icon

Transnazálna gastroskopia kontra ústna

macka1996
27. feb 2026

Dobrý večer zaujímalo by ma bol niekto na hadicu do žalúdka cez nos ? Je to lepšie ? Viete niekto porovnať poprípade s klasikou cez ústa ? Mala som už dva x robenu cez ústa jeden x som zvládla druhý x nejako nie .a práve dnes som čítala článok že sa to robí aj cez nos . Bol už niekto ?? Podeľte sa so skúsenosťami ďakujem .

anonym_6b04aa
•
27. feb 2026

Daj si analgosedaciu prip. tensiu hadicu a das to. Cez nos to robia skor vynimocne, a teda, ja by som nechcela, aby sa mi bakterie a zvysky jedla ci traviacich kyselin zo zaludka a pazeraku preniesli do nosa...pride mi to dost hnusne.

macka1996
autor
•
27. feb 2026

Tak neviem to čo mám povedať dr nech mi dá tebsiu hadicu ? Neviem či má na výber 😀 prečo by mi dával najhrubšiu keď ma najtensiu ? No rozmýšľam ak budem musieť ísť tretí x že pôjdem niekde mimo , lebo u nás v meste u dr teda ta hadica bola riadne široká nechápem ako som to raz dala ..ale druhý x už nie ..

billy_jean
•
27. feb 2026

Ano chodim na gastroskopiu cez nos uz asi styri roky. Pre mna je to ovela lepsie riesenie.

venom19
•
27. feb 2026

Agoj, cez nos ide vyrazne tensia hadica, aspon co viem. Ale aj cez nos to je podla mna hrozne. Pre niekoho zase v pohode aj cez usta Tazko povedat.

anonym_893274
•
27. feb 2026

Chodim cez hrdlo a mi picha oblbovačku

anonym_54f439
•
28. feb 2026

ja som sa dusila aj s tou cez nos, klasicku y som nedala, vyhoda je, ze nemusis nic hltat, neprehtla by som na rozkaz, mam problem prehltnut aj tabletu, cize cez nos ti ju prepchaju je tensia, ale raz a posledny krat som bola, uz jedine s uspatim, za mna hororovy zazitok

macka1996
autor
•
28. feb 2026
@anonym_54f439

ja som sa dusila aj s tou cez nos, klasicku y som nedala, vyhoda je, ze nemusis nic hltat, neprehtla by som na rozkaz, mam problem prehltnut aj tabletu, cize cez nos ti ju prepchaju je tensia, ale raz a posledny krat som bola, uz jedine s uspatim, za mna hororovy zazitok

@anonym_54f439 ouuui fakt ?? Tak ja som bola dva x cez ústa hovorím raz som to nedala raz áno ...a ak by som mala ísť teraz tretí x rozmýšľam o tejto možnosti . No neviem

macka1996
autor
•
28. feb 2026
@anonym_893274

@anonym_893274 áno ? A potom netreba aby ste prehltli tu hadicu ? Spraví to nejako za vás ?

macka1996
autor
•
28. feb 2026
@billy_jean

Ano chodim na gastroskopiu cez nos uz asi styri roky. Pre mna je to ovela lepsie riesenie.

@billy_jean fakt ? No tak snáď ak budem musieť ísť tak zistím kde to najbližšie robia tak .a skúsim tak

betulinka1
•
28. feb 2026
@anonym_893274

@anonym_893274 kvoli 60 sekundam si davas pichat oblbovacku?

anonym_641d20
•
28. feb 2026
@betulinka1

@betulinka1 u mňa to trvá takých 7 minút. Aj so vzorkami.

venom19
•
28. feb 2026

Musite prehltnut v istom momente aj tak. Hadica je ale tensia.

anonym_893274
•
28. feb 2026
@macka1996

@anonym_893274 áno ? A potom netreba aby ste prehltli tu hadicu ? Spraví to nejako za vás ?

@macka1996 mne hadica dviha zaludok. A ked mam oblbovacku necitim, ako mi ju strcia.

anonym_893274
•
28. feb 2026
@betulinka1

@betulinka1 naposledy sa dr rozculil, lebo sa mi velmi dvihal zaludok, davilo ma, tak povedall sestre, nech mi pichne. Nic neviem. Bola som uz niekolkokrat, vzdy je to u mna rovnake. Inj som mala len naposledy, ale uz si ju budem nabuduce pytat.

lux_medetur
•
4. mar 2026

Za mňa ne transnazálna oveľa lepšia ☺️ klasickú som nedával, ale táto cez nos s tenkou hadičkou je úplne v pohode