Som posadnutá zlým duchom: Strach a nespavosť
Idem riešiť dosť kontroverznú tému.._Pól roka trpim nespavosťou z nejakej situácie práca ..včera som volala so pschoterapeutkou na nespavosť ..bolo to milé ..neviedla ma na cestu te mám prijať nespavosť a aj keby som nevyspata mám byt k sebe láskavá ..ako tak sa schyľovalo k večeru zrazu ma prepadla myšlienka že čo ak už. Nikdy nebudem spať čo ak v tom mám moc tém zlý (satan)že on to cele spôsobil a zabezpečí aby som nikdy nespala a zbláznila sa zomrela ..nechápem prečo tá myšlienka ku mne prišla už som bola na. Najlepšej ceste ..tak som šla do postele s napätím ..bola to najhoršia noc ..vzala som si tabletky na spanie ale aj tak ma po 3 hodinách zobudili ..mám obrovský strach ..mám malu dcérku ako bude bezo mňa ?😭preco si ten mozog vymyslel takú strašnú myšlienku vec ktorú už nikdy nebudem vedieť ovládať
No toto znie dosť vážne a iracionálne
Možno by viac pomohol psychiater
Treba čím skôr to riešiť intenzívnejšie
Držím ti palce lebo nieje to sranda
Smer psychiater
Toto je už na psychiatra alebo aj hospitalizáciu
Preco neriesiš pričinu stresu v práci?aj vypovedou,ak to nejde inak. Clovek spat musi,inak sa spustia dalšie zdrav.problemy.chod k obv.dr.navedie ťa k odbornikom..
tiez si myslim ze toto už nie je na terapeuta ale psychiatra riesis nespavost a to okolo nie
@dana243 nespavost je jedna vec, to co tu opisujes co bolo vecer, je uz typicky priklad uzkosti, ktora si v hlave ide svoje "kolečko".
Skus tie myslienky stopnut, zapojit racionalny rozum, opytat sa samej seba...co sa mi moze najhorsie stat, ked nezaspim? ...tak nebudem spat. Mne toto vedelo pomoct pri beznom strachu, ze nezaspim. Urcite nie si posadnuta zlym duchom. Ked si veriaca, tak sa modli pri zaspavani ruzenec, alebo dookola otcenas, alebo kratku modlitbu Jezisu, synu Bozi, zmiluj sa nado mnou.
Zhorsenie moze byt kludne aj reakcia na rozhovor so psychologickou, ktory odznie po par dnoch.
Ked sa to zhorsi, tak urcite riesit veci so psychoterapeutkou a mozno aj psychiater na uzkost.
Toto je obsesia, čiže vtieravá nutkavá myšlienka, ktorá vyvoláva obrovskú úzkosť...choď k psychiatrovi, kým sa to nezhorší, potrebuješ už odbornú pomoc...uvedomuješ si, že je to iracionálne, ale napriek tomu si predstavuješ, že sa to môže stať...ak chodíš k psychológovi, tak po tomto ťa mal poslať k psychiatrovi ...toto nie je sranda a neboj sa, určite ti pomôžu, lebo aj ty to chceš 👍
Ak veris na satana, veris potom aj na boha, tak si povedz ze kazdy jeden z nas sme bozie dieta, stvorene na jeho obraz, boh nad nami, aj nad tebou bdie a chrani ta. Nic zle sa ti nestane, vytlac myšlienky na zlo v hlave myšlienkami na dobro, lasku, pokoj
@gocrazy ale sú tam tie mYlslienky že čo ak
@dana243 nespavost je jedna vec, to co tu opisujes co bolo vecer, je uz typicky priklad uzkosti, ktora si v hlave ide svoje "kolečko".
Skus tie myslienky stopnut, zapojit racionalny rozum, opytat sa samej seba...co sa mi moze najhorsie stat, ked nezaspim? ...tak nebudem spat. Mne toto vedelo pomoct pri beznom strachu, ze nezaspim. Urcite nie si posadnuta zlym duchom. Ked si veriaca, tak sa modli pri zaspavani ruzenec, alebo dookola otcenas, alebo kratku modlitbu Jezisu, synu Bozi, zmiluj sa nado mnou.
Zhorsenie moze byt kludne aj reakcia na rozhovor so psychologickou, ktory odznie po par dnoch.
Ked sa to zhorsi, tak urcite riesit veci so psychoterapeutkou a mozno aj psychiater na uzkost.
