Trvalá únava a nízky tlak: Ako si pomôcť?
Vstavam o 4:45 pracovnu dobu mam od 7 do 15:30. No realne som v praci od 5:20 do 15:30.
Som permanentne unavena, bolia ma casto nohy. Stale by som len spala. Ked cestujem domov zaspim pocas jazdy. Doma si musim lahnut a casto zaspim. Cez vikendy si vobec neoddychnem pretoze priatel ma nenecha spat ani do 10. Budi ma uz o 5. Nemam kedy si poriadne oddychnut. Neviem co mam robit. Casto sa mi kruti hlava, zatackam sa. Mam problem s nizkym tlakom : 90/60 aj menej. Co by ste mi poradili?
Zamkni sa v izbe, vypni mobil, štuple do uší a spi....ak by ťa budil, búchal, okamžitý rozchod ...ja by som s chlapom čo ma budí nebola
Odid do mesta bývať a máš pracu poruke
Ja ti poviem prečo si stále unavená... Pretože máš depresie z hentoho debila, ktorého nazývas priateľom, a strácas zmysel života.
Ti garantujem, že keď ho vymenis za iný kus, prebudís sa k životu.
Že nemôžeš stále lehnit? A prečo by nie? On nech si hľadá inú gazdinu, ktorú vstavanie o 5 baví. Ešte tipujem, že to bol jeho pozemok, od rodiny alebo niečo také.
Trochu ta povzbudí, ak si doplnis železo, zinok, magnezium... Na začiatok..
Zajtra idú deti k exovi, ja celý víkend posteľ, gauč, Netflix, kniha, čaj 🍷 žiadny chlap, žiadne varenie, behanie okolo zadku niekomu
Toto robí šťastnou mňa, prajem ti zažit to isté
Prečo so s takym kktom??? Spala by som s panvicou cez víkend a keby ma o 5 budí, takú ránu by ešte nezažil!
Zbav sa hypo, nech ta vyplatí, ries s právnikom nastahuj do"svojej polky domu" cigánov, to je jedno! Pokial ta nevyplatí!
A pokial hypo nemáš, nakop ho túto sobotu ráno o 5 do rozkroku a papa, z Bohom do nevidenia!
Toto je kreten korunovaný!
My sme sa sťahovali teraz v apríli z menšieho do väčšieho bytu. S dvoma detmi do 5 rokov, s mojou zlomenou rukou po mesiaci. A vues co? Do teraz je xy jeabuc v pivní i a v byte na chodbe. A samozrejme prázdniny takže žiadna škôlka a k tomu jednorocny neposeda.
Raz by ma muz zobudil ( keby sú deti mimo domu a môžem soat do kedy chcem) o 5tej, takú zrudu furiu ešte nevidel!
Ale v tomto používa teda rozum! Mňa zial starsi od mala budil prvé roky o 4-5tej a poskedne 3 dní spi "az"do 5:30. Ranné vtáča sa zo mňa nestalo. No prizabila by som muza fakt. A nemat deti a z neho taky debil, nevaham áno sekundu, balím asi len cez sms napíšem Skončila som s tebou raz a navždy!
Ja mam auto. Kupil mi ho on ale ja radsej chodim s nim lebo ja este neprebrata na ceste sa skor zabijem akoby som trafila do prace 😀
Pracu by som aj nasla lenze vsade chcu len sestry a ja som len Prakticka sestra. Studujem za sestricku ale nieje to tak jednoduche. A nebyvame v hornej dolnej ale kusok od mesta cca 9km z jednej strany a z druhej je dalsie mesto 20km
To nemyslis vážne. Tak ty mas auto a vstávas o 4.45. Prídeš polomrtva do práce, kde strávíš 10 hodin a zvysok dna sa z toho spamatavas?
keby si nevstávala tak skoro,tak by si bola prebratá....
V úvodnom príspevku si zo seba urobila bezradnu unavenu chuderku co je odkázaná na vozenie do prace a teraz napíšeš, že máš auto...
Neviem čo napísať viac aby som ťa neurazila... radšej nič
Chces radu ale kazdu radu tu nejak odbijes .
Podla mna tebe niet rady ani pomoci 😕
A aby som si aspon o vikendu neprispala ?? Srandujes?
Si psychicky vyčerpaná,unavená ,nemáš čas to dospať......Navrhujem ti zmeniť to takto:-máš vlastne auto,choď do prace na 7.00,nie na 5.20....poobede po príchode domov 1h pre seba na oddych....či káva, či vyložiť si nohy,či lahnut si na hodinku...porob potom čo treba cca do 20.00-21.00.....a o 22.00 ides spat....8h pospíš ....rano o 6.00 vstavas.
