icon

Súvisia dlhodobé bolesti kĺbov s infekciou?

lucka1022
6. máj 2026

Ahojte ,mal niekto dlhodobo neliečeneho hemofila a zlatého stafylokoka,že prišlo sa na to až neskôr? Je to žiaľ môj prípad ...Hemofila som už 3 x predtým mala ,každý rok sa mi pravidelne vracia ,niekedy aj 2 x. Vždy preliecene ATB ,príznaky som nemala nič závažné okrem spplov a hrdla.
A teda prejdem k veci -cca od začiatku roka mam ťažkosti ako bolesti kĺbov,svalov ,tuhnutie kĺbov ,zlá pohyblivosť únava,vyčerpanie,zimnice bez teploty . Chorá som vôbec nebola ako napr bolesť v hrdle,sople ,teploty,takže som myslela že zo psychiky,vyčerpanie a pod.
Min týždeň som sa už dokopala s tým k obvodnej ,tá mi spravila od KO cez ,moc ,stery všetko a nakoniec sa zistili tieto baktérie . Nasadila mi ATB podľa citlivosti tak sa liecim ,dávam dokopy ale som total vyčerpaná ,trvá to už fakt dlho čo sa necítim dobre a kĺby ma neustále bolia. Po dobrati mám prísť na kontrolné stery,kontrolu ako sa cítim a pod. Moja otázka je ,či teda to nemôže zanechať nejaké následky alebo prísť do chronického štádia napr keď sa to takto dlho ťahá ,keďže tieto ťažkostí mám cca 3 mes ,takže si myslím
že ešte pred tým som to musela mať kým sa to začalo prejavovat. Je tu dniekto čo si tým prešiel?

anonym_d602a9
6. máj 2026

@lucka1022 opuchnuté kĺby nemáš? Ak áno, môže byť, že to je začínajúce reumatické ochorenie.

lucka1022
autor
6. máj 2026
@anonym_d602a9

@lucka1022 opuchnuté kĺby nemáš? Ak áno, môže byť, že to je začínajúce reumatické ochorenie.

@anonym_d602a9 ráno mávam niekedy kolená ako keby "naliate" a bolia ma aj ruky v lakťoch . Robila mi výš aj na reumatoidna faktor aj ASLO ,všetko okrem vyterov som mala negat . Povedala,že to robia tieto baktérie zlobu,akurát,že nevieme ako dlho ,kým sa na to prišlo keďže som nemala špecifické príznaky aj keď som to mala . Prejavilo sa to inde .

anonym_d602a9
6. máj 2026
@lucka1022

@anonym_d602a9 ráno mávam niekedy kolená ako keby "naliate" a bolia ma aj ruky v lakťoch . Robila mi výš aj na reumatoidna faktor aj ASLO ,všetko okrem vyterov som mala negat . Povedala,že to robia tieto baktérie zlobu,akurát,že nevieme ako dlho ,kým sa na to prišlo keďže som nemala špecifické príznaky aj keď som to mala . Prejavilo sa to inde .

@lucka1022 lenže reumafaktor nevyjde vždy - séronegatívna reuma (mám ju aj ja) preto sa pýtam, lebo podobné príznaky som mala. Až na to, že sa pridružila aj teplota

lucka1022
autor
6. máj 2026
@anonym_d602a9

@lucka1022 lenže reumafaktor nevyjde vždy - séronegatívna reuma (mám ju aj ja) preto sa pýtam, lebo podobné príznaky som mala. Až na to, že sa pridružila aj teplota

@anonym_d602a9 aha rozumiem ,a akým spôsobom sa to dá zistiť ? Mne povedala dr že to spôsobuje ten stafylokok tieto bolesti a tak . Resp môže to byť spúšťač možno neviem ,fakt sa to vlečie dlho

livuska124
6. máj 2026

Odporúčam ešte otestovať boreliózu.

lucka1022
autor
6. máj 2026
@livuska124

Odporúčam ešte otestovať boreliózu.

@livuska124 to treba na infekčnom riešiť či to vie aj obvodná?

livuska124
6. máj 2026
@lucka1022

@livuska124 to treba na infekčnom riešiť či to vie aj obvodná?

@lucka1022 pravdepodobne na infekčnom (neviem, či vie aj obvodná).
Kolegyňa riešila podobné príznaky až po niekoľkých mesiacoch jej prišli na boreliózu.

anonym_5702e4
6. máj 2026

tiez mi napadla ako prva borelioza, poznam dobre dvoch ludi, co maju taketo podobne bolesti klbov a chrbta roky prave z borelii
je to pliaga

lucka1022
autor
6. máj 2026
@anonym_5702e4

tiez mi napadla ako prva borelioza, poznam dobre dvoch ludi, co maju taketo podobne bolesti klbov a chrbta roky prave z borelii
je to pliaga

@anonym_5702e4 ale ja si nepamätám zeby som mala kliešťa ..mne povedala dr ,že to spôsobujú tie baktérie tieto problémy ..ale že uvidíme či to prejde čo bude o 10 dní na kontrole

anonym_7ab265
6. máj 2026

Mňa bolia kĺby (ako pri chrípke /covide /"láme" mi ich) po vakcíne na hep A. Pár dní potom sa mi to začalo. Už to bude rok a bolia ma hocikedy keď mi je zima alebo večer pred spaním ci keď prší. Dovtedy nič 🥲 nemáš za sebou nejaké očko?

lucka1022
autor
6. máj 2026

@anonym_7ab265 nie ,nič také ,lekárka to pripisuje tým bacilom 🤔

livuska124
7. máj 2026
@lucka1022

@anonym_5702e4 ale ja si nepamätám zeby som mala kliešťa ..mne povedala dr ,že to spôsobujú tie baktérie tieto problémy ..ale že uvidíme či to prejde čo bude o 10 dní na kontrole

@lucka1022 kolegyňa tiež nemala kliešťa, resp. o tom nevedela