icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

danina09
17. dec 2025

@xili99 to asi skor nie, to sa moze stat hocikomu. mas otvorenu ranku, do toho ti vojde daka bakteria a zapal je na svete.

1radula1
18. dec 2025

@danina09 Tak ono aj dezinfekcia je v takýchto prípadoch určite namieste, ale ani to ti nezaručí 100%-nú ochranu 🙂 Nedezinfikuješ si ruky 24/7, takže stále tam je šanca styku s baktériami.

zavana
7. jan 2026

@1radula1 Ano, zakazdym je sanca, ze na teba nieco preskoci. 😀 Hocikde, kludne aj doma. Takze idealne pri upratovani nosit vzdy gumove rukavice.

henrikir
8. jan 2026

@zavana jasne, po vojne je kazdy general, jak sa hovori 😀 ale tak povedzme si otvorene - ktora to takto presne uplne vzdy dodrziava? no nenapadne ti to uplne zakazdym, aspon mne teda nie, ale pre tvoj pokoj na dusi - uz som si jedny zaobstarala 😀 poucila som sa a uz budem upratovat len takto. 😉

danina09
9. jan 2026

@henrikir istotne je to bezpecnejsie 😉 mas jednorazove ale aj take, ktore mozes pouzit viackrat predsa.

1radula1
9. jan 2026

@danina09 Rukavice sú fajn, ale dezinfekcia následne proste musí byť. Zakaždým.

zavana
12. jan 2026

@1radula1 Tak tak, to je taky prvy krok pri vsetkom, by som povedala. To u nas proste nesmie chybat. Aj ked moj chlap nedba vobec na nic, aj keby potoky krvi tiekli 😂 Zaviaze a ide dalej akoby nic.

henrikir
12. jan 2026

@zavana a co ty vies, mozno tam niekde potajomky place 😂 a pred tebou hra hrdinu, aj takych poznam 😀 😀

melynda
13. jan 2026

@henrikir Ja by som sa tomu vlastne ani veľmi nedivila 😝
Opláchnuť, vydezinfikovať, zakryť… hotovo. Človek nikdy nevie, čo sa do toho dostane. A potom sa čudujeme, že sa to zapáli. 🤐

janikk54
13. jan 2026

za mna je toto naj na podobne pripady. 🙂 este sa mi nestalo ani raz, ze by sa to stihlo potom zapalit.

danina09
14. jan 2026

@janikk54 ale ked uz sa ti to zapali a pouzijes, tak je to dobre aj na to? pouzivam ho bezne, ale tak na take drobne ranky, poranenia, takze toto by ma fakt zaujimalo. ze do akej miery vie este pomoct.

1radula1
16. jan 2026

@danina09 Mala som aj vážnejšiu ranu a odporučili mi ho v nemocnici. Ranu ti to pekne rýchlo zahojí 🙏

henrikir
16. jan 2026

@1radula1 je to super, ze si vies pomoct aj takymto niecim doma sama...🙂

janikk54
19. jan 2026

@henrikir jasne, ked to nie je nic extremne vazne, tak si doma poradi kazdy, ale tak povedzme si narovinu - kolki z nas chodia aj s mensimi ranami napriklad na chirurgiu. len tak pre istotu, aby sa nic nepodcenilo... 😀

1radula1
20. jan 2026

@janikk54 A aj tam ti dajú len toto a nič iné v podstate 😀

danina09
22. jan 2026

@1radula1 ako kde. niekde setria fakt na vsetkom. su aj lacnejsie dezinfekcie, ale tie nie su podla mna az take ucinne. a fakt, kazda nemocnica je ina, dokonca niekde ti ani nepovedia, ako sa o to nasledne mas doma starat...

zavana
26. jan 2026

@danina09 Tak mali by ti povedat vzdy, od toho su predsa tam. A ked neviem, tak sa opytam. Alebo teda potom nasledne v lekarni aspon 🙉

janikk54
30. jan 2026

@zavana to vsade ale takto nefunguje 😉 velakrat sa mi uz stalo, ze mi tam ani nevedeli poradit.

1radula1
3. feb 2026

@janikk54 Načo taká lekáreň potom 😕 Veľmi veľa ľudí sa spolieha práve na týchto lekárnikov, ešte skôr ako idú k doktorovi. A teraz si už vieš aj na internete toho veľa vyhľadať. A teraz nemám na mysli chat GPT, lebo tomu sa ozaj nedá veriť všetko, aj keď mnoho ľudí to stále nevie pochopiť. 🙈

henrikir
3. feb 2026

@1radula1 tak to je uplne najhorsie...spoliehat sa na AI a verit vsetkemu, co tvrdi a radi...

zavana
4. feb 2026

@henrikir V niecom pomohol chat aj mne, nebudem klamat, ale tak istotne by som sa nanho neobracala so zdravotnym stavom. Nemas tam 100%-nu istotu, je to dost risk by som povedala 😉

danina09
4. feb 2026

@zavana to nie, ale produkty vie obcas odporucit velmi dobre 😀

janikk54
5. feb 2026

@danina09 ano, obcas hej, moze byt. ale teda co sa tyka doveryhodnosti, tak je to fakt ze diskutabilne. radsej si to este overim aj inde pre istotu, ci ozaj je to vhodne pouzivat aj na pokozku, lebo uz som sa zoparkrat oklamala 😀

1radula1
5. feb 2026

@janikk54 Tak sa spoľahni na overené veci a produkty a máš. Ver sebe a nie robotom v telefóne :😂

henrikir
9. feb 2026

ja som sa divila, ze mi raz poradil to, co aj realne zvyknem pouzivat, som bola v soku 😀 Alfasilver to bol. akurat som ho nemala doma, tak som chcela daku alternativu od neho, ale aj tak mi vyplul toto 😂 raz darmo, overenu kvalitu neoklames 😀

zavana
9. feb 2026

@henrikir Tak niekedy sa oplati ho pocuvnut 😅

javorinska
10. feb 2026

@henrikir tak to je taka najefektivnejsia dezinfekcia, lebo sa lahko pouziva, tak aj deti to podla mna celkom bavi 😀

danina09
10. feb 2026

@javorinska vsak lebo je to sprej, tak je to aj pre nich jednoduchsie. inak by sa k tomu moc nemali, ver mi 😀 a uz vobec nie v takom pripade, ze by to nejak extremne stipalo alebo tak.

janikk54
11. feb 2026

@danina09 uzili sme si aj my take hororove situacie, neboj 😀 😂 a veru nebolo ich málo.

1radula1
12. feb 2026

@janikk54 Záleží aj od dieťaťa, akej je povahy. Ja mám dievčatko a je celkovo dosť kľudnej povahy, ale tak viem, že nie všetky baby sú také 😀 Každé dieťa to proste ale znáša ináč.