Termofor namiesto olejového zábalu na priedušky
Ahojte. Chcem si na priedušky urobiť taký ten zábal. Spomínala mi kamarátka, že teplý olej na vatu a toto priložiť na priedušky. Mohla by som namiesto toho priložiť termofor? Alebo konkrétne ten olej má nejaký účinok? Alebo ide len o zdroj tepla a termofor mi urobí tú istú službu?
moja stará mama dávala na priedušky kačaciu alebo husaciu masť. nikdy som to nerozporovala... ale teraz pozerám že slúžila ako izolant ...
takže by som použila bravčovú masť - pokiaľ nemáš kačaciu alebo husaciu - a chceš to skúsiť ...
môj brat bol astmatik, ako decku mu furt dávali tú masť, v podstate s tým prežil detstvo ...
termofor je iba teplo, masť má dlhodobý účinok, že to teplo udrží v tele ...
takže by som použila bravčovú masť - pokiaľ nemáš kačaciu alebo husaciu - a chceš to skúsiť ...
môj brat bol astmatik, ako decku mu furt dávali tú masť, v podstate s tým prežil detstvo ...
termofor je iba teplo, masť má dlhodobý účinok, že to teplo udrží v tele ...
@biba_18 ale ako, natriem kačaciu alebo husaciu masť na priedušky ale v takom tom tuhom stave alebo to mám zohriať na olej a toto dať na vatu? Na to mikroten a potom nejaká plienka napríklad?
@anonym_autor to nám musí poradiť niekto iný - ja som sa o to ako decko nezaujímala, sorry ... možno sa počas dňa spýtam brata, ale s ním je ťažko, nemôžem to sľúbiť 😒
svorka to robievala tak, že na plienku poskladanú do obdlžnika ( aby zabrala celú oblasť pľúc ) natrela kačaciu, príp. bravčovú masť v tuhom stave po celej ploche poriadnu vrstvu. Potom takú natretú plienku preložila tým mastným k sebe a po tej nemastnej strane poriadne prežehlila horúcou žehličkou, tým sa tá masť roztopila a poriadne prehriala. To potom priložila na hrudník, na to išiel nejaký igelit, a na ten ešte nejaký tenší uterák. No a potom už len normálne tričko, alebo pyžamo. Len pozor na tú horúcu masť, aby neprišlo k popáleninám, musí byť takej príjemnej teploty. Tá žehlička to vie poriadne rozpáliť. Treba vyskúšať rukou.
Ďakujem dievčatá. Však keď pomôže len trochu, aj to je úspech. Len som dúfala, že stačí termofor, kedže je to čistejšie 😁 pekný deň všetkým
No uz ležím so zabalom. Ale aj tak rozmýšľam, že vlastne môžem aj ten termofor použiť. Lebo on bude ten olej stále ako keby zohrievať, nie? Že na vatu olej, mikroten, uterák a na to termofor. A vlastne to nevychladne. Masť padla, lebo ako jemná vegetariánka som ten smrad nedala 🤢 Takže olivový olej som si dala

Ide aj o ten olej