icon

Štítna žľaza - výsledky

21. máj 2021

Čo to znamená ?

Štítna žľaza - výsledky
Strana
z2
simsalabim
21. máj 2021

Ze mas zrejme hypertyreozu - nadmernu produkciu hormonov. Tyreopatia je funkcna zmena stitnej zlazy.

autor
21. máj 2021

@simsalabim ale lieky mi dr nedala

autor
21. máj 2021

@simsalabim a krv som mala v poriadku

gleep1
21. máj 2021

Dajú alebo nedajú ti liečbu na základe výsledkov krvi. Tu píšu že ti ju zatiaľ len zobrali tak ako vieš že je v poriadku?

autor
21. máj 2021

@gleep1 lebo výsledky mi prišli do mailu a vse je oki u krvi

gleep1
21. máj 2021

No tak v tom prípade máš zväčšenú štítnu žľazu bez funkčnej poruchy, prečo, to sa treba radiť a informovať u lekárky. Prečo ti tu štítnu kontrolovali?

autor
21. máj 2021

@gleep1 búšenie srdca,neviem pribrať a mám uzlinu pozapalovu jednu

bagre
21. máj 2021

tak funkcia je ok, len ju máš trochu zväčšenú. Pôjdeš s výsledkami na kontrolu a tam ti povedia to isté.

autor
21. máj 2021

@bagre a lieky nato niesu? Keď neviem pribrať búšenie srdca nervozita úzkosť

bagre
21. máj 2021

Tak to je na doktorovi, ale hladinu hormónov máš v poriadku a funguje tak ako má. Či bude riešiť strumu ja neviem. Veci čo popisuješ môžu mať aj inú príčinu. Kto a prečo ťa posielal na endokrinológiu? Ak som dobre prečítala bolo tam iba podozrenie a to sa nepotvrdilo.

autor
21. máj 2021

@bagre áno , kardiolog kvôli vyššiemu pulzu a úzkostným stavom + obvodna kvôli uzline zväčšenej

gleep1
21. máj 2021

To čo píšeš síce sú príznaky hypertyreozy, ale výsledky to nepotvrdili takze bude pes inde zakopaný.
Ja cely život neviem pribrať, tiež som bývala taka nervóznejšia a uzkostliva a myslela som si že mi funguje štítna zlaza tiež niekde na hornej hranici a potom som ostala tehotná a zistili mi presný opak toho čo som si myslela- hypotyreoza. Skoro som odpadla a doteraz tomu nechápem. Na nervozitu a podobne mi pomohli dobre knihy ako Sila prítomného okamihu (ale asi aj 10 dalších ale tato je taký úvod a základ 😀)
No a na to že neviem pribrať mi pomohlo navštevovať posilnovnu- cvičiť s ťažkými vahami- a nič lepšie som nemohla objaviť, do cvičenia som sa zamilovala, pribrala som svaly a ako bonus vyzerám celkom dobre 🙂
Niekto ma geneticky že môže jest koľko chce a nepriberie, proste ti asi treba viac papať, keď nevies pribrať tuk tak mi ver, že svaly v posilke by si pribrala určite 🙂
Tak to len k príznakom čo si napísala, samozrejme treba poriešiť tu zväčšenú štítnu žľazu pripadne iné problémy s lekármi 🙂 drzim ti prsty a veľa zdravia prajem

autor
21. máj 2021

@gleep1 ďakujem , a áno pomenej jem to je pravda ale nepáči sa mi zvýšená štítna a lieky mi nedala toto je fakt vrchol

gleep1
21. máj 2021

Vrchol by bol keby ti lieky dala keď ti vlastne nič nie je. Výsledky máš v poriadku a nemala ti dať aké liekyna to čo máš.
Pomenej ješ a ideš k doktorovi s tým že nemôžeš pribrať? 😂 a potom ešte zistime že srdce ti buší pre to že si maly uzlíček nervov, nie? Počuj nie všetko vedia doktori vyriešiť tabletkami na rozkaz.
Ja mám vyštudovanú veterinu a vraveli nám že keď príde majiteľ s extrémne chorým (prakticky zdravým) psikom a my mu nebudeme mat čo dať tak vraj mu mame dať fyziologicky roztok aby bol majiteľ spokojný lebo že ti ľudia tam idu s tým že tomu psovi treba niečo dať a že keď nedáme budú nespokojní na nás nadávať 😂😂😂 tak sa tu teraz na tom smejem že aká pravda 🤭

autor
21. máj 2021

@gleep1 no to áno ale človek nechce zanedbať

bagre
21. máj 2021

ale ty máš len zväčšenú šž - funguje normálne. Podozrenie čo mali - veď museli ti dať pre začiatok diagnózu aby mohli spraviť vyšetrenia - to je vylúčené. Takže šž nebude pôvodca problémov a teda ani liečbu ti nedajú na tomto fronte. Ale veci čo menuješ spolu celkom súvisia. Prečo ješ menej, čoho sa bojíš? Odpoveď hľadaj najprv sama a potom asi zbehni k psychológovi. Myslím, že vyšetrenia budú ok aj keby ťa poslali na ďalšie 3.

