icon

Termofor namiesto olejového zábalu na priedušky

Dnes o 07:14

Ahojte. Chcem si na priedušky urobiť taký ten zábal. Spomínala mi kamarátka, že teplý olej na vatu a toto priložiť na priedušky. Mohla by som namiesto toho priložiť termofor? Alebo konkrétne ten olej má nejaký účinok? Alebo ide len o zdroj tepla a termofor mi urobí tú istú službu?

rachel36a
Dnes o 07:16

Ide aj o ten olej

biba_18
Dnes o 07:17

moja stará mama dávala na priedušky kačaciu alebo husaciu masť. nikdy som to nerozporovala... ale teraz pozerám že slúžila ako izolant ...

biba_18
Dnes o 07:27

takže by som použila bravčovú masť - pokiaľ nemáš kačaciu alebo husaciu - a chceš to skúsiť ...
môj brat bol astmatik, ako decku mu furt dávali tú masť, v podstate s tým prežil detstvo ...
termofor je iba teplo, masť má dlhodobý účinok, že to teplo udrží v tele ...

autor
Dnes o 07:34
@biba_18

takže by som použila bravčovú masť - pokiaľ nemáš kačaciu alebo husaciu - a chceš to skúsiť ...
môj brat bol astmatik, ako decku mu furt dávali tú masť, v podstate s tým prežil detstvo ...
termofor je iba teplo, masť má dlhodobý účinok, že to teplo udrží v tele ...

@biba_18 ale ako, natriem kačaciu alebo husaciu masť na priedušky ale v takom tom tuhom stave alebo to mám zohriať na olej a toto dať na vatu? Na to mikroten a potom nejaká plienka napríklad?

biba_18
Dnes o 07:42

@anonym_autor to nám musí poradiť niekto iný - ja som sa o to ako decko nezaujímala, sorry ... možno sa počas dňa spýtam brata, ale s ním je ťažko, nemôžem to sľúbiť 😒

volterra
Dnes o 07:51

svorka to robievala tak, že na plienku poskladanú do obdlžnika ( aby zabrala celú oblasť pľúc ) natrela kačaciu, príp. bravčovú masť v tuhom stave po celej ploche poriadnu vrstvu. Potom takú natretú plienku preložila tým mastným k sebe a po tej nemastnej strane poriadne prežehlila horúcou žehličkou, tým sa tá masť roztopila a poriadne prehriala. To potom priložila na hrudník, na to išiel nejaký igelit, a na ten ešte nejaký tenší uterák. No a potom už len normálne tričko, alebo pyžamo. Len pozor na tú horúcu masť, aby neprišlo k popáleninám, musí byť takej príjemnej teploty. Tá žehlička to vie poriadne rozpáliť. Treba vyskúšať rukou.

autor
Dnes o 08:05

Ďakujem dievčatá. Však keď pomôže len trochu, aj to je úspech. Len som dúfala, že stačí termofor, kedže je to čistejšie 😁 pekný deň všetkým

autor
Dnes o 08:20

No uz ležím so zabalom. Ale aj tak rozmýšľam, že vlastne môžem aj ten termofor použiť. Lebo on bude ten olej stále ako keby zohrievať, nie? Že na vatu olej, mikroten, uterák a na to termofor. A vlastne to nevychladne. Masť padla, lebo ako jemná vegetariánka som ten smrad nedala 🤢 Takže olivový olej som si dala