Spätné uznanie PN-ky pri nočnej zmene?
Prosím vás vie niekto, alebo absolvoval, takú situáciu že pracujete na zmeny, prídete z nočnej, cítite síce že ste chorá ale neviete to odhadnúť, lahnete si, myslíte si že to vyspíte a keď máte ísť na nočnú je vám tak zle že by to chcelo návštevu lekára a PN-ku ale už je poliklinika zatvorená. Ak idete hneď na druhý deň tak ako je to s PN-kou na tú neodpracovanú zmenu ktorá už bola a teda neprítomnosť v práci má dátum predošlého dňa? Ďakujem.
@horror V prípade takého stavu, že nemôžeš ísť na nočnú a nevieš sa so šéfom dohodnúť napríklad na dovolenke, náhradnom voľne a podobne, tak treba ísť na pohotovosť na akútne ošetrenie. Spätne pravdepodobne nikto PN neuzná a hlavne žiadny lekár spätne PN-ku nedá - to je môj názor, vlastnú skúsenosť nemám. Manžel však už mal takto problém ísť na nočnú a šiel na pohotovosť. Ale skôr to riešil dohodou so šéfom na dovolenke alebo náhradnom voľne.
@horror mojej sestre vypisal lekar dva dni pred pnku, cize v sobotu jej bolo zle vracala a kaslala a v pondelok sla k nemu a ked videl v jakom stave je tak jej normalne vypisal dva dni dozadu pnku teda na sobotu a nedelu a pondelok bola unho 😊 povedal jej ze on jej moze maximalne tri dni pred vypisat pn.. Tak nwm ci je to u kazdeho lekara tak 😮
Ale v tu sobotu bola aj na pohotovosti a dali jej o tom zaznam ☺️ tak si asi mala ist na pohotovost ked tj nebolo dobre aby si mala zaznam nejaky 🙂
Mne tiež vypísala dr.spätne PN, v pondelok spätne od soboty, ale ja som bola aj na pohovosti.
PN by nemala byť vystavenú spätne🙂takže tiež som za priepustku na ten 1deň a od ďaľšieho PN
PN sa už nedajú vypisovať spätne ako kedysi..jedine, že máš potvrdenie z pohotovosti o vyšetrení, vtedy to ide 2-3 dni
Robím na HR, u nás to ľudia riešia tak, že buď idú večer na pohotovosť (a vtedy sa dá spätne) alebo si na ten deň vezmú dovolenku alebo náhradné voľno (keď majú nadrobene hodiny).
Moj muz je teraz PN. Nebolo mu dobre, v pondelok ostal doma, ze sa prespi a v utorok pojde do prace. V utorok mu bolo este horsie, tak isiel k lekarovi a ten nemal najmensi problem napisat mu PN od pondelka. Jeho personalistka v tom tiez nevidela problem. Takze da sa
@wena ďakujem, všetky máte z logického pohľadu pravdu lebo pohotovosť a odtiaľ potvrdenie dáva zmysel len som nevedela či to existuje a so zamestnávatelom sa dá dohodnúť len v niektorých zamestnaniach sa dovolenka musí zacheckovať týždeň dva dopredu, zo dňa na deň nedávajú ale choroba je iný prípad. Ešte sa mi to nikdy nestalo, všeobecne som málokedy chorá.
Mimochodom neviete čo za chrípku/epidémiu sa tu šíri? Všimli ste si že niekto vy alebo rodinný príslušníci že sú chorí? Ako zaujíma ma či sa niečo nedeje lebo posledných 10 rokov som nemala ani len nádchu...
Samozrejme vyriešené tak ako ste aj poradili že ospravedlnenie sa v práci, deň dovolenky, a smer lekár. Ale tak zaujímalo ma čo v tom prípade (lebo veľa ľudí nepracuje office time). Aspoň to pomôže niekomu kto sa sem dogoogli.
@horror no presne, lebo napr. aj v skúšobnej dobe nemôžem len tak dovolenku zobrať hneď prvý mesiac. A s tou pohotovosťou? Ako, keď mám napr. horúčku 38°C a nič okrem toho (napr. zač. chrípky) mne príde blbé ísť s tým na pohotovosť, keďže je to "celkom bežný" stav pri tomto ochorení a nie nejak ohrozujúci. Zase...ja som išla raz na pohotovosť, že ma seklo v krížoch a pozerali na mňa ako na debila....
@e1i ved pisala som na konci ze segra bola tu sobotu na pohotovosti a potom v pondelok u lekara a ten jej vypisal pnku od soboty 🙂

na ten den by som si dala Priepustku /len neviem, ci pri nocnych je to mozne/, a od dalsieho dna pn ak je treba