Šošovky - rozmazané videnie
Ja viem, že tu sa väčšinou bavíme o bábätkách, ale keďže ste ma tak dobre podporili pri plienkach, obraciam sa na Vas s mojim problemom. Ja som novacik v sosovkach, ale vidim rozmazane. S okuliarmi taky problem nemam. Pouzivam aj umele slzy. Mam 2,5 minus do dialky + cylindre. Vadi mi to hlavne pri praci s cislami a pri pocitaci, ze musim akoby "zaostrovat". Dakujem za kazdu radu, pripadam si ako cvok, ked som to povedala ocnej doktorke tak stale len ze zvyknut, ale ja som si nezvykla ani po mesiaci. Inak nosit sosovky je super, clovek ma taku volnost, len ta rozmazanost textu a cislic je pre mna strasna. A rezu ma aj v oku, ale to by som este prezila. Naopak ich nemam. dakujem za kazdu radu.
@lienka_snehulienka ja som to myslela tak, ze neviem ci sa riesi zakrivenie sosoviek ak ma clovek cylinder. Ja mam standardne zakrivenie, ale vzdy sa ma na to pri kupe pytaju, ze ake zakrivenie. Myslim, ze to nejako suvisi so zakrivenim oka, ale neviem ci nehovorim blbost.
@sandri Aha, jasné, už viem, ako si to myslela. Pri cylindrických šošovkách je zakrivenie dané (nemáš na výber z viacerých možností ako pri iných), aspoň pri značkách, ktoré používam ja, to tak je. Ale aj takéto šošovky mi vyberala kontaktologička na základe vyšetrenia.
ja nosím šošovky už x-rokov a vôbec si na ne nebolo treba zvyknúť...zvykla som si na ne do 5 minút a odvtedy som si nezvykla na okuliare. Používam rôzne roztoky, značka mi sadla na prvýkrát...vyskúšala som aj inú značku, mala som s nimi problém. Ak máš aj cylindre, zrejme nebudeš mať na výber a bude ti ich musieť len očný lekár objednávať, tuším také nekúpiš bežne v e-shope. A ak si tvoj kontaktolog myslí, že si musíš zvyknúť, jednoducho vymeň kontaktologa. Ja som sa dala vyšetriť u lekára a celé zle...šla som do lekárne kde šošovky predávajú priamo a max. spokojnosť...odišla som so šošovkami v očiach. Najdlhšie som ich mala v očiach bez vybratia a použitia umelých slz až 36 hodín...celý deň a celú noc / letela som do Egytpa na dovolenku /a vyložila som ich až nasledujúci večer. Bez problémov. POužívam značku Clear Lab...čo sú šošovky s najvyšším podielom vody na trhu.
@didamt Tórické šošovky bez problémov kúpiš v e-shope, treba len od odborníka vedieť parametre. Len sa nevyrábajú vo všetkých prevedeniach, myslím, že sú až od trištvrťkového cylindra. Inak 36 hodín je dosť brutál, ja som vydržala maximálne nejakých dvadsať hodín na svadbe a myslím, že vtedy mi nevadili iba vďaka svadobnej eufórii 🙂 Bežne znesiem max osem hodín. Ono sa aj odporúča striedať ich s okuliarmi, aby si oko oddýchlo.
@lienka_snehulienka vsak ano ale nemala som inu moznost vybrat ich v lietadle sa nedalo a vpohode..ja zase neznesiem vobec okuliare

@sandri Pri cylindroch rozmazané videnie môže vzniknúť, kým sa šošovka správne uloží v oku. Trvá to chvíľočku, mne väčšinou stačí trochu požmurkať, šošovka sa natočí tak, ako má byť a je to.