icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

Strana
z21
danina09
17. dec 2025

@xili99 to asi skor nie, to sa moze stat hocikomu. mas otvorenu ranku, do toho ti vojde daka bakteria a zapal je na svete.

1radula1
18. dec 2025

@danina09 Tak ono aj dezinfekcia je v takýchto prípadoch určite namieste, ale ani to ti nezaručí 100%-nú ochranu 🙂 Nedezinfikuješ si ruky 24/7, takže stále tam je šanca styku s baktériami.

zavana
7. jan 2026

@1radula1 Ano, zakazdym je sanca, ze na teba nieco preskoci. 😀 Hocikde, kludne aj doma. Takze idealne pri upratovani nosit vzdy gumove rukavice.

henrikir
8. jan 2026

@zavana jasne, po vojne je kazdy general, jak sa hovori 😀 ale tak povedzme si otvorene - ktora to takto presne uplne vzdy dodrziava? no nenapadne ti to uplne zakazdym, aspon mne teda nie, ale pre tvoj pokoj na dusi - uz som si jedny zaobstarala 😀 poucila som sa a uz budem upratovat len takto. 😉

danina09
9. jan 2026

@henrikir istotne je to bezpecnejsie 😉 mas jednorazove ale aj take, ktore mozes pouzit viackrat predsa.

1radula1
9. jan 2026

@danina09 Rukavice sú fajn, ale dezinfekcia následne proste musí byť. Zakaždým.

zavana
12. jan 2026

@1radula1 Tak tak, to je taky prvy krok pri vsetkom, by som povedala. To u nas proste nesmie chybat. Aj ked moj chlap nedba vobec na nic, aj keby potoky krvi tiekli 😂 Zaviaze a ide dalej akoby nic.

henrikir
12. jan 2026

@zavana a co ty vies, mozno tam niekde potajomky place 😂 a pred tebou hra hrdinu, aj takych poznam 😀 😀

melynda
13. jan 2026

@henrikir Ja by som sa tomu vlastne ani veľmi nedivila 😝
Opláchnuť, vydezinfikovať, zakryť… hotovo. Človek nikdy nevie, čo sa do toho dostane. A potom sa čudujeme, že sa to zapáli. 🤐

janikk54
13. jan 2026

za mna je toto naj na podobne pripady. 🙂 este sa mi nestalo ani raz, ze by sa to stihlo potom zapalit.

danina09
14. jan 2026

@janikk54 ale ked uz sa ti to zapali a pouzijes, tak je to dobre aj na to? pouzivam ho bezne, ale tak na take drobne ranky, poranenia, takze toto by ma fakt zaujimalo. ze do akej miery vie este pomoct.

1radula1
Včera o 10:18

@danina09 Mala som aj vážnejšiu ranu a odporučili mi ho v nemocnici. Ranu ti to pekne rýchlo zahojí 🙏

henrikir
Včera o 13:27

@1radula1 je to super, ze si vies pomoct aj takymto niecim doma sama...🙂

Strana
z21