icon

Strach z nespavosti

zuzanita8553
26. máj 2020

Ahojte,

chcela by som sa s Vami poradiť, ohľadom toho, čo momentálne prežívam, možno niektorá zažila niečo podobné a budete mi vedieť poradiť, pretože už som zúfala. Mam strach z toho, že nezaspím a v prípade, že zaspím, tak že sa skoro zobudím a nebudem vyspatá. Viem, že je to úplne iracionálny strach, avšak neviem ho zatiaľ nijako ovládať. Niečo podobné sa mi stalo pred 4 rokmi, keď som brala antibiotiká. Bolo to strašné, spánku málo, a pocity, že to už nezvládnem a že sa zbláznim a skončím na psychiatri, teraz to isté. Vtedy to prešlo postupne samo (asi 3 týždne) po vysadení antibiotík, teraz som však žiadne nebrala. Začalo to pred týždňom keď som nevedela zaspať a vedela som, že ani na druhý deň sa nevyspím, pretože som mala nabitý program. Postupne sa to vypracovalo do tohto stavu, po tom, čo som spala strašne málo (3 hodiny denne, dnes ani hodinu). Bola som u psychologičky, ale veľký úspech to nebol, povedala mi o správnom dýchaní, čo skúšam, avšak po krátkom čase mi už ubieháva myseľ. Rozmýšľala som o psychiatričke, ale tá môže až pondelok a poslala mi lexaurin, aby som sa vyspala a vedeli sme pondelok riešiť môj problém, ale strašne sa ho bojím užívať, viem, že po určitom dlhšom čase môže byť návykový a to by som nechcela a jednak mi lieky zrejme tento stav vyvolali v minulosti (aspoň tak predpokladám). Včera som si kupila persen a čaj ľubovník, ale veľmi nepomáhajú. Rozmýšľala som aj nad CBD kvapkami, vraj majú širokospektrálne blahodárne účinky, ale neviem sa rozhodnúť, či áno alebo nie... sú rôzne názory.

Vopred ďakujem za každú radu, ktorá Vám napadne

Strana
z2
lenocka137
5. jan 2025

@dadus_ka ahoj, prešlo ti to?

dadus_ka
20. jan 2025

@lenocka137 ahoj, tak samé od seba nie. Trvalo to dlho, podľa testov som mala podrazdeny nervový systém. Brala som 3 roky AD, stav sa pomaly zlepšoval a keď som už dlhšie bola zdravá, vysadila som ich a od vtedy som to už nikdy nemala. No vďaka bohu za AD, má zachránili vtedy.

Strana
z2