Strava, ktorá podporuje inteligenciu dieťaťa?
Sú také potraviny?
Odmalička od 3 mesiacov som deťom čítala knihy primerane veku, venovala som sa im rovnako, syn má nadpriemerné IQ, dcéra normal...mojim cieľom bolo aby mali všeobecny rozhľad, žili poctivo, boli k ľuďom nápomocní, slušní...to sa nám podarilo
@marcellka32 daj tip na nejaké knihy
@1ryba problémy nemá..ďakujem pekne si to napisala
@1ryba varím áno maso ryza zemiaky a zelenina ovocie.... len biele jogurty syry ..kase detské..občas chrumky kukuricne ale nenosené..a pečivo.. oriešky iba pozuje a vypluje..
@autorka Za inteligenciou potraviny nehľadaj. Inteligencia je daná geneticky a rozvíja sa neustálym tréningom mozgu. Tak ako kulturista trénuje svoje svaly v posilňovni, tak inteligencia sa trénuje čítaním, premýšľaním a riešením problémov.
Takže prejdi na duševnú stravu, ktorá dieťa obohatí. Čítaj mu rozprávky a príbehy, aby si dieťa rozvíjalo fantáziu. Tá je pre inteligenciu dieťaťa veľmi dôležitá. V mozgu bude stimulovať rôzne centrá a vytvorí množstvo prepojení.
Vytrénovaný mozog bude informácie nasávať aj naďalej. Pozri sa na divadelných hercov do akého vysokého veku si udržujú svoju inteligenciu. Vytrénovaný mozog demencia nezdolá. 😉
@fido69 ďakujem za radu
@fido69 len s tým čítaním je to horšie.. hneď všetko trhá nenech si čítať
Trauma moze znizit iq takze staci ak dieta bude respektovane
hlavne co najviac obmedzovat rafinovany cukor
@caroline_ Mozog je orgán, ktorý používa ako palivo výhradne cukor glukózu. Tá vzniká štiepením sacharózy (rafinovaného cukru). Takže náš mozog pre svoju činnosť potrebuje cukor a preto človeku cukor neskutočne chutí. Náš mozog riadi naše chute a presviedča nás, že cukor potrebujeme, pretože mu tým robíme neskutočne dobre. Takže cukor určite brutálne neobmedzovať, ale ako sa hovorí všetkého s mierou. 😉
Nemusíš čítať, pozerajte obrázky opisuj ich, on nech ti ukáže čo kde na obrázku je. Máloktoré dieťa v Tom veku dokáže len nečinne sedieť a pocuvat
@1ryba to skúšam.. už vie napr mačku najist na obrázku.. doma máme 3 psi..najviac sa hráme s nimi..vyrastá pri nich
..
@sense on ma vsobecne rad hry s palicou..hrncami a také blbosti..hračku ho moc nezaujímajú.. momentálne teda kamene a piesok vonku aj keď už na to nie je počasie veľmi
@fido69 takže mu môžem dat napr domáci koláč?
@mama_ to ma..kojim ho
@mama_ nemá našťastie..sú tu skúsené ženy tak sa pýtam trochu..
Načo? Prečo takto vymýšľaš? Ži normálne, zdravo sa stravujte, trávte spolu čas, venujte sa sebe navzájom. Buďte s mužom príkladom. Choďte von, aktívne trávte čas.
Jedlo neovplyvní inteligenciu. Áno môžeš doplnovat omega-3 mastné kyseliny, pre zdravé fungovanie mozgu. Čo fakt pomáha je zaťažovanie toho mozgu. Funguje to ako s cvičením. Treba čítať knihy, riešiť nejaké logické úlohy atď… ale samozrejme ak sa jedna o dieťa s diagnózou, treba postupovať podla rád psychológa, neočakávať hneď výsledky ako u zdravých detí. Hold niekto sa musí nadrieť viac aby dosiahol výsledok, ktorý by inému nestal ani za prácu. To je život
Autorka,moje dieta ziadnu Omega tabl alebo kvapky v ustach nemalo,ryby neznasa, bude mat 6r sem tam do nej natlacim rybie prsty. . A podla psychologa je v niektorych smeroch popredu.
Nie , omega urcite nezvysi inteligenciu. 😅
Ako bolo pisane, trenovanie mozgu, stastny zivot , dobry spanok😎
@fido69 tiež si myslím, že cukor treba, samozrejme s mierou...poznám matku, čo nedáva vôbec cukor ani skrytý v potrave...to dieťa to síce nepozná, ale telo to potrebuje🤷
@marcellka32 ani ovocie..kase?
Čítanie knih (viac sa precviči pamäť a fantázia ako keď si pozrie video) okrem čítania aj veľa rozprávať
Poznávacie výlety a ak sú zaujímavé vzbudí dieťa záujem o danú tému a bude hľadať nové informácie
Podpora v tom čo robí a nie prehnana, aby mu to nebolo zrazu protivne.
A nezabudnúť ani okysliciť mozog zrelaxovať ho a na to je najlepší pohyb na čerstvom vzduchu
Pozn. To mi hovorí moja Sedliacka logika
Počas štúdia sme používali na zvýšenie kapacity pamäti starý dobrý kofeín. Steve Jobs obľúboval LSD a keby sme začali pátrať po dalších v mnoho prípadoch by nás čakalo nemilé prekvapenie 😁 pozn To bol vtip iba
Je to maličké dieťa do 2 rokov. Takže tam nič nerieš. Nech má dieťa dostatok vonkajších podnetov (piesne, basnicky, rozpravky, kresbičky, logické hračky, spoločnosť inych detí) a postupne bude skúmať a chápať okolité prostredie.
Alebo má nejaké postihnutie a chceš zlepšiť jeho rozumový vývin?
vyvazena strava (ovocie, zelenina, strukoviny, trocha ryby, trocha kvalitne maso, vajcia, mliecne vyrobky), spanok a oddych, pohyb a priroda a aktivity, ktore rozvijaju myslenie (pozri napr montessori aktivity). IQ tym nezvysis, to je vrodene, ale podporis to, co ma.

Stare ceske prislovie hovori:
"Komu neni zhůry dáno,v apatyce nekoupi".