icon

Srdcové problémy

margaretka012
8. okt 2022

Ahojte ahojte. Mavam vysoky tep, ked sa postavim akokoľvek pomaly, tep sa mi zvysi minimalne o 40, nezvladam bezne veci, chodenie po schodoch, dlhe prechadzky pretoze mam hrozne vysoky tep a je mi nevoľno. Neviete cim to moze byt sposobovane?

zmrzlinka2021
8. okt 2022

@margaretka012 Bola si vysetrena odbornikom? Co zistil?

margaretka012
autor
8. okt 2022

@zmrzlinka2021 Nezistil nic. Kardiolog mi povedal ze vsetko je OK

margaretka012
autor
8. okt 2022

Miestami mavam pichania “pri srdci” v pokoji tep aj 160 ale vraj mi nic nie je

stary_ujco
8. okt 2022

A u psychologa si uz bola?

margaretka012
autor
8. okt 2022
zmrzlinka2021
8. okt 2022

@margaretka012 To je strasne vysoky tep na pokoj. Moj pokojovy je cca 55-60.
Kedy ti to začalo?

stanulienkat
8. okt 2022

Tep sa meria po 10 minutovom klude. Najlepsie rucne, nie pristrojom. Nie je to psychikou? Alebo tym, ze nemas kondicku? Nie si obezna?

margaretka012
autor
8. okt 2022

@zmrzlinka2021 uz par rokov to takto je. presne neviem 6 cca. Kazdym rokom mam pocit ze sa to zhorsuje no moj kardiolog mi stale nic nezistil

margaretka012
autor
8. okt 2022

@stanulienkat obezna nie som. tep mi meria sam na hodinkach a tak isto to ukazalo aj na holteri a na vysetreniach, mozem lezat cely den a aj tak mi zo 60 vie vyskocit na 150. kondicka je v poriadku, pravidelne cvicim no popri cviceni mam tep vyse 180 a pred ocami velmi zamlzene :D. nad tym ze by to mohlo byt psychikou som mov nerozmyslala lebo tam nevidim nejake dovody vsetko je v poriadku nestresujem sa

margaretka012
autor
8. okt 2022

obratila som sa sm s tym preto ci nahodou niekto nema skusenosti. kedze lekar mi stale hovori ze vsetko je ok vi nahodou niekto by mi nevedel povedat o co by mozno islo. je to velmi vycerpavajuce

mia1012
8. okt 2022

@margaretka012
Riešim rovnaké problémy.minuly týždeň som bola u kardiológa,ten povedal že všetko je v poriadku, dal mi tabletky na vysoký pulz.a povedal že mám riešiť problém inde.budúci týždeň som objednaná na endokrinologiu.tak uvidím či sa tam niečo zistí.ak nie,tak neviem ako ďalej.ale tiež nevládzem, zadychavam , schudla som, začali mi problémy s menštruáciou.

twinflame
8. okt 2022

@margaretka012 mala som podobny problem. U mna bol vysoky pulz priznakom intolerancie na lepok. Po jedle kde bol lepok som stale reagovala zvysenim pulzu, aj na 130-140. Pytala by som si dalsie vysetrenia. Aj na intolerancie.

tykat
8. okt 2022

@margaretka012 ...nie je to ok, vysoky tep zatazuje srdce. Mne dr.predpisal na vysoky tep lieky. Tiez som mala bezne 100 v klude. Citim sa ovela lepsie. Poznam kopec ludi co beru lieky na vysoky tep. Zmenila by som lekara.

kubkovamama
8. okt 2022

@margaretka012 robil ti odber?Často je to spôsobené chýbajúcimi minerálmi.Nizka hladina horčíka a draslíka spôsobuje arytmie,rôzne poruchy rytmu,dychavičnost,tlak na hrudi,točenie hlavy+vysoký tep.Vsetko čo opisujes.Mala by si to mať v karte..ak ti to teda spravil.Aj obvodný ti spraví tento odber

stary_ujco
8. okt 2022

@margaretka012 tak je najvyssi cas sa objednať...

margaretka012
autor
8. okt 2022

@stary_ujco nemyslim si, ze psycholog by mi nejako pomohol. kedze problemy psychologicke ziadne nemam..

laura164
8. okt 2022

Ja mám taký vysoký tep pri ulceroznej kolitide, zo 60 mi vyskočí z ničoho nič na 120 v kľude.. keď niečo robim tak mám vyšší. Kardio mám v poriadku, hľadaj príčinu 🙂