icon

Trápi ma celková otupenosť a spomalenosť

adam991
1. jan 2021

Ahojte, uz dlhu dobu ma trapi akoby celkova otupenost, spomalenost. Ked som napriklad v obchode, tak mam problem s vyberom veci, akoby to co vidim pred sebou, so mnou nic nerobi a nezaujima ma to. Proste nepocitujem takmer ziadne emocie, alebo myslienky, ked sa pozeram na nejaku vec, som akoby neustale inde myslou. Tazko sa mi celkovo nad niecim premysla a vsetko mi dlho trva.

Psychiater mi predpisal sertralin, to som bral necely mesiac a teraz mi to zmenil na anafranil, tiez to uz beriem okolo mesiaca, ale ziadne zlepsenie nepocitujem. Odporucil ma k psychologovi , lebo sam nevedel celkovo stanovit diagnozu. Nemoze to mat nieco spolocne s derealizaciou? Velmi mi tento problem strpcuje a zneprijemnuje osobny aj pracovny zivot. Ubija ma to... Je mi to trapne aj o tom niekomu hovorit, ale chcel by som sa z toho dostat, lebo ma to nici.

Ak mal niekto podobne problemy a vedel by my nejako poradit, bol by som za to nesmierne vdacny. Dakujem za kazdu reakciu.

gubiko
1. jan 2021

@adam991 dobrý deň, ja žiaľ nemám osobnú skúsenosť, aby som sa s Vami podelila, hoci by som rada. Dúfam, že sa ozve niekto, kto mal podobné trápenie.
No zachytím sa odporúčania, ktoré Vám dal psychiater. Pokiaľ ste ešte neboli, čo, ak tomu dobre rozumiem, ešte nie, odporúčala by som Vám klinickopsychologické vyšetrenie, predpokladám, že preto Vám psychiater odporúčal kontaktovať psychológa (to vyšetrenie bude nápomocné aj k stanoveniu k diagnózy, ak ju psychiater ešte neupresnil, a keď vieme diagnózu, môže sa nám uľaviť, že už nerozmýšľame nad tým, čo sa to s nami deje, lebo tomu viac rozumieme). tiež si môžete, pokiaľ budete chcieť, nájsť psychológa aj teraz, online, na rozhovory, podporu, prípadne aj terapiu. to je možné i teraz, to vyšetrenie, na to sa zrejme bude dať ísť až na jar, príp. v lete, keď korona viac ustane. na objednaný termín sa však niekedy čaká aj viac mesiacov, čiže pokiaľ sa tak rozhodnete, možno stojí za zváženie si nejaký termín objednať už teraz. držím palce a dúfam, že niekto sa podelí. veľa zdaru prajem.