icon

Stačí pri pozitívnom teste prehliadka len 30 cm čreva?

katrin3588
19. mar 2025

Dobrý deň, všeobecná lekárka mi robila test na okultné krvácanie,kedže som mala dlho vybehnutú zlatú žilu. No test vyšiel pozitívny išla som teda na gastro- kolonoskopiu,kde lekár išiel do hlbky len 30 cm a záver bol že črevo je ok ale že mám 4 hemeroidy tak nasadil liečbu. Myslíte že pri pozitívnom teste stačí pozrieť len 30 cm čreva? Plánujem si dať vyšetriť celé hrubé črevo. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
lagunka0000
19. mar 2025

@katrin3588 určite by som išla ešte raz, daj si to s injekciou ako ja, nič nebudeš cítiť a ani pamätať

marhulka13
19. mar 2025

@katrin3588 ja som bola akurát dnes a prešli mi komplet cele črevo, aj keď tiež si lekst myslel ze problém sú hemoroidy, nič nezanedbal. Ja som to dala bez injekcii

svetlonos
19. mar 2025

@marhulka13
bez injekcie je to čistý masochyzmus.

guudy
19. mar 2025

@svetlonos neplati vseobecne. Zalezi od viacerych faktorov

marhulka13
19. mar 2025

@svetlonos práveže vôbec, pripravili mi kanylu ak by bolo treba pichnúť injekciu, no dalo sa to zvládnuť. Lekár aj sestrička boli úžasní, pritom ja mam vrodenú abnormalitu v črevách a dá sa to vydržať. Nehovorím, že to neboli , ale zubár je pre mňa stále topka v bolesti.

balerina2025
19. mar 2025

@svetlonos totalne suhlasim, mne presli 50cm ale idem znova. po par rokoch .tiez zhodnotil ze hemace.

balerina2025
19. mar 2025

@marhulka13 mne skrabali zapal zo zubu. ano to je najhorsia, ale kolono pre mna bola 2 najvacsia bolest v zivote , a porod bola az 3 miesto...

neskutocne ma boleli creva akoby nozami mi sparali, teraz idem s uspatim.

balerina2025
19. mar 2025

@katrin3588 30 cm je malo, hrube crevo ma cca 150cm. aj ked ano, vo vela pripadov, ak nemas ine potiaze, to Okultne krvacanie skoro vzdy pripisuju hemacom

marhulka13
19. mar 2025

@balerina2025 ako ja by som nestruhala machra, keby to je fakt neznesiteľné, tak určite dám injekciu, no mne sa to dalo v pohode. Skôr teraz mi je horšie, lebo ma boli celé brucho

balerina2025
19. mar 2025

@marhulka13 kazdy to vnima inac. netusim, mozno mam vela tuku na bruchu mozno preto ale robilki to kamosom obeznym aich to tak nebolelo netusim preco mna ano, lekar nebol zrovna najcitlivejsi. potom som uz len cely den prdela ale mna nic nebolelo potom.

marhulka13
19. mar 2025

@balerina2025 ja som chudá , sestra mi rukami stlačila brucho, kadiaľ išla kamera a jedine v tom jednom mieste som zapistala. Možno mňa zas preto boli brucho lebo žiadne vetry mi nejdu

balerina2025
19. mar 2025

@marhulka13 tak asi ja tam mam vela tuku a to ma bolelo

katrin3588
autor
19. mar 2025

Tak poprosím lekárku moju nech mi urobí ešte 1 test na okultné a keď znova vyjde,tak sa objednám na celé hrubé. Ďakujem za skúsenosti,no ja som mala 4 hemeroidy dosť velké. Tak uvidím po tomto teste že čo. Akože ja tých 30 cm bolo v pohode pripísala by som to kontrakciám 🙈 ale dalo sa to zvládnuť. V rámci BA by ste odporúčili nejakého fajn lekára na kolono? Ďakujem

balerina2025
19. mar 2025

@katrin3588 a teraz si bola u koho na kolono v ba

marhulka13
19. mar 2025

@balerina2025 ktovie, podla mňa tam je viac tých faktorov, ja som napr.ani pôrody poriadne necítila, nejaká som necitliva.

guudy
19. mar 2025

@katrin3588 zavolaj na gastro do NOU, ci beru externych pacientov. Bravali, ale neviem, ako je to aktualne. Vrelo odporucam, skvele pracovisko.

