Srdcové problémy
Ahojte ahojte. Mavam vysoky tep, ked sa postavim akokoľvek pomaly, tep sa mi zvysi minimalne o 40, nezvladam bezne veci, chodenie po schodoch, dlhe prechadzky pretoze mam hrozne vysoky tep a je mi nevoľno. Neviete cim to moze byt sposobovane?
Miestami mavam pichania “pri srdci” v pokoji tep aj 160 ale vraj mi nic nie je
@margaretka012 To je strasne vysoky tep na pokoj. Moj pokojovy je cca 55-60.
Kedy ti to začalo?
Tep sa meria po 10 minutovom klude. Najlepsie rucne, nie pristrojom. Nie je to psychikou? Alebo tym, ze nemas kondicku? Nie si obezna?
@zmrzlinka2021 uz par rokov to takto je. presne neviem 6 cca. Kazdym rokom mam pocit ze sa to zhorsuje no moj kardiolog mi stale nic nezistil
@stanulienkat obezna nie som. tep mi meria sam na hodinkach a tak isto to ukazalo aj na holteri a na vysetreniach, mozem lezat cely den a aj tak mi zo 60 vie vyskocit na 150. kondicka je v poriadku, pravidelne cvicim no popri cviceni mam tep vyse 180 a pred ocami velmi zamlzene :D. nad tym ze by to mohlo byt psychikou som mov nerozmyslala lebo tam nevidim nejake dovody vsetko je v poriadku nestresujem sa
obratila som sa sm s tym preto ci nahodou niekto nema skusenosti. kedze lekar mi stale hovori ze vsetko je ok vi nahodou niekto by mi nevedel povedat o co by mozno islo. je to velmi vycerpavajuce
@margaretka012
Riešim rovnaké problémy.minuly týždeň som bola u kardiológa,ten povedal že všetko je v poriadku, dal mi tabletky na vysoký pulz.a povedal že mám riešiť problém inde.budúci týždeň som objednaná na endokrinologiu.tak uvidím či sa tam niečo zistí.ak nie,tak neviem ako ďalej.ale tiež nevládzem, zadychavam , schudla som, začali mi problémy s menštruáciou.
@margaretka012 mala som podobny problem. U mna bol vysoky pulz priznakom intolerancie na lepok. Po jedle kde bol lepok som stale reagovala zvysenim pulzu, aj na 130-140. Pytala by som si dalsie vysetrenia. Aj na intolerancie.
@margaretka012 ...nie je to ok, vysoky tep zatazuje srdce. Mne dr.predpisal na vysoky tep lieky. Tiez som mala bezne 100 v klude. Citim sa ovela lepsie. Poznam kopec ludi co beru lieky na vysoky tep. Zmenila by som lekara.
@margaretka012 robil ti odber?Často je to spôsobené chýbajúcimi minerálmi.Nizka hladina horčíka a draslíka spôsobuje arytmie,rôzne poruchy rytmu,dychavičnost,tlak na hrudi,točenie hlavy+vysoký tep.Vsetko čo opisujes.Mala by si to mať v karte..ak ti to teda spravil.Aj obvodný ti spraví tento odber
@stary_ujco nemyslim si, ze psycholog by mi nejako pomohol. kedze problemy psychologicke ziadne nemam..
Ja mám taký vysoký tep pri ulceroznej kolitide, zo 60 mi vyskočí z ničoho nič na 120 v kľude.. keď niečo robim tak mám vyšší. Kardio mám v poriadku, hľadaj príčinu 🙂

@margaretka012 Bola si vysetrena odbornikom? Co zistil?