obvolat kam s malou ist a riadit sa pokynmi

mogaa
19. feb 2021

no do obchodu by si nemala ísť, to sa týka hlavne starších osamelých ľudí ktorí nikoho nemajú.....a samozrejme ak by ti prišla vtedy kontrola, môžu si ťa počkať a len najbližšie potraviny a bloček s tým časom

ejmylia
19. feb 2021

Je v tom taký bordel, že človek už sám nevie, čo môže a čo teda nie. Najlepšie spravíš, ak si priamo zavoláš zubárovi a povieš mu ako ste na tom a možno to bude vedieť nejako vyriešiť, no osobne by som to isto najskôr riešila s nimi

oli18
19. feb 2021

@laila22 ja píšem o pohotovosti, kde sa neobjednáva

laila22
19. feb 2021

@oli18 to som netušila.. každopádne by bolo efektívnejšie zavolat na pohotovosť ako to riešiť na MK. Každý ti napíše niečo iné...

laila22
19. feb 2021

@oli18 A už si to poriešila, boli ste už na pohotovosti?

oli18
19. feb 2021

@laila22 ja nie som zakladateľka témy 🙂

laila22
19. feb 2021

@oli18 Prepáč, ale myslím, že pred tým som na Teba nereagovala...🙂

oli18
19. feb 2021

@laila22 reagovala 🙂

laila22
19. feb 2021

@oli18 áno, dohladla som to...🙂 Vysvetlené, pochopené... Od včera som už zabudla..😂