icon

Strach z bolesti pri cytologickom vyšetrení.

satanca
1. apr 2020

Ahojky, mam paniku z tohoto vysetrenia... zajtra idem ku gyn (mam ektropium, preto pocas korony, musia ma testovat pravidelne, nakolko som rizikova) a som spotena len si na to pomyslim ze mi to bude robit... mna to hrozne boli :((((((((((((((((((((( rady? trva to kratucko, ale ja skoro odpadavam... je to aj panika a psychika.... ale celkovo... bleh...

gaaaa
1. apr 2020

@satanca Aj mňa to bolí,ja idem v máji chodím každý polrok.Myslela som si,že sa mi to odloží kôli korone a v pondelok som bola na gynde a povedala mi,že som riziková,že v máji musím prísť.

satanca
autor
1. apr 2020

@gaaaa boze ale preco to tak strasneee boli :( uz to chcem mat za sebou, len si spomeniem na ten hnusný pocit ako mi tam vrta a je mi na odpadnutie

gaaaa
1. apr 2020

@satanca Mne býva až na vracanie od bolesti.Ale hned mi dr.povie,vem,že vás to bolí lebo to máte citlivé.A že uvolnite sa,to sa nedá.Ja vždy idem taká spotená domov od bolesti.

andreagartnerova
1. apr 2020

Ja som bola včera a nebolo to príjemné ešte teraz má celý spodok boli😒 a to som tehotná ale doktorka sa rozhodol mi ju radšej spraviť. Asi ak sa dá trošku sa uvoľniť

tmtm
1. apr 2020

@satanca mňa to bolelo u starej gyneko. mala hnusne studené kovové náradie. Teraz mam nového doktora a ani neviem, že sa mi tam hrabe. Náradie je jednorazové plastové. Ale samozrejme každá sme iná a možno ťa to boli pre niečo iné.

kiki68
1. apr 2020

Mne brali teraz v tehu, ani som nevedela. Predtym tiez brali cca pol roka pred tehu a to trosku bolo neprijemne, ale oki. Nikdy ma toto nebolelo nastastie. Treba sa mozno rozpravat s gyndosom a nejako to clovek nebude vnimat

lenuliatko84
1. apr 2020

A prečo vam tam nieco nestrekne na utlmenie bolesti preboha?mne to tak robil a nic som necitila, a to mam velmi nizky prah bolesti

satanca
autor
2. apr 2020

Mam to za sebou... rano od piatej som vracala od nervov... uz bolo tak ze ani nepojdem, ale nakoniec som isla... nebolo to take strasne ale bolelo... nastastie to trvalo kratučku chvilku... fuj... tak zas o rok...

satanca
autor
2. apr 2020

@lenuliatko84 to pri stere z krčka? :O neviem, či sa na krčok môže niečo takéto striekať

lenuliatko84
2. apr 2020

@satanca a preco by sa nemohlo,bola som u jedneho z najlepsich odbornikov na slovensku a robi to tak bezne aby zene neublizoval.tí co nedaju slabe lokalne anestetikum su podla mna mäsiari

satanca
autor
2. apr 2020

@lenuliatko84 vazne? môj mi vždy povie “ale nehovorte že toto vás tak boli”

lenuliatko84
2. apr 2020

@satanca tak mu nabuduce povedz nech si da stipec na vajcia🤣

mamasimmi
2. apr 2020

@lenuliatko84 😂 som sa pobavila... Ja som nikdy nejak nad tým nerozmýšľala akoze je to nepríjemné ale tak asi si aj horšie veci 🤷‍♀️ a radšej toto ako niečo vážnejsie, ja idem v pondelok na kolposkopiu prvy krat a teda ako fakt neviem co mam čakať... Dopredu nad tou cyto nerozmyslajte a ked tak skúste sa s dr alebo sestričkou pri tom rozprávať o niečom inom, ja som napr. vzdy u zubara myslela na môjho muža, ze aky program si spravíme ked pride z prace a celkom to ukludnovalo :D alebo skúste sa sústrediť na nejaké pekné momenty zo života alebo rozmýšľajte co kupite v obchode na celý týždeň 😂🤷‍♀️
Ľahko sa to hovorí ale čím skôr svoje telo prehodite z toho moodu strachu a napatia tým to bude pre vás zvladnutelnejsie 🤗

juliet86
2. apr 2020

@satanca existuje pojem gynekologicke nasilie. presne vyroky co popisujes ze ale ved to vas nemoze tak boliet. ale ved porod boli viac a podobne. ked vies ze to vnimas ako to vnimas tak oekne krasne k psychiatrovi a nech ti da oblbovak pred a po. pripadne aj gyn nech ti poradi co si dat pred a po na bolest. jeden oblbovak jeden od bolesti a das to lahsie. lepsie ako grcat a krcovat a nespat a trapit sa. mne bez markozy odobrali folikul z vajecnika. tiez to bolo prudko funny

eliska13
2. apr 2020

@satanca mne to striekal gyn, keď som bola tehotná a išiel ma vyšetrovať.Pri bežnej prehliadke vydržím, ale je to nepríjemné čím viac sa bojíš, tým viac si stiahnuta.Ale, keď už zvracias od neurózy je fakt lepšie si dať Lexaurin od obvodnej na predpis.
Mňa ani tak neboli vloženie náradia, ako palpacne vysetrenie

lenuliatko84
2. apr 2020

@mamasimmi mne toto nepiste,ja dostavam anesteziu vzdy

mamasimmi
3. apr 2020

@lenuliatko84 to nemalo byt vam :D ale teda tym ostatnym co maju problem.... Vas prispevok ma pobavil preto som odpovedala vam :D a potom som sa nejak rozpisala 😃🤷‍♀️

satanca
autor
5. apr 2020

@mamasimmi ufff, nezávidím vam... ale kolposkopia je bezdotykova nie? to vam len da roztahovak a len vonku mimo posvy máte ten prístroj a dnu vam to len svieti... ciiii?

terezia1477
6. apr 2020

Ahoj a si spokojna so svojim lekarom? Lebo ja som chodila k jednej a prezivala presne to co ty zakazdym, aj som krvacala potom, vsetko ma bolelo este par dni po, hroza..
Potom som sa prestahovala a zmenila lekara a ostala som mierne v soku ked pocas vysetrenia keby sa nepozeram neviem kedy to spravi. Fakt necitim absolutne nic ani len dotyk. Takze zamna extremne zalezi na lekarovi

mamasimmi
6. apr 2020

@satanca ano malo by to byt také komplexnejšie cez mikroskop ale tak snáď mi rovno uz spraví aj histologiu nech viem na com som