icon

Správa zo sonografie krku

28. nov 2022

Prosím vás je to všetko v poriadku?

Správa zo sonografie krku
lucka_ke
28. nov 2022

nie som lekár, ale myslím, že norma je okolo 1,5 cm, čiže ty máš zväčšené lymfatické uzliny, asi budú párať po príčine ešte inými vyšetreniami

braute
28. nov 2022

som lekár, norma LU je do l cm , ale to čo j popísané je uvedené v mm teda v oblasti pod sánkou vlavo...vpravo.. pod jazykom acca 4x4 mm LU v záhlaví(occipitálne- toto teda patologické nieje ale je na sledovanie. akákolvek infekcia od hlavy smerom nahor,ktoá postihuje....... zuby,uši dutiny, nosohltan....sa prejavuje zväčšením LU aj plapčnou citlivosťou- bolestivosť na pohmat..ak táto infekcia odozneje, LU sa stiahne a prestáva byť bolestivá...v závislosti od času ktorý uplynul od infektu môže byť ešte zmnožených niekolko LU alebo len 1..

loliki
28. nov 2022

@braute Môžem sa spýtať, od čoho vznikajú mandlové kamene? Syn ich mal asi aj 3 mesiace. Predpísali mu kloktať tantum verde, len po prvom kloktaní mal nepríjemný pocit v ústach, asi aj trošku stŕpnuté a už to nechcel, len sprej. Teraz na jeseň mu to už prestalo. Lekárnik vravel, že možno aj alergia. Rozumiete sa aj tomuto?

autor
28. nov 2022

@braute ďakujem ale ja mám na boku v ľavo ako začínajú vlasy hrču na dotyk dosť veľkú...povedala mi dr,že to nič nieje ale ja mám strach tak hrča že je v poriadku....ja mám strach je možné ešte nejaké vyšetrenie spraviť?