Robiť na 12tky v nemocnici si nezvazovala? Tam by ťa ako prakticku vzali hneď, však nemá kto robiť aj by si si viac zarobila a možno by si mohla doma aj spat, autom by si si zvykla chodit aj sama, za ten vyšší plat by si si vedela aj benzín poplatit...ale ak chces robiť na osmičky tak potom verím tomu, že to je ťažké. Tieto práce sa v menších mestách rýchlo vybuchaju a ani nejde o to, aby mala baba vs, práve naopak, lekári chcú platiť čo najmenej. Len je to proste po známosti a o sympatiach.
Ty si vážne neuveriteľná. Tak ty vstávaš o hodinu skôr ako ti treba len pre to, že si hnilá odšoférovať 20 kilometrov? Mi nevrav, že za cca 3/4 hodinu od kedy vstaneš sa nedáš do kopy tak aby si bola schopná šoférovať? Tak sa nečuduj, že si stále unavená 🙄
O tom, že si nemôžeš pospať ani cez víkend sa ani nevyjadrujem. Máš debila priateľa.
Nemáš deti tak môžeš spať každý deň po praci a celý víkend.Ako sestrička určite nemáš problém si dať spraviť odbery atď...to čo robíte ráno od 5 hod?
Ty nemáš svoj rozum?
Daj si nejaké obľúbené pesničky na kluc a šoféruje pri hudbe, ktorá ťa nabudi, preberie. Jazdí čím viac aby si si bola istejšia.
A nemas volajaky zdravotny problem?Bola si s tym u obvodnej,ze si stale vycerpana a unavena?Tam staci aby tvojmu telu chýbal 1-2 vitaminy a clovek sa citi pernamentne vyčerpaný.Alebo nemas syndrom vyhorenia?Napriklad,ked porovnam u seba tak ja pracujem na smeny vo fyzicky náročnej praci.Na rannu vstavam o 4:00 aby som o 5:30 bola v robote do 14:00.A potom doma fungujem az do 23:00 kedy zhruba chodim spat.Ak mam poobednu,tak z roboty chodim 22:00 domov a som doma hore aj do 2-hej v noci kedy chodim spat a stávam rano o 7-8 hodine.A cez vikend sa budim uz okolo 7 hodiny rannej.Takze priemerne spavam denne tak 5 az 7 hodin a nie som taka vycerpana .Necitim sa unavena.
No cele zle.
Ty zacni chodit sama do prace, budes vstavat neskor = nebudes taka unavena
A hentoho drbni po hlave s panvicou ked ta este raz zobudi cez vikend o piatej a nenecha ta vyspat a oddychnut
@tenerifka asi nemá vp
@dankatothova pise, ze ma. V dnesnom svete mat VP patri k zakladnym zrucnostiam. Viem, ze na Sk je este stale vela zien, ktore si to nemyslia, a preto su uplne odkazane na inych, a tak to potom aj vyzera.
V podstate si to všetko robíš sama a sťažuješ sa. Máš auto ale nechodíš ním. Bývaš 9 km od mesta. To by som prešla aj na bicykli.
Cez víkend pošli priateľa do ahoj a pokojne spi. Nechápem prečo sa hráš na submisívnu ženu totálne závislú od muža. Veď sama sebe robíš zle.
Jemu šibe? Od piatej máš variť a upratovať? To on už o piatej behá s kosackou v záhrade či betonuje? Mňa môj muž nikdy nebudil s tým, že mám začať variť aj upratovať. Ak on zaspí pri telke, tiež ho ja nebudim. Skús ešte navrhnúť v práci zmenu pracovnej doby. Inak ak si tam tak skoro, zdriemnuť si ešte ráno v práci, kým začínaš.
Ak by ma chlap budil cez víkend o 5 ráno, že nemám čo lehniť v posteli, lebo treba upratovať a variť, bolo by to to posledné, čo by mi povedal. (A možno by to bolo to posledné, čo by celkovo v živote vypustil z úst!)
@madielilly prečo sa cudujes; niekto naozaj potrebuje 8 hodín spat a 5 je malo. A z mojej skúsenosti lekári na nič nedôjdu a už vobec nie či ti chýbajú vitaminy
Chápem,ja som 5 rokov vstávala o piatej. Dochádzka som na siedmu a robila som do štvrtej. Domov som prišla o piatej .Plus raz za týždeň nadčas, prípadne sobota. Robota síce krásne zaplatená, ale potom ma to dochádzanie prestalo baviť, lebo keby som mala deti, tak to nedávam.
Ale keby ma niekto budil o piatej tak ho zahluším... Ja som cez víkend vstávala o siedmej, a všetko sme stihli, aj na stavbu ísť, aj navariť... Väčšinou som ja navarila a doniesla som na stavbu obed, prípadne sme si tam opiekli v pahrebe...

Načo je to dobré ,že si 1h a 40min skôr v práci ako je potrebne??riešenie??kúpiť ešte jedno auto,či nemáš vodičák??