Súvisia dlhodobé bolesti kĺbov s infekciou?
Ahojte ,mal niekto dlhodobo neliečeneho hemofila a zlatého stafylokoka,že prišlo sa na to až neskôr? Je to žiaľ môj prípad ...Hemofila som už 3 x predtým mala ,každý rok sa mi pravidelne vracia ,niekedy aj 2 x. Vždy preliecene ATB ,príznaky som nemala nič závažné okrem spplov a hrdla.
A teda prejdem k veci -cca od začiatku roka mam ťažkosti ako bolesti kĺbov,svalov ,tuhnutie kĺbov ,zlá pohyblivosť únava,vyčerpanie,zimnice bez teploty . Chorá som vôbec nebola ako napr bolesť v hrdle,sople ,teploty,takže som myslela že zo psychiky,vyčerpanie a pod.
Min týždeň som sa už dokopala s tým k obvodnej ,tá mi spravila od KO cez ,moc ,stery všetko a nakoniec sa zistili tieto baktérie . Nasadila mi ATB podľa citlivosti tak sa liecim ,dávam dokopy ale som total vyčerpaná ,trvá to už fakt dlho čo sa necítim dobre a kĺby ma neustále bolia. Po dobrati mám prísť na kontrolné stery,kontrolu ako sa cítim a pod. Moja otázka je ,či teda to nemôže zanechať nejaké následky alebo prísť do chronického štádia napr keď sa to takto dlho ťahá ,keďže tieto ťažkostí mám cca 3 mes ,takže si myslím
že ešte pred tým som to musela mať kým sa to začalo prejavovat. Je tu dniekto čo si tým prešiel?
@lucka1022 opuchnuté kĺby nemáš? Ak áno, môže byť, že to je začínajúce reumatické ochorenie.
@anonym_d602a9 ráno mávam niekedy kolená ako keby "naliate" a bolia ma aj ruky v lakťoch . Robila mi výš aj na reumatoidna faktor aj ASLO ,všetko okrem vyterov som mala negat . Povedala,že to robia tieto baktérie zlobu,akurát,že nevieme ako dlho ,kým sa na to prišlo keďže som nemala špecifické príznaky aj keď som to mala . Prejavilo sa to inde .
@anonym_d602a9 ráno mávam niekedy kolená ako keby "naliate" a bolia ma aj ruky v lakťoch . Robila mi výš aj na reumatoidna faktor aj ASLO ,všetko okrem vyterov som mala negat . Povedala,že to robia tieto baktérie zlobu,akurát,že nevieme ako dlho ,kým sa na to prišlo keďže som nemala špecifické príznaky aj keď som to mala . Prejavilo sa to inde .
@lucka1022 lenže reumafaktor nevyjde vždy - séronegatívna reuma (mám ju aj ja) preto sa pýtam, lebo podobné príznaky som mala. Až na to, že sa pridružila aj teplota
@lucka1022 lenže reumafaktor nevyjde vždy - séronegatívna reuma (mám ju aj ja) preto sa pýtam, lebo podobné príznaky som mala. Až na to, že sa pridružila aj teplota
@anonym_d602a9 aha rozumiem ,a akým spôsobom sa to dá zistiť ? Mne povedala dr že to spôsobuje ten stafylokok tieto bolesti a tak . Resp môže to byť spúšťač možno neviem ,fakt sa to vlečie dlho
Odporúčam ešte otestovať boreliózu.
@livuska124 to treba na infekčnom riešiť či to vie aj obvodná?
@livuska124 to treba na infekčnom riešiť či to vie aj obvodná?
@lucka1022 pravdepodobne na infekčnom (neviem, či vie aj obvodná).
Kolegyňa riešila podobné príznaky až po niekoľkých mesiacoch jej prišli na boreliózu.
tiez mi napadla ako prva borelioza, poznam dobre dvoch ludi, co maju taketo podobne bolesti klbov a chrbta roky prave z borelii
je to pliaga
tiez mi napadla ako prva borelioza, poznam dobre dvoch ludi, co maju taketo podobne bolesti klbov a chrbta roky prave z borelii
je to pliaga
@anonym_5702e4 ale ja si nepamätám zeby som mala kliešťa ..mne povedala dr ,že to spôsobujú tie baktérie tieto problémy ..ale že uvidíme či to prejde čo bude o 10 dní na kontrole
Mňa bolia kĺby (ako pri chrípke /covide /"láme" mi ich) po vakcíne na hep A. Pár dní potom sa mi to začalo. Už to bude rok a bolia ma hocikedy keď mi je zima alebo večer pred spaním ci keď prší. Dovtedy nič 🥲 nemáš za sebou nejaké očko?
@anonym_5702e4 ale ja si nepamätám zeby som mala kliešťa ..mne povedala dr ,že to spôsobujú tie baktérie tieto problémy ..ale že uvidíme či to prejde čo bude o 10 dní na kontrole
@lucka1022 kolegyňa tiež nemala kliešťa, resp. o tom nevedela

@lucka1022 opuchnuté kĺby nemáš? Ak áno, môže byť, že to je začínajúce reumatické ochorenie.