katrin3588
autor
19. mar 2025

@balerina2025 bola som v Šamoríne v poliklinike.

katrin3588
autor
19. mar 2025

@guudy skúsim zavolať a uvidím čo povedia

svetlonos
19. mar 2025

@guudy
môže byť, no ja by som sa na tie faktory nespolahla. Raz mi blbo pichol injekciu, maka som chuť ho utrieskat!
Známa tam chodí ako na na klavír a raz isla inej dr. Povedala, ze to bola úplná mesiarka, nie lekárka. Inak chidi k Bajzikovi do PB a u toho je spokojná.
Ja keby idem tak tiez uz len s uspanim 🫣.

petermafo
19. mar 2025

Pokiaľ zobere krv na testy a ešte zvlášť donesena vzorka stolice .A bude ok tak stačí.Tiie domáce testi sú viac orientačné ideál ich opakovať po pár dňoch a brat s vrchu stolice.Za mňa vždy lepšia rektoskopia ako nič.A KO aby mal človek pokoj keď ma krv.

ivik4
19. mar 2025

Tak treba si povedat ze vela zalezi podla stavu criev. Zbytocne sa tu natahujete.Ja som to bez nicoho nedala a dr. Mi uz automaticky pise anestezu .
Nieje nutne presviedcat druhych o tom ake je to vlastne ceeeelkom v pohodicke vysetrenie. Kazdy mame iny prah bolesti ci zdravotny stav
A ano autorka, sla by som na kompletku sa dat pozriet
30 cm je skor rektoskopia

guudy
20. mar 2025

@svetlonos ja som mala pichnutu kanylu preventivne. Nebolo vobec treba davat oblbovak. Uplne v klude som cele zvladla, raz ma zabolelo, aj to ma vopred dr varoval. Ako vravim, zalezi od vela veci…

guudy
20. mar 2025

@ivik4 nikto tu nepresviedca, ze to je pohodicka. Len piseme vlastne skusenosti rovnako, ako tie, pre ktorych je to nocna mora. Aby tu neboli len tie negativne skusenosti, pretoze to nie je vysetrenie, ktore negativne vnima 100% pacientov ;)

balerina2025
20. mar 2025

@guudy neviem ci pri 150cm je 30cm dost. akoze ano ked uvidel Hemac, jasne ze to k tomu pripisal. ale istota je gulomet.
kazdy mame iny prah bolesti. a ked moze nech si da aj oblbovak ale nech jej to pozru cele. a bude mat pokojnu dusu a nemusi pisat ze jej kuki len 30cm, to je cele.

guudy
20. mar 2025

@balerina2025 ved ja nepisem, ze jej nemaju skontrolovat cele crevo ;)
Jedine, co tu pisem po x-ty krat, ze su aj ludia, napr ja, ktori to zvladli uplne v pohode…

balerina2025
20. mar 2025

@guudy tkaym uprimne ale uprimne zavidim.

katrin3588
autor
20. mar 2025

@balerina2025 no tiež si myslím, že keď uvidel hemer. tak to pripísal tomu, ale predsa no. Počkám na kontrolný FOB test a keď tak sa objednám na komplet kolono. Našťastie mám lekárku, ktorá nič nepodcení. Tak mi vystaví žiadanku. Teraz ide môj muž na kolono lebo mal opakovane krv v stolici, tak radšej ide.

katrin3588
autor
20. mar 2025

Muž ide v apríli na gastroenterológiu do ABAWI k dr. Narwanovi tak je zvedavý ako tam dopadne.

liv1
20. mar 2025

Daj sa uspat, uplna pohodka. A isla by som na komplet kontrolu, nech mas pokoj a nemas z toho ziadne stresy. Kup si mastichu a urob si kuru, daj si detku, aj priprava na kolono ta dobre vycisti 👍

katrin3588
autor
20. mar 2025

@liv1 určite sa dám uspať, mňa bolelo aj tých 30 cm 😂 keďže som chudučká, som sa cítila presne ako pri pôrode keď som mala kontrakcie 😂 ale tak ja nemám nejaké príznaky, jem normálne, nechudnem, som ok len od pôrodu mám problém s hemeroidmi a keďže až teraz mi nová lekárka ku ktorej som prešla robila 1x test FOB tak už si to dám celé vyšetriť nech mám už pokoj zase na nejaký čas.

Strana
z2