icon

Sú to vši?

23. júl 2025

No amen! Ležala som na posteli, zdvihnem hlavu a tam toto.....hádam že to nie sú vši😱😱😱

balerina2025
•
23. júl 2025

zial ano :(

autor
•
23. júl 2025
@balerina2025

zial ano :(

@balerina2025 ozaj??????...
akurát mame pohotovost a chudák muž mi pozera vlasy....preboha

simsalabim
•
23. júl 2025

@anonym_autor je to vos. Klud. Dosledne pouzivat pripravok proti vsiam vzdy po tyzdni. Vycesavat, prat. Ja som u seba pouzila aj farbu na vlasy a zehlicku, ostatnym som vsi a hnidy vycesavala a vyberala.

balerina2025
•
23. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 ozaj??????...
akurát mame pohotovost a chudák muž mi pozera vlasy....preboha

@anonym_autor hned zabral a vycesavali sme tyzden hnidy a o tyzden znova premyli

Dr. Max Losinit proti všiam a hnidám

zuzubb007
•
23. júl 2025

Ano vši kúpiť šampón v lekárni, vycesavat a vyberať po jednom do nemoty, prežehlit vlasy a dobre je aj nafarbiť čerstvo

beahaydee
•
23. júl 2025

Pokoj. Vsi nie su smrtelne, len trochu otravne. Kup Paranit (v dm je o dost lacnejsi ako v lekarni). Umyt a o 7 dni zase. Prezehlit, plus je taky speci vsivacik, co vyberie aj hnidy https://www.vsivacik.sk/carovny-vsivacik-nit-fr...

kikulienkadd
•
23. júl 2025

Ahoj,syn priniesol zo školy,hneď som mu dala šampón Paranit z lekárne, vycesala, ďalšie dni kontrolovala a zbavil sa ich na 1×. Nikto iný z rodiny ich nedostal.

mirokub
•
Odpoveď bola odstránená
•
anonym_fee865
•
23. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub my sme mali v skolke svrab :D

autor
•
23. júl 2025

Ďakujem, že ste sa ozvali a pomohli mi.

Nechápem odkiaľ sa mohli vziať!
Som učiteľka, už 3 týždne som doma, práveže mame upratovaci maraton- komplet všetko upratujem🤪akurát včera si vravím - ach ako mame všetko ako zo skatulky 😁😁😁

Som smoliar roka! Týždeň po kompletnom tepovani gauč, kreslá, postele - si nájdeš vši 🙈🙈🙈

Nikde som ani poriadne nebola- na 2 výletoch a so synom u kadernícky ....žeby tam?

V každom prípade, už išlo asi 6 práčiek- azda stačí teplota 60°C...Išla som kúpiť Paranit - 2 ks za 44€😱😱😱
Jeden sme už minuli...
Padlo mi do vane asi 5 ks pri tom vycesavani vsivacikom🤢🤢🤢

Znovu dat paranit aj zajtra či stačí česat a až o týždeň opakovať?

Ps- pred týždňom som stúpila na klinec, čo mi chce ten hore naznačiť?🙈🙈

balerina2025
•
23. júl 2025
@anonym_autor

Som učiteľka, už 3 týždne som doma, práveže mame upratovaci maraton- komplet všetko upratujem🤪akurát včera si vravím - ach ako mame všetko ako zo skatulky 😁😁😁

Som smoliar roka! Týždeň po kompletnom tepovani gauč, kreslá, postele - si nájdeš vši 🙈🙈🙈

Nikde som ani poriadne nebola- na 2 výletoch a so synom u kadernícky ....žeby tam?

V každom prípade, už išlo asi 6 práčiek- azda stačí teplota 60°C...Išla som kúpiť Paranit - 2 ks za 44€😱😱😱
Jeden sme už minuli...

@anonym_autor tak ono to trva kym sa vyliahne vos. nasla som inkubacna doba je 20dni.

oblecenie99
•
23. júl 2025

Akurát som čítala, že je na vzostupe žltačka aj svrab, tak ak ťa to uteší, vsi sú z tejto trojkombinacie stále ten lepší prípad, keď už niečo musí byť 🫣 prepáč, naozaj to ber ako na odľahčenie 🙂

mamina7070
•
23. júl 2025

´kludne si to mohla mat este zo skolky toto je dost vela vsi v roznej velkosti to je riadne zamorenie cez tei tyzdne urcite
vsivacik pripravok vsetko oprat prezehlit zopakovat pripravok podla navodu a vycesavat zreba aj hnidy z vlasom povytahovat

autor
•
23. júl 2025
@mamina7070

´kludne si to mohla mat este zo skolky toto je dost vela vsi v roznej velkosti to je riadne zamorenie cez tei tyzdne urcite
vsivacik pripravok vsetko oprat prezehlit zopakovat pripravok podla navodu a vycesavat zreba aj hnidy z vlasom povytahovat

@oblecenie99 no márnosť, to je teda kombo...🤯no aspoň menšie zlo, veru....

@mamina7070 no mám v triede aj soc.pripady, pri rozlúčke ma 2 dievčatka z takeho prostredia postiskali, no to bola sekunda.....márnosť tu

balerina2025
•
23. júl 2025
@anonym_autor

@oblecenie99 no márnosť, to je teda kombo...🤯no aspoň menšie zlo, veru....

@mamina7070 no mám v triede aj soc.pripady, pri rozlúčke ma 2 dievčatka z takeho prostredia postiskali, no to bola sekunda.....márnosť tu

@anonym_autor tak mas odpoved.

liv1
•
23. júl 2025

Inak ked to bolo u nas v skole, paranit nezabral, jedine co fakt zabralo bol hedrin. Drzim palce, je to strasnaaaaa ostara.

kvieta
•
23. júl 2025

Treba zachovať kľud. Voš na rozdiel od blchy bez hostiteľa neprežije ani 24 hodín. T.zn., pokiaľ spadne z hlavy, bez satia krvi neprežije. Dcéra nosila zo škôlky a ZŠ pravidelne, keď sa oteplilo. Ja som vždy kúpila šampón pre psov proti parazitom a s tým som každé 3 dni po dobu 3 týždňov umývala vlasy (vôbec nepoškodil vlasy, naopak, boli krásne lesklé a pevné🙂 ). Vši podochli hneď, časť hníd tiež a novo vyliahnuté vši podochli po následných umývaniach zakaždým skôr, ako dospeli a nakládli nové vajíčka. Treba dodržať cyklus a zbavíte sa toho.
Blcha je omnoho náročnejší parazit, pri nej treba mať šťastie.

simsalabim
•
24. júl 2025
@anonym_autor

Jeden sme už minuli...

@anonym_autor Paranit nemusi zabrat, na chemikalie su uz ,mnohe vsi odolne. Lepsie je ich udusit, napr. Hedrin je na to super. Na udusenie sa neda vypestovat odolnost. A nezabudni, ze zivotny cyklus vsi je tyzden hnida, tyzden nymfa, tyzden dospela vos. Vacsina pripravkov hnidy neznici, preto treba aplikaciu opakovat vzdy po tyzdni, najlepsie 4x.