icon

Strava, ktorá podporuje inteligenciu dieťaťa?

19. okt 2024

Sú také potraviny?

Strana
z2
tundra
19. okt 2024

Stare ceske prislovie hovori:
"Komu neni zhůry dáno,v apatyce nekoupi".

marcellka32
19. okt 2024

Odmalička od 3 mesiacov som deťom čítala knihy primerane veku, venovala som sa im rovnako, syn má nadpriemerné IQ, dcéra normal...mojim cieľom bolo aby mali všeobecny rozhľad, žili poctivo, boli k ľuďom nápomocní, slušní...to sa nám podarilo

autor
19. okt 2024

@marcellka32 daj tip na nejaké knihy

autor
19. okt 2024

@1ryba problémy nemá..ďakujem pekne si to napisala

autor
19. okt 2024

@1ryba varím áno maso ryza zemiaky a zelenina ovocie.... len biele jogurty syry ..kase detské..občas chrumky kukuricne ale nenosené..a pečivo.. oriešky iba pozuje a vypluje..

fido69
19. okt 2024

@autorka Za inteligenciou potraviny nehľadaj. Inteligencia je daná geneticky a rozvíja sa neustálym tréningom mozgu. Tak ako kulturista trénuje svoje svaly v posilňovni, tak inteligencia sa trénuje čítaním, premýšľaním a riešením problémov.
Takže prejdi na duševnú stravu, ktorá dieťa obohatí. Čítaj mu rozprávky a príbehy, aby si dieťa rozvíjalo fantáziu. Tá je pre inteligenciu dieťaťa veľmi dôležitá. V mozgu bude stimulovať rôzne centrá a vytvorí množstvo prepojení.
Vytrénovaný mozog bude informácie nasávať aj naďalej. Pozri sa na divadelných hercov do akého vysokého veku si udržujú svoju inteligenciu. Vytrénovaný mozog demencia nezdolá. 😉

autor
19. okt 2024

@fido69 ďakujem za radu

autor
19. okt 2024

@fido69 len s tým čítaním je to horšie.. hneď všetko trhá nenech si čítať

leidin
19. okt 2024

Trauma moze znizit iq takze staci ak dieta bude respektovane

caroline_
19. okt 2024

hlavne co najviac obmedzovat rafinovany cukor

1ryba
Odpoveď bola odstránená
fido69
19. okt 2024

@caroline_ Mozog je orgán, ktorý používa ako palivo výhradne cukor glukózu. Tá vzniká štiepením sacharózy (rafinovaného cukru). Takže náš mozog pre svoju činnosť potrebuje cukor a preto človeku cukor neskutočne chutí. Náš mozog riadi naše chute a presviedča nás, že cukor potrebujeme, pretože mu tým robíme neskutočne dobre. Takže cukor určite brutálne neobmedzovať, ale ako sa hovorí všetkého s mierou. 😉

sense
19. okt 2024

Nemusíš čítať, pozerajte obrázky opisuj ich, on nech ti ukáže čo kde na obrázku je. Máloktoré dieťa v Tom veku dokáže len nečinne sedieť a pocuvat

autor
19. okt 2024

@1ryba to skúšam.. už vie napr mačku najist na obrázku.. doma máme 3 psi..najviac sa hráme s nimi..vyrastá pri nich
..

autor
19. okt 2024

@sense on ma vsobecne rad hry s palicou..hrncami a také blbosti..hračku ho moc nezaujímajú.. momentálne teda kamene a piesok vonku aj keď už na to nie je počasie veľmi

mama_
Autor odpoveď zmazal
autor
19. okt 2024

@fido69 takže mu môžem dat napr domáci koláč?

autor
19. okt 2024

@mama_ to ma..kojim ho

mama_
Autor odpoveď zmazal
autor
19. okt 2024

@mama_ nemá našťastie..sú tu skúsené ženy tak sa pýtam trochu..

koniarova
19. okt 2024

Načo? Prečo takto vymýšľaš? Ži normálne, zdravo sa stravujte, trávte spolu čas, venujte sa sebe navzájom. Buďte s mužom príkladom. Choďte von, aktívne trávte čas.

lavender94
19. okt 2024

Jedlo neovplyvní inteligenciu. Áno môžeš doplnovat omega-3 mastné kyseliny, pre zdravé fungovanie mozgu. Čo fakt pomáha je zaťažovanie toho mozgu. Funguje to ako s cvičením. Treba čítať knihy, riešiť nejaké logické úlohy atď… ale samozrejme ak sa jedna o dieťa s diagnózou, treba postupovať podla rád psychológa, neočakávať hneď výsledky ako u zdravých detí. Hold niekto sa musí nadrieť viac aby dosiahol výsledok, ktorý by inému nestal ani za prácu. To je život

biglovemom
19. okt 2024

Autorka,moje dieta ziadnu Omega tabl alebo kvapky v ustach nemalo,ryby neznasa, bude mat 6r sem tam do nej natlacim rybie prsty. . A podla psychologa je v niektorych smeroch popredu.
Nie , omega urcite nezvysi inteligenciu. 😅

Ako bolo pisane, trenovanie mozgu, stastny zivot , dobry spanok😎

marcellka32
19. okt 2024

@fido69 tiež si myslím, že cukor treba, samozrejme s mierou...poznám matku, čo nedáva vôbec cukor ani skrytý v potrave...to dieťa to síce nepozná, ale telo to potrebuje🤷

autor
19. okt 2024

@marcellka32 ani ovocie..kase?

jananovotna88
19. okt 2024

Čítanie knih (viac sa precviči pamäť a fantázia ako keď si pozrie video) okrem čítania aj veľa rozprávať
Poznávacie výlety a ak sú zaujímavé vzbudí dieťa záujem o danú tému a bude hľadať nové informácie
Podpora v tom čo robí a nie prehnana, aby mu to nebolo zrazu protivne.
A nezabudnúť ani okysliciť mozog zrelaxovať ho a na to je najlepší pohyb na čerstvom vzduchu
Pozn. To mi hovorí moja Sedliacka logika

jananovotna88
19. okt 2024

Počas štúdia sme používali na zvýšenie kapacity pamäti starý dobrý kofeín. Steve Jobs obľúboval LSD a keby sme začali pátrať po dalších v mnoho prípadoch by nás čakalo nemilé prekvapenie 😁 pozn To bol vtip iba

fido69
19. okt 2024

Je to maličké dieťa do 2 rokov. Takže tam nič nerieš. Nech má dieťa dostatok vonkajších podnetov (piesne, basnicky, rozpravky, kresbičky, logické hračky, spoločnosť inych detí) a postupne bude skúmať a chápať okolité prostredie.
Alebo má nejaké postihnutie a chceš zlepšiť jeho rozumový vývin?

deedol
19. okt 2024

vyvazena strava (ovocie, zelenina, strukoviny, trocha ryby, trocha kvalitne maso, vajcia, mliecne vyrobky), spanok a oddych, pohyb a priroda a aktivity, ktore rozvijaju myslenie (pozri napr montessori aktivity). IQ tym nezvysis, to je vrodene, ale podporis to, co ma.

Strana
z2