icon

Tmavý pásik na nechte

lucicka009
4. aug 2018

Ahojte, má alebo mal niekto z vás tmavý pásik na nechte? Mne sa vytvoril tesne po pôrode na palci pravej ruky. Zatiaľ je hnedocierny, tenký. Už som bola aj pri koznej, zatiaľ mám diagnózu D22.6 Melanocytový névus hornej končatiny vrátane pleca (to znamená nezhubny nádor - znamienko). Na kontrolu mám prísť o mesiac. Avšak ak by sa diali nejaké zmeny - nárast, farba, ... môže ísť o meligny melanóm a toho sa bojim ☹️ Zaujímalo by ma ak to tiež niekto mal (ináč je to dosť vzacne), či sa z toho vykľul melanóm alebo to ostalo pri znamienku, či ste si to dali aj v prípade znamienka odstrániť a ak išlo o rakovinu akú ste mali liecbu a či bola úspešná. Ďakujem

helokity
17. sep 2019

@zaburiatko15 myslím že áno, aj mne vtedy vznikol. Aj neurológ a kožná mi povedali že to môže byť aj od dlhodobého stresu. Mám to už skoro 2 roky, začínam to mať slabšie.

lucicka009
autor
17. sep 2019

@zaburiatko15 ahoj, o tom som nepocula, ale ak by to tak bolo kludne to mozem mat aj z toho. No mne sa to urobilo po porode predcasnom, takze stresov bolo... Ty mas tiez pasik?

zaburiatko15
17. sep 2019

Na ukazovaku..mam pocit, ze je stale vyraznejsi

lucicka009
autor
18. sep 2019

@zaburiatko15 no presne takto to aj u mna zacinalo. Najprv takmer neviditeľny a po roku je velky a hruby, skaredy. Teraz to uz nerastie, najviac sa zvacsil od minuleho decembra do juna. Bola si s tym uz? Vyzera presne ako moj, to bude len pasik, ziaden melanóm.

zaburiatko15
18. sep 2019

@lucicka009 nie nebola este, dnes sa chystam..len ma to vystrasilo kedze mam aj podozrive
znamienko

lucicka009
autor
19. sep 2019

@zaburiatko15 napis ako si dopadla, ale je to presne jak moj v zaciatkoch.

zaburiatko15
19. sep 2019

@lucicka009 ze to nic nie je..moze to byt aj mechanickym poranenim z manikury..dala mi zinkorot a lak sililevo..tak hadam to nebude rast dalej

lucicka009
autor
19. sep 2019

@zaburiatko15 aj ja mam ten lak a nepomohlo, ako nezmizol mi po nom. Tiez zinok, selen a arganovy olej. Aj mne povedali, ze to bude z poskodenia nechtoveho lozka. Ako je mi z toho pasika zle, ale hlavne, ze to nie je melanom.

zaburiatko15
20. sep 2019

@lucicka009 aj ti to nejak blizsie skumali ci len pozreli a zhodnotili??ja mam pocit ze sa mi to robi na viacerych nechtoch

zuzka2388
20. sep 2019

@zaburiatko15 tak to urcite nieje nic zle len oslabena imunita chybajuce vitaminy melanom sa zvykne len na jednom spravit

zaburiatko15
20. sep 2019

@zuzka2388 moze byt z imunity..uz dva dni som nachladnuta riadne..

gretka113
30. okt 2019

@lucicka009 Dievčatá,píšem neskoro.ja som si tuto diskusiu vtedy vypla,lebo ma stresovala 😀 a nevedela som ju potom nájsť.No,tak našťastie sa vaše prognózy nenaplnili a bola to naozaj modrina.Po vodičke,čo mi dala kožná to naozaj začalo odrastať a modrina je už dávno preč.Pre istotu som si dala aj znamienka vyšetriť a všetko OK.
@iwesska

iwesska
31. okt 2019

@gretka113 Super spravy 🙂

lucicka009
autor
31. okt 2019

@gretka113 Super 😃 Našťastie MM nemá nikto z nás, či sme diskutovali juchuu

andrea_sar
29. feb 2020

Ahojte prosím Vás neviete mi poradiť co to je mám to už asi 3 mesiace.

mima75
19. apr 2020

Ahojte. Mozem sa spytat ako ste na tom s odstupom casu? Co vam pomohlo...resp. ci vam pasil zmizol? Dakujem

balenka1988
13. feb 2021

Ahojte pisem po viac ako roku. V septembri sa nam narodil chlapcek, uzivam si matersku a pri tom vsetkom som si ani nevsimla kedy mi pasik zmyzol 😀 uz ho nemam ani na jednom prste. Po tych rokoch som uz nedufala. Neviem ci to je tehotenstvom alebo kojenim alebo jednoducho to zmyzlo bez priciny. Dokonca na nohe sa mi na nechte vedla palca urobili dva tmave pasiky a po roku konecne vyrastaju. Uz mam len kusok co mi je vidno. Ako ste na tom baby vy?

pacicka20
1. jún 2022

Zdravim prosim vas chcem sa spytat od detstva si kusem nechty , mam fixny strojcek a tak som.si poskodila nechet ze sa mi tam urobila ciara svetlo hneda stalo sa to z vas niekomu po poskodeni nechtoveho lozka ? Uz to mam skoro 10.mesiac asi to uz ani nezmizne , viete nieco poradit ?

sarissky78
22. okt 2022

A ja mam vizera ako sivy

sarissky78
22. okt 2022

Bol som na rtg hrudnika a odobraly my aj krv nic my nenasli na kozne som objednany o dva tyzdne

sarissky78
23. okt 2022

Mam z toho strach

balenka1988
23. okt 2022

@sarissky78 ahoj vôbec sa neboj, ja som mala na dvoch prstoch na rukach a este sa mi urobil aj tmavy pasik na nohe na jednom prste. Na ruke mi to nevyrastalo, mala som to vyse 2 rokov a na nohe taky rok. Zmizlo to z nicoho nic ani neviem kedy. Prikladam foto ale na živo to bolo ovela tmavsie
@sarissky78

sarissky78
23. okt 2022

Ked my nenasli nic v kvnom testu any v rtg tak sa nemusim obavať na internete len pisu o melanom

sarissky78
23. okt 2022

Aj ja uz mam 2 rokov

balenka1988
24. okt 2022

@sarissky78 ja si skor myslim, že bud chyba nejaky vitamin alebo za to mozu hormony. Ja som sice na vysetreni nebola ziadnom ale ako som otehotnela, tak mi to zmizlo a uz sa neobjavil. A zjavil sa mi prvykrat v období, keď som potratila prve babo. Tak kludne aj stres to mohol byt 🤷‍♀️

sarissky78
25. okt 2022

Dufam ze to nebude nič

terez26
14. nov 2022

Baby citala som komentare, mam stresovat? Objavilo sa mi na ukazovaku zacalo to od nechta..mam to aj na druhom a tam su dve take scetlu ke pasiky ale netiehnu sa celym nechtom...

balenka1988
14. nov 2022

@sarissky78 ja som mala taky isty na palci a na ukazovaku trosku slabsi a zmizlo mi to do 2 rokov.

sarissky78
14. nov 2022

Bol som na kožne doktorka my povedala ze to je len melanocitovy nevus

sarissky78
Autor odpoveď zmazal