autor
21. máj 2021

@bagre psychológa už navštevujem 🙂

veronicka1901
21. máj 2021

Ja som mala hypertyreozu a strumu, uz 8 rokov som bez liecby. Tam nielenze nepriberaas, ale chudnes. Isli sme na dovolenku, 10 dni all inclusive, na koniec pobytu som si obliekla rifle, v ktorych som tam prisla a normalne mi spadli. Triaslo ma, sialeny tep. Hned som potom utekala k dr a nasadil tyrozol, ale ja som mala hladinu hormonov nenormalne vysoku.

nevenka
21. máj 2021

Mozes to mat v zaciatkoch, treba zobrat este TSI, to su protilatky, ktore stimuluju stitnu zlazu k cinnosti. Ja mam teraz druhy atak hypertyreozy, doktor ma vysmial a sama som si sla dat zobrat tieto veci do labaku za vlastne, po cca 2 tyzdnoch od kontroly na endokrinologii, som mala TSI zvysene, fT4 v norme, TSH uz znizene a fT3 uz vyssie. O dalsi tyzden ma uz zobral doktor, to som uz mala protilatky strasne vysoke.
Neviem preco, pri podozreni na zvysenu funkciu neberu na to protilatky!!! Iba na znizenu Ti vzali, to su tie ATG a aTPO.

autor
21. máj 2021

@nevenka neviem :/

unicornlady
21. máj 2021

@nevenka ale veď v tých papieroch je, že ODBERY: tsh (hormóny), ATG, TPO (protilátky), tak asi ich robili

vlastne aj na tom obrázku (14:53) je to hneď prvý riadok, tie protilátky výsledky

unicornlady
21. máj 2021

Jaj, ty si iné myslela. Ja teraz neviem. Ja som mala zvýšenú štítnu, autoimunitný zápal (mám papiere spred operácie, idem pozrieť, aké protilátky som to mala tak veľmi zvýšené).
Lebo teraz štítnu nemám a robili mi len tie ATG, TPO

unicornlady
21. máj 2021

Tak našla som v papieroch pred operáciou Anti TSHR sa volali

(ale mne ich napr. prvá endokrinologička tiež nerobievala, z krvi tie protilátky. Až keď mi bývalo už hrozne zle a zmenila som doktorku, tá mi vzala podrobnejší rozbor. )

nevenka
21. máj 2021

@unicornlady ale nie TSI! Hyperfunkcia sa nezisti z aTPO a ATG, ale len hypofunkcia, tzv. Hashimotova choroba. Ale hyper na podklade autoimunity Graves Basedov sa zisti najpresnejsie tymi TSI protilatkami.

nevenka
21. máj 2021

@unicornlady alebo tieto, anti TSHR. Mne sa to prejavilo po druhom porode, potom po zalieceni klud a po dalsom porode zase to vyskocilo. A prejav prvy bol vysoky tlak a pulz. Potom sa pridali dalsie veci.

unicornlady
21. máj 2021

veď ja som mala ten Graves Basedov typ, len ako vravím, prvá dr., to bol čistý chaos. Akurát, že u nás so štítnou nikto nemal problém, tak som nevedela, čo je ok a čo nie.

nevenka
21. máj 2021

@unicornlady hmmm...tak uz po operacii neviem, ci to ma vyznam brat, to uz doktori musia vediet. Ja mam oboje, tak zatial mi kontroluju obe. Ale ked sa ukludni ta hyper, tak potom uz mi beru len tie, co tebe. Ale ja si to asi pojdem dat skontrolovat aj tak este radsej ...prepac, necitam poriadne, robim milion veci 🙂

unicornlady
21. máj 2021

Tak, telo si vytvára tie protilátky (nie vraj štítna žľaza), aj tie tpo mám pri vrchnej hranici (a to štítnu nemám). Asi to bude celé také zložitejšie.

merlinja
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
21. máj 2021

tu je inak aj skupina, kde sa radí https://www.modrykonik.sk/group/2168/

Strana
z2