@euka210 hej ja viem te normálny človek potom zaspí a teraz prišla taká vec že čo ak už nikdy nezaspim čo ak ma ma práve šatám alebo vyssia moc v rukách proti ktorej neurobím nič
Toto je obsesia, čiže vtieravá nutkavá myšlienka, ktorá vyvoláva obrovskú úzkosť...choď k psychiatrovi, kým sa to nezhorší, potrebuješ už odbornú pomoc...uvedomuješ si, že je to iracionálne, ale napriek tomu si predstavuješ, že sa to môže stať...ak chodíš k psychológovi, tak po tomto ťa mal poslať k psychiatrovi ...toto nie je sranda a neboj sa, určite ti pomôžu, lebo aj ty to chceš 👍
@ivett1 cítim sa na odpadnutie ..musela som si dať tabletky na spanie a zjedla som och viac ako som mala tak sok malátne depresívna a ešte sa mmam strát o malu dcéru ..nechápem kde to včera vzniklo už som bola dobre nasmerovaná
Ked ti zalezi na dcere, chod k psychiatrovi cim skor
Nemas nahodou diagnostikovanu schizofreniu?
Nemas nahodou diagnostikovanu schizofreniu?
@anonym_e0f636 nie vôbec
Mala by si urcite skusit toho psychiatra, pretozetaketo stavy sa vymykaju norme. Na spanok odporucam len vela pohybu a dat si do tela napr. pracou na zahrade a podobne.
Mala by si urcite skusit toho psychiatra, pretozetaketo stavy sa vymykaju norme. Na spanok odporucam len vela pohybu a dat si do tela napr. pracou na zahrade a podobne.
@anonym_e0f636 pohybu mam veľa len príde v postely tlak a strach že to tak je
Take kraviny ta napadaju,ze az.Ak to chces skusit ci naozaj tak chod do kostola.A zver sa Bohu.Ked uz takto rozmyslas.Boh je najväcsia ulava,radost a dokaze ta vyliecit.No najskor to musis zverit jemu do ruk.Takze vzdy taketo blbe myslienky,prehod na myslienku k Bohu a uvidis,ze ta uz nenapadnu.
@dana243 Nie si posadnutá, to, že nemôžeš spať s tým nemá nič spoločné. Ty nemôžeš spať kvôli stresu z práce. Pri veľkom strese človek nespí dobre, poznám to.
@estellas to bol prvotný spúšťač potom to prišlo aj v bežne dni kedy som nerobila ..včera som da tak dobre namotivovala tou psychologickou a potom tresk jedna hnusná myšlienka všetko pokazila prišiel stres tlak že už nikdy nebudem spať ak ma toto nasvedomi satan alebo niečo podobne
@estellas to bol prvotný spúšťač potom to prišlo aj v bežne dni kedy som nerobila ..včera som da tak dobre namotivovala tou psychologickou a potom tresk jedna hnusná myšlienka všetko pokazila prišiel stres tlak že už nikdy nebudem spať ak ma toto nasvedomi satan alebo niečo podobne
@dana243 dnes v noci neviem čo budem toto je pre mňa novinka takáto namyslacka
Take kraviny ta napadaju,ze az.Ak to chces skusit ci naozaj tak chod do kostola.A zver sa Bohu.Ked uz takto rozmyslas.Boh je najväcsia ulava,radost a dokaze ta vyliecit.No najskor to musis zverit jemu do ruk.Takze vzdy taketo blbe myslienky,prehod na myslienku k Bohu a uvidis,ze ta uz nenapadnu.
@anonym_64c232 veď chodím ale čo ak !toto je ten problém
@anonym_64c232 krásne ste to napísala ..mne už nikto nepomôže len on
@anonym_a4a2f0 nie nemá to nič s poporodnou depresiou vtedy mi bolo super bolo to najlepšie obdobie v mojom živote ,2,5 roka
@dana243 teraz prišla tá robota a všetko sa strasne dojebalo ..druha by bola šťastná že sa nemusí vracať do zamestnania všetko ma nachystané vybudované ale nie ja som úplne mimo ani neviem čo na to napísať je to veľké sklamanie
@dana243 teraz prišla tá robota a všetko sa strasne dojebalo ..druha by bola šťastná že sa nemusí vracať do zamestnania všetko ma nachystané vybudované ale nie ja som úplne mimo ani neviem čo na to napísať je to veľké sklamanie
@dana243 bola si už niekedy na diagnostike u psychiatria?

Ak veris na satana, veris potom aj na boha, tak si povedz ze kazdy jeden z nas sme bozie dieta, stvorene na jeho obraz, boh nad nami, aj nad tebou bdie a chrani ta. Nic zle sa ti nestane, vytlac myšlienky na zlo v hlave myšlienkami na dobro, lasku, pokoj