icon

Stačí pri pozitívnom teste prehliadka len 30 cm čreva?

katrin3588
19. mar 2025

Dobrý deň, všeobecná lekárka mi robila test na okultné krvácanie,kedže som mala dlho vybehnutú zlatú žilu. No test vyšiel pozitívny išla som teda na gastro- kolonoskopiu,kde lekár išiel do hlbky len 30 cm a záver bol že črevo je ok ale že mám 4 hemeroidy tak nasadil liečbu. Myslíte že pri pozitívnom teste stačí pozrieť len 30 cm čreva? Plánujem si dať vyšetriť celé hrubé črevo. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
stanulienkat
20. mar 2025

Naco ti je kontrolny Fob test, ked mas hemoroidy? Ved ked ti krvacaju, tak ho mozes mat 100x za sebou pozitivny. Tam ti staci 1 kvapka krvi. Kolono negativne, kde je problem?

lauricka
20. mar 2025

@katrin3588 nie, nestačí. Mala som rovnako pozitívny a robili mi komplet črevo, samozrejme. Vedela som, že mám hemeroidy, aj lekár, ale kde vezme istotu, že to nie je aj niečo iné, keď to nepozrie?

zuzka148
20. mar 2025

@katrin3588 ahoj, ja som bola nedávno v Symed na Tehelnej. Už som tam bola viackrát. Teraz som bola u doktorky. Naozaj dobrý, empatický prístup.

katrin3588
autor
21. mar 2025

@zuzka148 ďakujem za odporúčanie pozerala som aj ja ten Symed 🙂

katrin3588
autor
21. mar 2025

@lauricka aj muž má hemeroidy a vie o nich ale aj tak lekár ho poslal radšej na komplet lebo že tam môže mať polypy a podobne 🙄

katrin3588
autor
21. mar 2025

@stanulienkat svokra napríklad nemala hemeroidy ani jeden, úplne čisté to mala a v hrubom čreve pri kolono jej odstránili 4 polypy, takže obavy sú na mieste podľa môjho názoru 😕

priscilla07
23. mar 2025

@katrin3588 nasadila by som si vysoké dávky detralexu aby sa stiahli zlate žily. Potom ďalší test na krvácanie, až ak by vyšiel pozitívne, tak ďalšie vyšetrenia

Strana
z2