icon

Spitomin

sveti2
23. aug 2022

Ahojte mám vysoký krvný tlak a vždy mi vybehne v noci , cca okolo 2.30 hod , bola som u kardiológa . Vraj mám vsetko v poriadku - aspoň ona to tak tvrdí . Všimla som si že keď idem na beziaci pas vždy mám potom v noci vysoký krvný tlak . Vybehne mi az na 150/ 80 /67 - ten horný je vysoký . Ja mám potom pocit horúčavy a štípu ma oči . Viete mi poradiť čo to vlastne je ? Mala som CT srdca tam je vsetko vraj OK , ale prečo mi potom robi problém beziaci pas ? Ťažko sa mi potom dýcha . Treba ísť na koronografiu ? Chápete tomu ja nie . Mna odbila kardiologicka že je to nervového pôvodu . Viete mi poradiť ? Veľmi pekne vopred ďakujem za vašu odpoved.

anjelicek26
23. aug 2022

Ako vies, ze o 02:30 ti vybehne vysoky tlak? Zobudis sa a meras? Preco sa zobudis? Nieje to kvoli nejakemu zlemu snu? To moze srdce dost rozbusit... ked ti robi zle beziaci pas, tak rob ine cviky, nechapem, na co opakovat nieco, co mi skodi (aj ked je srdce zdrave). Pokial pozeram tabulky, tak aj tych 150/80 je len mierne zvyseny tlak, to skutocne moze byt aj psychika. Na vysetreniach si bola, to je zaklad.

viestta
23. aug 2022

Pri zvýšenej fyzickej námahe stúpa aj tepova frekvencia aj tlak. Je to fyziologický proces.