icon

Tehotenstvo u detskej lekárky

ona12
22. apr 2019

Ahojte mam otázku som tehotná ale stále chodím k detskej lekárje...nebude s tým problém aj keby som na rizikovom? Ďakujem

sofia1
22. apr 2019

@ona12 koľko máš rokov?

bobula46
22. apr 2019

@ona12 ja mám tiež rovnakú doktorku ako môj syn..ona má deti a dorast či ako sa to volá. Aspoň keď som sa potrebovala opýtať o lieky, bola som chorá vedela lepšie poradiť 🙂

dzejsik
22. apr 2019

nemal by byť, pýtala som sa na to, keďže vo VŠZP do 28 nemusíš meniť

ona12
autor
22. apr 2019

No ja 28 budem mat v decembri a vtedy by som.mala.aj rodiť

evittam
22. apr 2019

@ona12 Ak si tehotná tak treba chodit na poradne ku gynekológovi.

ejanjelik
22. apr 2019

@dzejsik nemusis pokial studujes

ona12
autor
22. apr 2019

Nestudujem už

evittam
22. apr 2019

@ona12 Skus pochopit,ze v tehotenstve sa chodí ku lekárovi,ktory je na to určený a nie k pediatrovi, obvodnému lekárovi.

erickatt
22. apr 2019

@evittam ona má obvodného ešte pediatra.. zenskeho má normálne

evittam
22. apr 2019

@erickatt Co sa tyka pediatra to som samozrejme pochopila. O zenskom nic nepise-riesi rizikové tehotenstvo ak je u pediatra....na to som reagovala.

dzejsik
22. apr 2019

@ona12 tak potom od decembra by bolo dobre sa prehlásiť, ale ako píšu ženy, čo sa týka tehotenstva, tak to s ním nesúvisí

sivana09
22. apr 2019

Co za blbosti. Jasne ze riesi a urcite neni sprosta ze nevie ku ktoremu doktorovi ma chodit ked je tehotna. Mna gynekolog s roznymi vecami posiela k vseobecnej, ktoru mam sice pre dospelych, ale ked autorka ma pediatra, tak chodi k nemu, logicky.. Ci s navrhmi na vysetrenia, ziadost o popis ekg, vystavenie pn. Veľa gynekológov s takymi vecami posiela k vseobecnemu

erickatt
22. apr 2019

@ona12 mna vyradila moja dr.. došla som k nej v zime, v horuckach,. tehotna.. a že ty sem uz nepatris. Snehu boloooo

dzejsik
22. apr 2019

@ona12 to, že neštuduješ nevadí, ale PN ti vystaví len do 28 .... takto je to na stránke soc. poisťovne:
Ambulantnú zdravotnú starostlivosť pre dospelých môže vykonávať všeobecný lekár pre dospelých (ošetrujúci lekár) a v prípade poistencov do dňa dovŕšenia 28 rokov veku aj lekár pre deti a dorast (pediater). Obaja uvedení lekári majú právo vystaviť poistencovi tlačivo Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti.

Sociálna poisťovňa upozorňuje, že po dovŕšení 28 rokov veku môže zdravotnú starostlivosť poskytovať už výhradne všeobecný lekár pre dospelých, teda len on je oprávnený vystaviť tlačivo Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti.

montemotherone
22. apr 2019

@ona12 ja už by som šla čím skôr k obvodakovi pre dospelých už len kvôli riziku, že v čakárni môžeš nachytať od detí viac pliagy (virózy, kiahne) ako u dospelácke ho obvodaka 😉

joja101
22. apr 2019

Pokial ma na teba atestaciu tak to nevadi 🙂

jana_vaj
23. apr 2019

Máš 28 a máš detskú lekárku? To sa prosím ťa ako dá?

3petka
23. apr 2019

@ona12 Ak v čase pôrodu dovršuješ konečný vek na základe ktorého môžeš byť evidovaná u svojej dr. Tak si radšej ešte skôr nájdi dákeho doktora a choď k nemu. Kľudne sa môžeš aj skôr odhlásiť. Nebudeš potom v strese, keď už budeš mať malinké bábo.