Rozmazané videnie

petrana88
28. feb 2023

Ahojte, som 15tt a dnes sa mi v robote zrazu pokazilo videnie, rozmazane videnie, neschopnost zaostrit, precitat text, machule som videla, hlava rozbolela. Zlakla som sa. Tak ma hned poslali na ocne vysetrenie a tam vsetko ok. Ze to moze suvisiet s poklesom tlaku, cukru, anemiou. Mali ste v tehu niektora problem so zrakom?

gabriela2952
28. feb 2023

@petrana88 mne sa zhoršil zrak, musela som až zmeniť dioptrie

nika23t
28. feb 2023

@petrana88 áno, mala som v čase tehotenstva, aj po pôrode párkrát sa mi stalo. Úplne, akoby výpadok zraku. Machule, rozmazane videnie, isrky, čierne fľaky, ani to neviem popísať. Cca po pol hod to trvalo. Tiež somobehala vyšetrenia, očné, neurológia, uzavreli ocnou-zrakovou migrénou, pripadne migréna s aurou. Ze to môže súvisieť s hormonálnymi zmenami v tele.
A vydesilo ma to riadne, lebo som vôbec nevidela na obraz, ani na to, čo mi deti ukazovali... Taka nepríjemnosť spojená s tehulkovanim 🥴

blaazi
28. feb 2023

@petrana88 mne sa to dialo po pôrode v súvislosti s anémiou. Už sa to upravilo. Bolo to dosť nepríjemné a vyľakalo ma to

petrana88
autor
1. mar 2023

ďakujem Vám žienky, už som sa aj ja ukľudnila, ale tiež som sa zľakla, prvý krát sa mi to stalo, presne ako vy popisujete.

any_soj
1. mar 2023

@petrana88 je to asi migréna s aurou. Hoci je dosť desivé, že príznaky porážky sú veľmi podobné 🙂 Aura môže okrem toho čo popisujes obnasat aj afaziu (že si nevieš sama v hlave a ani navonok usporiadať myšlienky do slov, vyjadriť sa), tŕpnutie postupne polovice tela, zlý odhad vzdialenosti (že siahneš po niečom a je to úplne inde), zvracanie - ja mávam toto všetko, následne bolesť hlavy. Nie je to nebezpečné, len teda treba to odlíšiť od porážky.

petrana88
autor
2. mar 2023

@any_soj ano ja som mala aj ten zlý odhad vzdialenosti, ďakujem za informácie

any_soj
2. mar 2023

@petrana88 a teda okrem liekov (čo v tehotenstve sa moc asi riešiť nedá) pomáha proti migréne pravidelne magnézium. Ideálne nejaké silnejšie, na predpis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre